ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Αμερικανική Κυβέρνηση έφερε την παραίτηση του Μπλάτερ

Η Αμερικανική Κυβέρνηση έφερε την παραίτηση του Μπλάτερ
© REUTERS

Η έντονη πίεση που άσκησε η Αμερικανική Κυβέρνηση στους κύριους χορηγούς της FIFA έφερε την παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ από την προεδρία της

Η παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA, τέσσερις μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του, προήλθε από την Αμερικανική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως ο 79άχρονος πήρε την ιστορική αυτή απόφαση λόγω την έντονης πίεσης που άσκησαν τα μέλη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και οι δικηγόροι της στους κύριους χορηγούς της FIFA.

Ασκώντας λοιπόν πίεση οι Αμερικανοί σε εταιρίες όπως οι "Visa", "Adidas", "McDonalds" και "Coca-Cola" κατάφεραν μετά από 17 χρόνια να κάνουν τον Μπλάτερ να αφήσει την θέση του προέδρου.

Χαρακτηριστικό είναι πως η "Coca-Cola" εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως "σέβεται την απόφαση του Μπλάτερ, με την οποία έγινε ένα θετικό βήμα για το καλό του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου και των φιλάθλων". Ανακοίνωση εξέδωσε και εταιρία, "McDonalds", κάνοντας λόγο και αυτή "για αλλαγές και για ένα πρώτο βήμα προς τα μπρος".

Να ξεκαθαρίσουμε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κατηγορία για τον Ζεπ Μπλάτερ, ενώ το τελευταίο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε είναι πως ο Τζερόμ Φάλκε, το Νο2 στην FIFA πίσω από τον Μπλάτερ, είχε δωροδοκηθεί με 10.000.000 δολάρια από τη Νότιο Αφρική για το Μουντιάλ 2010.

Πλέον περιμένουμε τον ορισμό του νέου συνεδρίου και των εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Πρίγκηπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν Χουσεΐν, με πιθανούς υποψήφιους τους Λουίς Φίγκο, Ντέιβιντ Τζιλ, Νταβίντ Ζινολά, ίσως και τον Μισέλ Πλατινί.

Εκτιμάται πως το συνέδριο θα γίνει μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016, ενώ εν συνεχεία δεν αποκλείεται να δούμε εντυπωσιακές εξελίξεις, όπως η διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 να φύγει από τα χέρια του Κατάρ.

Το ιστορικό της υπόθεσης:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ