ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA δικαίωσε παλαιστινιακή ομάδα σε βάρος ισραηλινής!

Η FIFA δικαίωσε παλαιστινιακή ομάδα σε βάρος ισραηλινής!

Η FIFA υποχρεώνει την ισραηλινή, Χαπόελ Χάιφα, να καταβάλει αποζημίωση στη παλαιστινιακή, Τζαμπάλ αλ Μουκάμπερ, για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή, Αλί Κχατίμπ. Δείτε το story.

Είναι γνωστές οι πολιτικές και εδαφικές διαφορές που χωρίζουν την Παλαιστίνη με το Ισραήλ. Τώρα η "εχθρότητα'' των δύο χωρών μεταφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο με τη FIFA να δικαιώνει την Τζαμπάλ αλ Μουκάμπερ από την Παλαιστίνη εις βάρος της Χαπόελ Χάιφα από το Ισραήλ στη διαμάχη που είχαν για τον ποδοσφαιριστή, Αλί Κχατίμπ.

Η ομάδα Τζαμπάλ αλ Μουκάμπερ εδρεύει στην ανατολική πλευρά της Ιερουσαλήμ, στο αραβικό κομμάτι και προσέφυγε στη FIFA, υποστηρίζοντας ότι ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της, Αλί Κχατίμπ, έφυγε για να αγωνιστεί στη Χάιφα με τη φανέλα της Χαπόελ, χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει κανέναν.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε τόσο τον ισραηλινό σύλλογο (να καταβάλλει το ποσό των 105.000 ευρώ στη Τζαμπάλ αλ Μουκάμπερ), όσο και το "μήλον της έριδος", τον Αλί Κχατίμπ. Όπως και να έχει, είναι πρώτη φορά που ομάδα από το Ισραήλ αναγκάζεται να αποζημιώσει ομάδα από την Παλαιστίνη.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ