ΙΣΠΑΝΙΑ

Πέπε όπως... Μαραντόνα και Χουανίτο!

Πέπε όπως... Μαραντόνα και Χουανίτο!

Το πάτημα του χεριού του Μέσι από τον Πέπε δεν είναι η μοναδική στιγμή "τρέλας" ενός παίκτη εντός γηπέδου... Δείτε τους Μαραντόνα, Στόιτσκοφ και Χουανίτο να αποδεικνύονται "προφέσορες" για τον άσο της Ρεάλ (videos)!

Μπορεί ο Πέπε να ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Λιονέλ Μέσι για το γεγονός ότι του πάτησε το χέρι με το πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα για το Copa Del Rey, όμως το γεγονός αυτό δεν αλλάζει την ιστορία.

Και η ιστορία έγραψε πως ο Πέπε προέβη σε ένα από τα πιο αντιαθλητικά (σε βαθμό που να προκαλούν αποτροπιασμό) χτυπήματα στην ιστορία του Clasico αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα, με ελάχιστους να είναι εκείνοι που μπορούν να "καυχηθούν" ότι κάποιο χτύπημά τους σε αντίπαλο συζητήθηκε όσο αυτό του Πορτογάλου στον Μέσι.

Παρόλα αυτά υπάρχουν τρία παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν ότι μερικές φορές η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στον αντίπαλο πηγαίνουν περίπατο, για να πάρει τη θέση της η υπερβολική χρήση βίας... Ίσως μάλιστα το πιο τρανό παράδειγμα να έχει και πάλι πρωταγωνιστή παίκτη της Ρεάλ!

Χουανίτο vs Ματέους

Ο λόγος για τον Ισπανό πρώην άσο των γηπέδων, Χουανίτο, ο οποιός πριν από περίπου 1/4 αιώνα βάλθηκε να... ξεπαστρέψει τον Λόταρ Ματέους.

Τα πνεύματα στην αναμέτρηση Μπάγερ-Ρεάλ (1987) για το Κύπελλο Πρωταθληριών ήταν αρκετά οξυμένα και η τελική έκρηξη ήρθε μετά από ένα σπρώξιμο του Τσέντο στον Ματέους.

Και αυτό γιατί ο Χουανίτο χτύπησε αρχικά (με δύναμη) στην πλάτη τον πεσμένο Γερμανό άσο, ενώ για να σιγουρευτεί ότι ο αντίπαλός του θα βγει νοκ-άουτ, τον χτύπησε με το παπούτσι και στο πρόσωπο!

Η τιμωρία του ήταν φυσικά παραδειγματική, με την UEFA να του επιβάλλει ποινή αποκλεισμού πέντε χρόνων και το ματς με τη Μπάγερν να είναι το τελευταίο του στην Ευρώπη...

Στόιτσκοφ vs... διαιτητή

Φυσικά, σε ξεχωριστή κατηγορία χτυπήματος έχει μπει και ο Χρίστο Στόιτσκοφ, ο οποίος "έδωσε ρεσιτάλ" το 1990, σε αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Τότε. ο διαιτητής είχε κάνει το... λάθος να αποβάλλει τον Γιόχαν Κρόιφ από τον πάγκο και ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα τον έκανε να μετανιώσει πικρά...

Συγκεκριμένα, το "Νο 8" των μπλαουγκράνα τον χτύπησε στα πόδια, με την τιμωρία του να είναι εξι μήνες αποκλεισμός από τους αγωνιστικούς χώρους.

Μαραντόνα vs Γκοϊγκοϊτσέα

Για το τέλος αφήσαμε μάλλον το καλύτερο που δεν είναι άλλο από την βεντέτα μεταξύ του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Άντονι Γκοϊγκοϊτσέα.

Η αρχή έγινε όταν ο Βάσκος αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ από πίσω στον Μαραντόνα, που είχε ως συνέπεια να του σπάσει τον αριστερό αστράγαλο και να τον καθηλώσει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.

Επειδή όμως "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο", ο Αργεντίνος δεν ξέχασε ποτέ εκείνο το χτύπημα και έδωσε την "απάντησή" του ένα χρόνο μετά.

Μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας το 1984 (1-0 η Μπιλμπάο τη Μπαρτσελόνα), ξάπλωσε με μία κίνηση καράτε τον παίκτη της Μπίλμπάο (τον αποκαλούμενο "χασάπη του Μπιλμπάο), για να ακολουθήσει γενική σύρραξη εντός αγωνιστικού χώρου.

Η ισπανική ομοσπονδία τιμώρησε με τρεις μήνες αποκλεισμό τον Μαραντόνα, όμως εκείνος είχε ήδη αναχωρήσει για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες (σ.σ Νάπολι).

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ