ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο απόλυτος ηγέτης, Ζε Ρομπέρτο

Ο απόλυτος ηγέτης, Ζε Ρομπέρτο

Η κάμερα της Παλμέιρας κατέγραψε την ηγετική ομιλία του Ζε Ρομπέρτο προς τους συμπαίκτες του η οποία θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους τους αρχηγούς. (VIDEO)

Τα χρόνια έχουν περάσει όμως ο Ζε Ρομπέρτο συνεχίζει να είναι ένα αθλητής που έχει συνηθίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του. Έχοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου και Αμβούργο έχει αν μη τι άλλο το δικαίωμα να μιλήσει στους συμπαίκτες του στην Παλμέιρας.

Ο αρχηγός των πράσινων μίλησε πριν από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και ο λόγος του είναι δεδομένο ότι ενέπνευσε τους συμπαίκτες του.

"Οι ιστορικοί λένε ότι όλοι οι στρατοί είχαν τις δικές του πολεμικές ιαχές. Γνωρίζετε για τις πολεμικές ιαχές. Σήμερα το απόγευμα θα έχουμε και εμείς τη δική μας. Ξέρετε ποια είναι αυτή; Γυρίστε στο διπλανό σας και χτυπήστε το στήθος του. Και πείτε: "Η Παλμέιρας είναι μεγάλη". Φωνάξτε το όλοι. Πείτε το ο ένας στον άλλον.

Ερχόμουν εδώ για να παίξω σαν αντίπαλος και ήταν φανταστικό που άκουγα τους οπαδούς να φωνάζουν ότι ο Εντμούντο είναι ένα ζώο. Αυτό το πνεύμα πρέπει να κρατήσουμε μέσα μας. Η Παλμέιρας είναι μεγάλη και χρειάζεται έναν στρατό. Εμείς είμαστε ο στρατός και πήραμε τα όπλα μας στην προετοιμασία. Σήμερα αρχίζει ο πόλεμος και εμείς θα τον κερδίσουμε.

Σήμερα αρχίζει μια νέα ιστορία για αυτό το σύλλογο. Ξέρετε γιατί; Επειδή θέλω να δω και εμένα δίπλα σε αυτές τις ιστορικές μορφές της ομάδας. Αν το θέλετε κι εσείς, ετοιμάστε τα όπλα σας. Όλοι μας οι αντίπαλοι θα δουν μπροστά τους αυτό το στρατό

Σήμερα παίζουμε κόντρα στην Αουντάξ, μετά με την Πόντε Πρέτα και μετά με την Κορίνθιανς και όλοι θα δουν έναν στρατό. Ένα στρατό ο οποίος θα παλέψει και θα έχει στο πλευρό του τους φιλάθλους του να τον υποστηρίζουν. Όλα αυτά γιατί θέλω να ακούσω τους φιλάθλους να φωνάζουν ότι ο Ζε Ρομπέρτο είναι ζώο. Να φωνάζουν ότι ο Ρενάτο είναι ζώο. Να φωνάζουν ότι ο Λούκας είναι ζώο. Να φωνάζουν ότι ο Φερνάντο είναι ζώο. Είμαστε τρελοί για τη μάχη, θα πάμε να παλέψουμε;" είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Όταν διέρρευσε το συγκεκριμένο βίντεο εκπρόσωποι του Τύπου ρώτησαν τον αρχηγό της Παλμέιρας για τους λόγους που το έκανε αυτό με την απάντησή του να είναι απόλυτα κατανοητή. "Ο Οσβάλντο (σ.σ. ο προπονητής της ομάδας) μου ζήτησε να πω δύο λόγια πριν από το πρώτο παιχνίδι. Το έκανα για να δώσω σε όλους να καταλάβουν πόσο σπουδαίο είναι να φορούν τη φανέλα της Παλμέιρας".

Όλα αυτά από τον 40χρονο πλέον Ζε Ρομπέρτο ο οποίος θα μπορούσε να κάνει ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία και όμως συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα στους συμπαίκτες του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Παλμέιρας επιβλήθηκε με 3-1 στο παιχνίδι με την Αουντάξ.

Δείτε την επική ομιλία του Ζε Ρομπέρτο

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ