ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι οκτώ που συνεχίζουν στο Asian Cup

Οι οκτώ που συνεχίζουν στο Asian Cup

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Asian Cup 2015 στην Αυστραλία και προέκυψαν οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στην διοργάνωση. Διαβάστε τι έχει συμβεί.

Η πρώτη φάση του Asian Cup στα γήπεδα της Αυστραλίας ανήκει ήδη στο παρελθόν. Οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στην διοργάνωση έχουν προκύψει και οι μάχες μαίνονται με φόντο τον τελικό του Σίδνεϊ στις 31 Ιανουαρίου.

Τα φαβορί συνεχίζουν και χαρακτηριστικό είναι πως σε κανένα από τα 24 ματς που έχουν διεξαχθεί ως τώρα δεν έχει υπάρξει ισόπαλο αποτέλεσμα. Τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι πολύ δυνατά και μένει να δούμε αν η Ιαπωνία θα παραμείνει στον θρόνο της ή θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση.

Από τον πρώτο όμιλο, πέρασαν Νότια Κορέα και Αυστραλία με εννέα και έξι βαθμούς αντίστοιχα. Η πρώτη παίζει με το Ουζμπεκιστάν που κατέλαβε την δεύτερη θέση στο β' γκρουπ, ενώ τα "καγκουρό" αναμετρώνται με την Κίνα.

Στον τρίτο όμιλο, το Ιράν ήρθε πρώτο με "3 στα 3" και εννέα πόντους έναντι έξι των ΗΑΕ. Μάλιστα, στο μεταξύ τους ματς, η νίκη κρίθηκε στο 91' για τους Ιρανούς που πέφτουν πάνω στο Ιράκ, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζουν την πανίσχυρη Ιαπωνία του Χαβιέ Αγκίρε που φαντάζει (και είναι) πρώτο φαβορί.

Οι προημιτελικοί διεξάγονται 22-23 Ιανουαρίου, οι ημιτελικοί 26-27 του ίδιου μήνα, ενώ στις 30/1 έχουμε το μικρό τελικό και την επόμενη ημέρα το μεγάλο, όπου θα προκύψει ο νέος πρωταθλητής Ασίας. Να πούμε πως στην επόμενη διοργάνωση το 2019 οι ομάδες θα αυξηθούν από 16 σε 24.

Φάση ομίλων

Α' γκρουπ:

Νότια Κορέα 9

Αυστραλία 6

Ομάν 3

Κουβέιτ 0

Β' γκρουπ:

Κίνα 9

Ουζμπεκιστάν 6

Σαουδική Αραβία 3

Βόρεια Κορέα 0

Γ' γκρουπ:

Ιράν 9

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 6

Μπαχρέιν 3

Κατάρ 0

Δ' γκρουπ:

Ιαπωνία 9

Ιράκ 6

Ιορδανία 3

Παλαιστίνη 0

Προημιτελικά:

22/1 Νότια Κορέα - Ουζμπεκιστάν

22/1 Κίνα Αυστραλία

23/1 Ιράν - Ιράκ

23/1 Ιαπωνία - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ημιτελικά:

26 Ιανουαρίου

27 Ιανουαρίου

Μικρός Τελικός:

30 Ιανουαρίου

Μεγάλος Τελικός:

31 Ιανουαρίου

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ