ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντόρτμουντ-Μπάγερν από το παρελθόν

Ντόρτμουντ-Μπάγερν από το παρελθόν

Η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Μπάγερν στο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα. Αναδρομή στο παρελθόν με έξι σημαντικά ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

Ντέρμπι στην Μπουντσελίγκα με την Ντόρτμουντ να υποδέχεται την Μπάγερν. Η Μπάγερν οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ αντίθετα, η Ντόρτμουντ που μέχρι τα Χριστούγεννα κινδύνευε με υποβιβασμό, διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Συνήθως στα ντέρμπι Ντόρτμουντ - Μπάγερν βλέπουμε πολλά γκολ, αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και αποβολές.

Θα είναι ανταγωνιστική η Ντόρτμουντ στην έδρα των Βαυαρών; Θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Μέχρι τότε διαβάστε το αφιέρωμα με αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στο παρελθόν. Από τον διασυρμό της Ντόρτμουντ στις αρχές της δεκαετίας του '70 μέχρι τον θρίαμβο της το 2011 μέσα στο Μόναχο.

Ντόρτμουντ-Μπάγερν από το παρελθόν

(27-11-1971) Μπάγερν - Ντόρτμουντ 11-1

Η πιο επιβλητική εμφάνιση της Μπάγερν στην ιστορία των ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Η νίκη με 11-1(!) επιβεβαίωσε την αγωνιστική της ανωτερότητα και την καταξίωση της "Αγίας Τριάδας" Μπεκενμπάουερ, Μίλερ και Μάγιερ. Ο Γκερντ Μίλερ έβαλε τέσσερα γκολ. Αντίθετα, για την Ντόρτμουντ, ήταν η αρχή των πέτρινων χρόνων της καθώς υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία. Παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη νίκη της Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα.

(9-8-1986) Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-2

Είναι ο αγώνας όπου έγινε η φάση της χρονιάς στην Μπουντεσλίγκα. Το ντέρμπι διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου και πρωταγωνιστής ήταν ο Φρανκ Μιλ της Ντόρτμουντ. Η Μπάγερν προηγήθηκε με γκολ του Βόλφαρθ στο πρώτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αδιαφορώντας για την άμυνα. Μία κάθετη πάσα προς τον Μιλ στο κέντρο του γηπέδου τον έβγαλε μόνο του απέναντι στον Βέλγο τερματοφύλακα της Μπάγερν Ζαν-Μαρί Πφαφ.

Ο Μιλ πέρασε τον Πφαφ αλλά άργησε σε κενή εστία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και υπό την πίεση του Πφαφ την έστειλε δοκάρι. Το ματς έληξε 2-2 αλλά η χρονιά εξελίχθηκε καλά για τον Μιλ που έβαλε 17 γκολ και βοήθησε την Ντόρτμουντ να βγει στην Ευρώπη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη φάση στιγμάτισε την καριέρα του.

(19/4/1997) Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-1

Η αντιπαλότητα της Μπάγερν με την Ντόρτμουντ έφτασε στο αποκορύφωμα της τον Απρίλιο του 1997. Ο αγώνας δεν έμεινε στην ιστορία για την ωραιότητα του αλλά για το σκληρό παιχνίδι των δύο ομάδων. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα και μετά οι παίκτες επιδόθηκαν σε αντιαθλητικά φάουλ. Εξαιτίας της διαμάχης τους, ο Μέλερ με τον Ματέους συμμετείχαν σε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της Μπουντεσλίγκα.

Ντόρτμουντ-Μπάγερν από το παρελθόν

(3/4/1999) Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-2

Aυτό το ντέρμπι τα είχε όλα. Δύο αποβολές, τέσσερα γκολ και πολλές ευκαιρίες. Ο αγώνας που "σημάδεψε" την καριέρα του Όλιβερ Καν. Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Χέρλιχ και η Μπάγερν ισοφάρισε στην επανάληψη χάρις σε γκολ των Αλεξάντερ Ζίγκλερ και Κάρστεν Γιάνκερ. Κόκκινη κάρτα αντίκρισαν οι Στέφαν Ρόιτερ(Ντόρτμουντ) και Σάμουελ Κουφούρ(Μπάγερν). Στο τέλος της σεζόν η Μπάγερν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και η Ντόρτμουντ τερμάτισε 4η.

(7/4/2001) Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-1

Ένα ακόμα επεισοδιακό ντέρμπι. Η Μπάγερν προπορεύονταν στην βαθμολογία και η Ντόρτμουντ ήθελε τη νίκη για να την φτάσει. Ο Ρόκε Σάντα Κρουζ έδωσε το προβάδισμα στην Μπάγερν και ο Φρέντι Μπόμπιτς ισοφάρισε για την Ντόρτμουντ. Το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς ο διαιτητής έδειξε τρεις κόκκινες (Έφεμπεργκ, Λιζαραζού(Μπάγερν) - Εβανίλσον(Ντόρτμουντ) και 12 κίτρινες. Ένα τυπικό ματς Ντόρτμουντ - Μπάγερν.

(26/2/2011) Μπάγερν - Ντόρτμουντ 1-3

Η Ντόρτμουντ είχε νικήσει στην έδρα της την Μπάγερν στον πρώτο γύρο και ταξίδευε στο Μόναχο όπου είχε να κερδίσει 20 χρόνια. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίαμβο της νεανικής ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ που απέδειξε την ανωτερότητα της και νίκησε 3-1. Οι Σαχίν, Μπάριος και Χούμελς ήταν οι σκόρερ των Βεστφαλών. Η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα και αναδείχθηκε σε νέα δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ