ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι "φοιτητές" πηγαίνουν... για πτυχίο

Οι "φοιτητές" πηγαίνουν... για πτυχίο

Η Εστουντιάντες είναι στην 13η της βαθμολογίας στην Ισπανία, μετά τη 12η αγωνιστική και στις 4 νίκες, οι δυο είναι επί της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Πώς λοιπόν, να μη θέλει περισσότερα; (videos)

Εκ των τεσσάρων νικών που πανηγύρισε η Εστουντιάντες, έως τη 12η αγωνιστική της Liga Endesa οι δυο είναι επί των κορυφαίων ομάδων της χώρας, -βάσει της βαθμολογίας της τελευταίας περιόδου. Μετά τη 10η αγωνιστική και το 89-84 επί της Ρεάλ, ήλθε το 102-96 επί της Μπαρτσελόνα, την Κυριακή (21/12), με τους "φοιτητές" να έχουν πλέον ως στόχο να υποτάξουν και τη Μάλαγα -πρωτοπόρος στη βαθμολογία, παρέα με τη "βασίλισσα". Όχι για το γόητρο, αλλά για την ουσία (την παραμονή).

Από τότε που δημιουργήθηκε η ισπανική λίγκα (1983-1984), η ομάδα της Μαδρίτης κατάφερε να νικήσει μόλις πέντε φορές και τους "μπλαουγκράνα" και τη Ρεάλ. Τελευταία ήταν αυτή της σεζόν 2006-2007.

Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, αν και δεν γνωρίζει ακόμα τον τρόπο για να παίρνει τα εντός έδρας θετικά αποτελέσματα, η ομάδα της Μαδρίτης έχει τέσσερις νίκες εκ των οποίων οι μισές έγιναν κόντρα σε δύο ομάδες (Ρεάλ - Μπαρτσελόνα), οι οποίες ήταν πρώτες στον όμιλο τους στην πρώτη φάση της Euroleague.

Η προσπάθεια αυτή των "φοιτητών" να συνεχίσουν θετικά, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ιδανικά, εάν καταφέρουν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο της Ουνικάχα. Ένα παράδειγμα για το πως μία ομάδα αλλάζει προς το καλύτερο είναι, πως παρά το γεγονός ότι, σκοράρει κατά μέσο όρο 71.2 πόντους σε κάθε παιχνίδι, το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στην Ισπανική λίγκα, στην αναμέτρηση κόντρα στη Μπαρτσελόνα κατάφερε να δεχτεί μόλις 66.4 πόντους.

Οι επικείμενες αναχωρήσεις προς τη Μάλαγα και τη Βιτόρια θα είναι δύο δυνατά τεστ για μία ομάδα που μέχρι χθες "ανέπνεε" πιο εύκολα και ατένιζε το μέλλον με αισιοδοξία, μετά και την συμφωνία χορηγίας που υπογράφηκε με την Telefonica για δύο σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ