ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Πρωταθλήτρια η Μάλμε, σπουδαίες νίκες για Γιουβέντους, Τότεναμ, Φιορεντίνα, Αϊντχόφεν και Παρτίζαν. Δείτε τι έκαναν οι ευρωπαϊκοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης (videos)

Το Sport24.gr παρουσιάζει ό,τι συνέβη στις αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών αντιπάλων των ελληνικών ομάδων το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή έπαιξαν σχεδόν όλοι, με τη Μάλμε να κατακτά το πρωτάθλημα στη Σουηδία και τις Γιουβέντους, Τότεναμ, Φιορεντίνα, Αϊντχόφεν, Μπεσίκτας, Παρτίζαν και Ντινάμο Μινσκ να πετυχαίνουν νίκες.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ατλέτικο

Με τρία γκολ μέχρι το 13ο λεπτό, η Βαλένθια υποχρέωσε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη της φετινή ήττα στην Primera Division, με αποτέλεσμα οι "ροχιμπλάνκος" να μείνουν πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή. Οι "νυχτερίδες" μάγεψαν από το 6' έως το 13' στο "Μεστάγια", αφού με αυτογκόλ του Μιράντα και γκολ των Αντρέ Γκόμες και Οταμέντι, προηγήθηκαν με 3-0. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε ήταν να μειώσει με τον Μάντζουκιτς στο 29ο λεπτό. Εν τω μεταξύ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σικέιρα έχασε πέναλτι για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, ενώ στο 92' αποβλήθηκε ο Τσέρτσι.

Η σύνθεση: Μογιά, Χεσούς Γκάμεθ, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Τιάγκο (72' Ραούλ Γκαρθία), Γκάμπι, Τουράν (69' Ραούλ Χιμένες), Γκριεζμάν (66' Τσέρτσι), Κόκε, Μάντζουκιτς

Γιουβέντους

Μετά από ένα τρομερό ματς, με διπλή ανατροπή, η Γιουβέντους νίκησε τη Ρόμα στο ντέρμπι κορυφής με 3-2 και παρέμεινε μόνη πρώτη, με 6 στα 6. Η "μεγάλη κυρία" προηγήθηκε με πέναλτι του Τέβες στο 27', αλλά με πέναλτι του Τότι και γκολ του Ιτούρμπε, η Ρόμα πάγωσε το Τορίνο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Τέβες ευστόχησε σε νέο πέναλτι, για να πάρει η Γιούβε τη νίκη στο 86' με απίστευτο σουτ του Μπονούτσι έξω από την περιοχή. Δύο λεπτά πριν το φινάλε, αμφότερες οι ομάδες έμειναν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μοράτα και Μανωλάς.

Η σύνθεση: Μπουφόν, Κάσερες (46' Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ασαμόα, Πίρλο (79' Βιδάλ), Τέβες, Γιορέντε (59' Μοράτα)

Μάλμε

Το πρωτάθλημα πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μάλμε, που νίκησε με 3-2 την ΑΪΚ στη Στοκχόλμη κι εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα γκολ των Θέλιν (39') και Έρικσον (51'), αλλά η ΑΪΚ ισοφάρισε με τον Μπαουί (67', 85'). Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Ρόσενμπεργκ πήρε το όπλο του και με ένα ακόμα γκολ φέτος, χάρισε το πρωτάθλημα στην ομάδα του, που βρίσκεται στο +12 από τη δεύτερη Γκέτεμποργκ.

Η σύνθεση: Όλσεν, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χέλαντερ, Κονατέ, Αντού, Φόρσμπεργκ (70' Θερν), Χάλστι, Έρικσον (77' Τσιμπίτσκι), Θέλιν (90'+2 Κρουν), Ρόσενμπεργκ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ντινάμο Μόσχας

Δεν υπήρχε αγωνιστική δράση στο ρωσικό πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αϊντχόφεν

Επέστρεψε στις νίκες η Αϊντχόφεν, που με χαρακτηριστική άνεση, επικράτησε της Εξέλσιορ με 3-0 στο "Φίλιπς Στάντιον". Το σκορ για τους νικητές άνοιξε στο 35' ο Μαχέρ, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Νάρσινχ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 51ο λεπτό από τον Λοκάντια. Να σημειωθεί πως η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού ο Μπρούμα είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα στο 60'. Αυτό το τρίποντο διατήρησε την ομάδα του Φίλιπ Κόκου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η σύνθεση: Ζουτ, Άριας, Μπρούμα, Ρεκίκ, Βίλεμς, Βαϊνάλντουμ, Χέντριξ, Μαχέρ, Νάρσινχ, Λοκάντια (82' Φλουτ), Γιόζεφζουν (74' Γουαρδάδο)

Εστορίλ

Στο 1-1 με την ουραγό της Primeira Liga, Ζιλ Βισέντε, έμεινε η Εστορίλ, που παραμένει χαμηλά στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Νουάνκουο στο 38', αλλά με πέναλτι του Κλέμπερ στο 43', οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν.

Η σύνθεση: Βάγκνερ, Μάνο, Νασιμέντο, Ρούμπεν, Γιόχαν Ταβάρες, Φιλίπε Γκονσάλβες, Ντιόγκο Αμάντο (83' Μπρούνο Λόπες), Εσίτι, Κλέμπερ (63' Αρτούρο), Σεμπά (63' Τοζέ), Κούσα

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΟΚ

Φιορεντίνα

Αήττητη για πέμπτο συνεχόμενο ματς έμεινε η Φιορεντίνα, που διέλυσε με 3-0 την Ίντερ, χάρη σε γκολάρες των Μπαμπακάρ, Κουαδράδο και Τόμοβιτς. Ο Σενεγαλέζος έκανε το 1-0 στο 7', ενώ το 2-0 έγινε από τον Κολομβιανό στο 19'. Το τελικό 3-0 γράφτηκε με προσωπική ενέργεια του Τόμοβιτς στο 76'. Το τρίποντο αυτό έδωσε ανάσα στη Φιορεντίνα, που έφτασε τους 9 βαθμούς, καθώς μπορεί να έχει μόλις μία ήττα μετά από έξι αγώνες, αλλά ήταν μόλις η δεύτερή της νίκη στη φετινή Serie A.

Η σύνθεση: Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο, Ακουιλάνι, Πισάρο, Κούρτιτς, Φερνάντες (78' Βάργκας), Κουαδράδο (86' Μπριλάντε), Μπαμπακάρ (65' Μπερναρντέσκι)

Γκινγκάμπ

Την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της υπέστη η Γκινγκάμπ, αφού με γκολ του Ενκουντού, η Ναντ πέρασε με 1-0 από το "Ρουντουρού". Έτσι, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, που νίκησε τελευταία φορά για το πρωτάθλημα στις 14 Σεπτεμβρίου, παρέμεινε ουραγός στη Ligue 1, με μόλις 6 βαθμούς μετά από 9 αγωνιστικές.

Η σύνθεση: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Κερμπρά (46' Ανγκουά), Σορμπόν, Λεβέκ, Πιέ (67' Γιαταμπαρέ), Ματίς, Σανκαρέ (75' Ντιαλό), Μποβού, Μαρβό, Σβαρτς

Ντινάμο Μινσκ

Επιτέλους νίκη για την Ντινάμο, που δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά κατέβαλε την αντίσταση της Νάφταν με 2-0. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, που προερχόταν από τρεις αγώνες χωρίς νίκη, προηγήθηκε στο 71' με τον Ρασάντκιν, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Αντάμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έτσι, διατηρήθηκε στο -3 από την πρωτοπόρο ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.

Η σύνθεση: Ιγκνατόβιτς, Παλιτσέβιτς, Μόλος (30' Κάρποβιτς), Μπανγκουρά, Βερέτιλο, Κοντσεβόι, Νίκολιτς, Στασέβιτς, Ντιομαντέ (46' Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Ρασάντκιν (86' Βορόνκοβ), Αντάμοβιτς

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τότεναμ

Πρώτη νίκη μετά τις 24 Αυγούστου στην Premier League για τα "σπιρούνια", που επικράτησαν με 1-0 της φορμαρισμένης Σαουθάμπτον μετά από δύο εντός έδρας ήττες και δύο εκτός έδρας ισοπαλίες. Ένα τρίποντο, που φέρνει την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην 5η θέση της βαθμολογίας, στο -8 από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε, μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Η σύνθεση: Λορίς, Νότον (32' Ντάιερ), Καμπούλ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Καπού, Μέισον, Λαμέλα (90'+1 Κέιν), Έρικσεν (82' Ντεμπελέ), Σαντλί, Αντεμπαγιόρ

Παρτίζαν

Στην κορυφή της Super Liga επέστρεψε η Παρτίζαν, που έκανε το 7 στα 7 στο σερβικό πρωτάθλημα, μετά το 2-1 στην έδρα της Μλάντοστ Λουτσάνι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έγινε το 0-1 από τον Σκούλετιτς, ενώ ο Λάζοβιτς έκανε το 0-2 στο 58'. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 74' με τον Έζε. Θυμίζουμε μάλιστα, πως η αντίπαλος του Αστέρα έχει και ματς λιγότερο από τη συγκάτοικο στην πρώτη θέση, Βοϊβοντίνα.

Η σύνθεση: Λούκατς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Στάνκοβιτς, Βολκόβ, Γκρμπιτς (60' Σ. Ίλιτς), Μπ. Ίλιτς, Μάρκοβιτς, Πάντιτς (82' Λούκα), Σκούλετιτς, Λάζοβιτς (90' Κόιτς)

Μπεσίκτας

Μόνη πρώτη έμεινε η Μπεσίκτας, που πέρασε δύσκολα με 1-0 από την έδρα της ουραγού Μπαλικεσίρσπορ. "Χρυσός" σκόρερ για τους "αετούς" ήταν ο Πεκτεμέκ, που πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκε μόλις 11 λεπτά για να βρει δίχτυα.

Η σύνθεση: Τολγκά Ζενγίν, Σερντάρ Κουρτουλούς, Γκιουλιούμ, Πέδρο Φράνκο, Ραμόν, Χάτσινσον, Σόσα (46' Πεκτεμέκ), Ογκουζχάν Εζιακούπ, Γκιοκχάν Τερέ, Φράι (59' Σαχάν), Ντεμπά Μπα (77' Καβλάκ)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ