ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπηχτές Σανιόλ για τους Αφρικανούς

French defenders Lilian Thuram (L) and Willy Sagnol sit on the subsitutes bench during the Euro 2008 Championships Group C football match France vs. Italy on June 17, 2008 at the Letzigrund stadium in Zurich.      AFP PHOTO / FRANCK FIFE   -- MOBILE SERVICES OUT --   (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)
French defenders Lilian Thuram (L) and Willy Sagnol sit on the subsitutes bench during the Euro 2008 Championships Group C football match France vs. Italy on June 17, 2008 at the Letzigrund stadium in Zurich. AFP PHOTO / FRANCK FIFE -- MOBILE SERVICES OUT -- (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η φίλαθλη κοινή γνώμη της Γαλλίας "σείεται" από τις δηλώσεις του προπονητή της Μπορντό, Βιλί Σανιόλ, ο οποίος υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές υπολείπονται σε εξυπνάδα. (video)

O Βιλί Σανιόλ τάραξε τα νερά του γαλλικού ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας ότι όσο είναι τεχνικός της Μπορντό θα φροντίζει η ομάδα του να αποκτά όσο το δυνατόν λιγότερους ποδοσφαιριστές από την Αφρική, αφήνοντας αμφιβολίες για την εξυπνάδα και την πειθαρχία των, σε σχέση με τους Βόρειους. Δείτε ποιος πρώην συμπαίκτης του, του απάντησε.

"Οσο τουλάχιστον είμαι προπονητής στην Μπορντό θα έρχονται όλο και λιγότεροι Αφρικανοί στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν κάθε δύο χρόνια να μας φεύγουν 12 παίκτες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Το πλεονέκτημα ενός τυπικού Αφρικανού ποδοσφαιριστή είναι ότι δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής ακριβός όταν τον παίρνεις, είναι διατεθειμένος να παλέψει, μπορούμε να τον αξιολογήσουμε σαν δυνατό, μέσα στο γήπεδο.

Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι, είναι και η τεχνική, η εξυπνάδα, η πειθαρχία. Χρειάζονται όλα. Χρειάζονται και οι Βόρειοι ποδοσφαιριστές, επίσης. Είναι καλό ότι οι Βόρειοι ποδοσφαιριστές, έχουν καλή νοοτροπία. Μία ομάδα ποδοσφαίρου, είναι ένα μείγμα. Είναι όπως η ζωή στη Γαλλία. Στο ποδόσφαιρο, έχουμε τους αμυντικούς, τους επιθετικούς, τους μέσους, τους ψηλούς, τους κοντούς, τους τεχνίτες", δήλωσε ο Βιλί Σανιόλ απαντώντας σε ερωτήματα αναγνωστών της Sud-Ouest

Στον πρώην του συμπαίκτη στην εθνική Γαλλίας απάντησε ο Λιλιάν Τουράμ, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη L' equipe:

"Είναι λυπηρό να τον βλέπεις να βγάζει ένα λόγο, με τον οποίο υποδεικνύει ότι οι "Αφρικανοί ποδοσφαιριστές", υπολείπονται σε αυτό ή εκείνο το χαρακτηριστικό. Κλείνουμε τους ανθρώπους σε κουτιά, ανάλογα με την καταγωγή τους.", είναι το μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Λιλιάν Τουράμ στη μεγαλύτερη γαλλική εφημερίδα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ