ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόντρα για τα τηλεοπτικά στην Ισπανία

Κόντρα για τα τηλεοπτικά στην Ισπανία

Κόντρα ανάμεσα στις λιγότερο πλούσιες ομάδες και την ισπανική κυβέρνηση έχει ξεσπάσει με αφορμή τα τηλεοπτικά και τα τεράστια ποσά που εισπράττουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Μεγάλη η διαφορά και με τις υπόλοιπες χώρες.

Ακόμα και με απεργία απειλούν οι μικρότερες ομάδες της ισπανικής λίγκας την κυβέρνηση με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει με φόντο τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων. Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην αλλάξει κάτι στο καθεστώς του διαμοιρασμού των χρημάτων κάτι που ευνοεί την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Συνολικά όλες οι ομάδες μοιράζονται 550.000.000 ευρώ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα να παίρνουν και οι δύο μαζί τα 207.000.000.

Για την ακρίβεια οι δύο μεγάλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου παίρνουν περίπου από 103.74 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα η τρίτη στη λίστα Βαλένθια παίρνει μόλις 35 εκατομμύρια, ενώ η τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης λαμβάνει 31 εκατομμύρια ευρώ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η διαφορά είναι τεράστια στα έσοδα των δύο ομάδων και των υπολοίπων..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα που παίρνουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι μειωμένα σε σχέση με εκείνα που έπαιρναν πριν από περίπου δύο χρόνια. Τότε έβαζαν στα ταμεία τους 140 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μία.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των εσόδων των ομάδων από τα τηλεοπτικά στην Ισπανία:

Κόντρα για τα τηλεοπτικά στην Ισπανία

Μεγάλη διαφορά και με τα άλλα πρωταθλήματα

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δεν παίρνουν μόνο τεράστια ποσά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες στην Ισπανία, αλλά και συγκριτικά με τους υπόλοιπους συλλόγους στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τέσσερις ομάδες της Αγγλίας παίρνουν πάνω από 90 εκατομμύρια. Γενικότερα στην Πρέμιερ Λιγκ οι ομάδες μοιράζονται τα περισσότερα χρήματα τα οποία φτάνουν συνολικά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα μόνο η Γιουβέντους μπορεί να συγκριθεί.

Για παράδειγμα όπως θα δείτε στους πίνακες που ακολουθούν η Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε πέρσι στα ταμεία της 33 εκατομμύρια ευρώ, με την Μπάγερν να ακολουθεί να λαμβάνει μόλις 27 εκατομμύρια.

Αναλυτικά τα χρήματα των τηλεοπτικών συμβολαίων στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα:

Κόντρα για τα τηλεοπτικά στην Ισπανία
Κόντρα για τα τηλεοπτικά στην Ισπανία
Κόντρα για τα τηλεοπτικά στην Ισπανία
Κόντρα για τα τηλεοπτικά στην Ισπανία

* Όλα τα ποσά είναι σύμφωνα με τα χρήματα που έβαλαν στα ταμία τους οι ομάδες κατά την περσινή περίοδο.

ΠΗΓΗ: Dailymail

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ