ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιμπραχίμοβιτς Vs Γουαρδιόλα

Ιμπραχίμοβιτς Vs Γουαρδιόλα

Με αφορμή το νέο "καρφί" του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για τον Πεπ Γουαρδιόλα, το Sport24.gr κάνει φλας μπακ στη μεταξύ τους κόντρα, η οποία έχει μεγάλο παρελθόν. Ατάκες που έγραψαν ιστορία.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν χωνεύει τον Πεπ Γουαρδιόλα. Ποτέ δεν το έκρυψε, το διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία και το γνωρίζουν άπαντες. Πιθανότατα, ίδια είναι η άποψη και της άλλης πλευράς για τον Σουηδό φορ. Οι δυο τους δεν μπορούν να συνυπάρξουν και οι μεταξύ τους κόντρες δεν είναι λίγες.

Ο "Ίμπρα" κάρφωσε εκ νέου τον Καταλανό προπονητή, λέγοντας στο "Canal+" πως είχε την απόλυτη ευθύνη για την αποτυχία της Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το Champions League τη χρονιά που βρέθηκε ο Σουηδός στο "Καμπ Νόου".

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία, αφού σε κάθε ευκαιρία ο Ιμπραχίμοβιτς καταφέρεται εναντίον του νυν κόουτς της Μπάγερν Μονάχου.

Βέβαια, για να είμαστε σωστοί, ο Σουηδός ψήφισε ως κορυφαίο προπονητή του 2011 τον Γουαρδιόλα παρά το γεγονός ότι λατρεύει να τον μισεί. Άλλο το ένα θέμα, άλλο το άλλο...

Το Sport24.gr, λοιπόν, έκανε φλας μπακ στο παρελθόν και θυμίζει όλα όσα έχει γράψει και έχει πει ο Ζλάταν για τον άλλοτε τεχνικό του. Μόνο κολακευτικά δεν είναι και την περίοδο που είδαν το φως της δημοσιότητας, έκαναν αίσθηση.

Το 2010, την ώρα που ο Σουηδός ήταν έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την Μίλαν, φεύγοντας από την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με το "Ona FM" άφησε κάτω τον στυλό και τόνισε, απευθυνόμενος στους ανθρώπους των Καταλανών: "Θα υπογράψω αυτό το χαρτί μόνο αν πείτε στον Γουαρδιόλα το εξής: Εδώ είναι Καταλονία και δεν κάνω τίποτα. Εάν όμως τον πετύχω κάπου στην Ευρώπη, θα τον αφήσω νοκ άουτ".

Ιμπραχίμοβιτς Vs Γουαρδιόλα

Την ίδια χρονιά, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Στοκχόλμη όπου βρέθηκε για τον αγώνα της Σουηδίας με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του EURO 2012, τόνισε ότι αποχώρησε από τον καταλανικό σύλλογο εξαιτίας του Γουαρδιόλα:

"Ποτέ στην καριέρα μου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τους προπονητές που συνεργάστηκα και δεν δημιούργησα το παραμικρό επεισόδιο. Όμως στην Μπαρτσελόνα δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία με τον Γουαρδιόλα και δεν γνωρίζω τι συνέβη.

Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο αυτήν την κατάσταση, αποφάσισα να αποχωρήσω και αισθάνομαι τυχερός που συνεχίζω την καριέρα μου στη Μίλαν. Δεν ήταν δυνατό να παραμείνω στην Μπαρτσελόνα τι στιγμή που ένιωθα ότι ο Γουραρδιόλα δεν με ήθελε. Οι έμπειροι προπονητές λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν ενώ οι άπειροι τρέχουν μακριά από αυτά".

Στην αυτοβιογραφία του, είπε για τον Καταλανό κόουτς: "Στις πρώτες μου ημέρες ο Γουαρδιόλα μού είπε πως οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα και διατηρούν χαμηλό προφίλ. Με ήθελε να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως έναν συνηθισμένο άνθρωπο. Είμαι όμως ο Ζλάταν. Μου αρέσει να είμαι διαφορετικός, να είμαι αυθεντικός. Ο Γουαρδιόλα δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Κάθε φορά που έμπαινα στην καφετέρια, έφευγε.

Όταν με προσπερνούσε στον διάδρομο, κοιτούσε στο πάτωμα. Δεν είναι άνδρας. Μπορεί να είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά δεν με νοιάζει. Μια ημέρα εξερράγην εναντίον του στα αποδυτήρια. Ακόμα και τότε δεν μου μίλησε".

Ιμπραχίμοβιτς Vs Γουαρδιόλα

Βέβαια, το βιβλίο του Ζλάταν λέει και πολλά άλλα για τον άλλοτε προπονητή του, τα οποία μόνο κολακευτικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν: "Μου εξήγησε ότι στη Μπαρτσελόνα πρέπει να μένεις προσγειωμένος και ότι δεν πρέπει να έρχεσαι στις προπονήσεις με μία Porche ή μία Ferrari. Και γιατί πρέπει εκείνος να αποφασίζει τι αμάξι πρέπει να οδηγώ;", αναφέρει ο Ιμπραχίμοβιτς προσθέτοντας πως ούτε στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν καλύτερο:

"Είχαν όλοι κλειστά στόματα. Ο Μέσι, ο Τσάβι και ο Ινιέστα ήταν πάντα σιωπηλοί και όλοι υπακούσαν σε κάθε πράγμα, ήταν σαν σχολείο. Εγώ αντίθετα αγαπώ τον κόσμο που περνάει με κόκκινο το φανάρι, για να σας δώσω να καταλάβετε".

"Άλλαζα μέσα μου, γινόμουν πάρα πολύ καλός, είχα χάσει εκείνη την κακία που με είχε βοηθήσει στο παρελθόν σε όλες τις ομάδες μου. Όλα όμως χειροτέρεψαν όταν ο Μέσι πήγε στον Γουαρδιόλα για να του ζητήσει έναν άλλο ρόλο στην ομάδα.

Ο Πεπ επέλεξε να τον ικανοποιήσει και από εκείνη την ημέρα ούτε καν με κοιτούσε στα μάτια. Προσπάθησα να του μιλήσω, του είπα ότι είμαι μία Ferrari και ότι εκείνος με χρησιμοποιεί σαν ένα Fiat", είπε ακόμα ο διεθνής επιθετικός.

Πότε όμως ήρθε η οριστική ρήξη μεταξύ του Ιμπραχίμοβιτς και του Γουαρδιόλα; Ο επιθετικός της Μίλαν τόνισε ότι μετά τους ημιτελικούς Champions League που αντικαταστάθηκε σε αμφότερα τα ματς από τον προπονητή του (προκρίθηκε η Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο) φώναξε στον Γουαρδιόλα: "Δεν έχεις αρχ@@@@! Τα κάνεις πάνω σου μπροστά στον Μουρίνιο. Άντε γαμ@@@@...!".

© Simone Rosa/Lapresse / DPPI
28-04-2010 Barcelona (Spain)
sport soccer
Soccer - Championleague
in the picture:  Mourinho, Guardiola and Ibramovic
© Simone Rosa/Lapresse / DPPI 28-04-2010 Barcelona (Spain) sport soccer Soccer - Championleague in the picture: Mourinho, Guardiola and Ibramovic SIMONE ROSA / LAPRESSE / DPPI

Χείμαρρος κατά του Γουαρδιόλα εμφανίστηκε και ο συγγραφέας της αυτοβιογραφίας του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ. Μιλώντας στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό "Ona Fm", απηύθυνε σκληρούς χαρακτηρισμούς:

"Ήταν δειλός. Έκανε τον νταή στον Ιμπραχίμοβιτς, τον απομόνωσε από την υπόλοιπη ομάδα, δεν του μιλούσε και του έκανε δύσκολη τη ζωή. Ο προπονητής δεν ξέρει να χειριστεί τόσο δυνατούς χαρακτήρες. Ήθελε να είναι εκείνος ο μοναδικός βασιλιάς. Για τον Ζλάταν ήταν σκληρό να έχει ένα αφεντικό που δεν τους μιλούσε. Αισθανόταν ανασφάλεια και ξυπνούσε μέσα στη νύχτα για να σκεφτεί τι είχε κάνει λάθος".

Επίσης, λίγες ώρες πριν τον πρώτο προημιτελικό στο Champions League το 2012 μεταξύ Μίλαν και Μπαρτσελόνα, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς απέφυγε με διπλωματικό τρόπο να ξεκαθαρίσει εάν θα δώσει το χέρι στον Πεπ Γουαρδιόλα: "Εάν θα δώσω το χέρι στον Πεπ Γουαρδιόλα; Δεν ξέρω, έχουμε άλλα πράγματα να σκεφτούμε, δεν είναι πρόβλημα αυτό. Δεν θέλω να σκέφτομαι παρελθόν".

Από τη μεριά του, τo 2012, o Πεπ Γουαρδιόλα δεν έχασε την ευκαιρία, παραμονή του Τσέλσι-Μπαρτσελόνα, και απάντησε με σαρκασμό στα πρόσφατα σχόλια του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για διαιτητική εύνοια των Καταλανών.

"Ο κύριος Ιμπραχίμοβιτς γνωρίζει τη Μπαρτσελόνα καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο επειδή έχει παίξει σε αυτή την ομάδα. Και ξέρει πολύ καλά ότι αυτά τα παιδιά έχουν στο μυαλό τους μόνο τη μπάλα. Οι καταδύτες βρίσκονται στην πισίνα, όχι στο γήπεδο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Καταλανών.

Ιμπραχίμοβιτς Vs Γουαρδιόλα
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ