ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τερμάτισε την διεθνή του καριέρα ο Τουρέ

BATA, EQUATORIAL GUINEA - FEBRUARY 08: Ivory Coast's Yaya Toure (2nd L) holds up the trophy as he celebrates with his teammates after winning the 2015 African Cup of Nations final soccer match between Ivory Coast and Ghana at the Bata Stadium on February 08, 2015 in Bata, Equatorial Guinea. (Photo by Mohamed Hossam/Anadolu Agency/Getty Images)
BATA, EQUATORIAL GUINEA - FEBRUARY 08: Ivory Coast's Yaya Toure (2nd L) holds up the trophy as he celebrates with his teammates after winning the 2015 African Cup of Nations final soccer match between Ivory Coast and Ghana at the Bata Stadium on February 08, 2015 in Bata, Equatorial Guinea. (Photo by Mohamed Hossam/Anadolu Agency/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Γιαγιά Τουρέ ανακοίνωσε το τέλος της διεθνής του καριέρας, έπειτα από 102 εμφανίσεις με την εθνική Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ και την κατάκτηση του Copa Africa 2015

Ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός πλάνων του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Γιαγιά Τουρέ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε το τέλος της διεθνής του καριέρας.

"Το να γράψω αυτήν την επιστολή ήταν πιθανότατα το πιο δύσκολο ματς της ζωής μου", αναφέρει ο Τουρέ στην αρχή της ανακοίνωσής του και εξηγεί εν συνεχεία πως η ένταση των προπονήσεων και τα πολλά ματς δεν είναι ο λόγος που σταματά από την εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ο λόγος, όπως ο ίδιος ο 33άχρονος αναφέρει, είναι πως δεν νοιώθει πλέον ικανός να βάλει νέους στόχους ως παίκτης της εθνικής ομάδας.

Έχει άλλωστε παίξει σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα και έχει καταφέρει να κατακτήσει το Copa Africa το 2015, την μεγαλύτερη "ανακούφιση" της καριέρας του, καθώς είχε χάσει δύο τελικούς στα πέναλτι, το 2006 από την Αίγυπτο και το 2012 από την Ζάμπια.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει δύο φορές την Ελλάδα, ως μία από τις χώρες που είχε την τιμή στα πρωταθλήματά τους να αγωνιστεί (με τον Ολυμπιακό) και ως μία από τις χώρες που είχε την τιμή να αντιμετωπίσει σε τελικά Μουντιάλ.

Τερματίζει με 102 συμμετοχές (και 19 γκολ) στην εθνική Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ βραβεύτηκε ως κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής 4 φορές (2011, 2012, 2013, 2014), ενώ πήρε το αντίστοιχο βραβείο από το BBC δύο φορές (2013, 2015).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ