ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα "τρελά" λεφτά για τα τηλεοπτικά

Τα "τρελά" λεφτά για τα τηλεοπτικά

Στην Ευρώπη Ρεάλ και Μπαρτσελόνα παίρνουν τα περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά, όμως στην Αγγλία υπάρχει το καλύτερο "πακέτο", με τους Ουαλούς να παίρνουν υπερδιπλάσια από Μπάγερν και Ατλέτικο! Δείτε τα ποσά στην Ελλάδα και συγκρίνετε...

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα παίρνουν τα περισσότερα λεφτά από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τους Άγγλους να ακολουθούν.

Η Premier League υπερτερεί, καθώς οι ομάδες της μοιράζονται 1.875.200.000 ευρώ, όταν στην Ιταλία μοιράζονται 846.100.000 και στην Ισπανία 755.000.000.

Στην Ισπανία Ρεάλ και Μπαρτσελόνα παίρνουν... όλο το μαρούλι, καθώς βάζουν στα ταμεία τους από 140.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Ακολουθούν 7 ομάδες από την Αγγλία και την 10άδα κλείνει η Γιουβέντους. Το εντυπωσιακό είναι πως η Κάρντιφ, η ομάδα από την Ουαλία που παίρνει τα λιγότερα στην Premier League, λαμβάνει σχεδόν τα διπλά από την Μπάγερν Μονάχου και υπερδιπλάσια από την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του του Champion League, Ατλέτικο Μαδρίτης!

Βέβαια, η άλλη ομάδα της Ουαλίας, η Σουόνσι, παίρνει 15.000.000 περισσότερα από την Κάρντιφ, ενώ ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι Ίντερ και Μίλαν, οι οποίες απογοητεύουν, παίρνουν υπερδιπλάσια χρήματα από την Μπάγερν.

Δείτε τον πίνακα...

Τα "τρελά" λεφτά για τα τηλεοπτικά

Τα χρήματα στην Ελλάδα

Για όσους δεν το κατάλαβαν, τα παραπάνω ποσά είναι μόνο για εντός συνόρων, για τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην χώρα τους, όχι για την πώληση στον υπόλοιπο πλανήτη.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το ποσό που δίνει το συνδρομητικό κανάλι είναι 40.000.000 ευρώ, τα οποία μοιράζονται στις ομάδες με ένα στάνταρ ποσό βάσει εμπορικής αξίας και βάσει βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός παίρνει περίπου 6.000.000 στο σύνολο, ο Παναθηναϊκός περίπου 5.300.000 ευρώ, ο ΠΑΟΚ περίπου 4.000.000 ευρώ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ