ΙΣΠΑΝΙΑ

Ιστορίες κατασκοπείας στην Μπαρτσελόνα

Ιστορίες κατασκοπείας στην Μπαρτσελόνα

Μία απίστευτη ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας ισπανική ιστοσελίδα τονίζοντας η εταιρία ντετέκτιβ "Método 3" είχε τοποθετήσει κοριούς στο γραφείο του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ εδώ και τρία χρόνια!

Με αυτό τον τρόπο καταγράφονταν όλες οι δραστηριότητες των ανθρώπων του καταλανικού συλλόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "El Confidencial Digital", η αστυνομία ερευνά σχετικά έγγραφα που εντόπισε στα γραφεία της εταιρίας ανακαλύπτοντας παράλληλα ηχητικά ντοκουμέντα από το 2010, όταν δηλαδή διεξήχθησαν προεκλογικές εκλογές στην Μπαρτσελόνα.

Οι αρχές αναλύουν τις εγγραφές εδώ και δύο εβδομάδες έχοντας έχοντας αναγνωρίσει την μέθοδο με την οποία οι ντετέκτιβ κατασκόπευαν τα ενδότερα της Μπαρτσελόνα.

Ουσιαστικά η "Método 3" παγίδευσε σημεία όπου βρίσκονταν τις περισσότερες ώρες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όπως την αίθουσα συνεδριάσεων, διαδρόμους αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονται σε ένα γραφείο.

Ο τρόπος με τον οποίο προχωρούσαν στην υποκλοπή συνομιλιών παρέπεμπε σε ταινίες κατασκοπείας καθώς οι ειδικοί βρίσκονταν εκτός γηπέδου χρησιμοποιώντας ειδικά βαλιτσάκια τα οποία περιείχαν δέκτες με πολύ ισχυρό σήμα.

Οι βαλίτσες βρίσκονταν ακόμη και σε μοτοσυκλέτες σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το "Καμπ Νόου". Πρόκειται για υπερεξελιγμένες συσκευές που ανίχνευαν λεπτομερώς τις συνομιλίες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας πιθανολογεί ότι πρόκειται για το μοντέλο "Verint Engage GI2" που χρησιμοποιείται σε τέτοιες υποθέσεις στην Καταλονία.

Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει και να καταγράψει ήχους σε απόσταση μέχρι και 500 μέτρων, αλλά μία μία μικρή μετατροπή από ειδικό, μπορεί να καταγράψει συζητήσεις σε απόσταση μέχρι και 1.000 μέτρων.

"Κανείς αστυνομικός στη Βαρκελώνη δεν μπορούσε να γνωρίζει τι συνέβαινε. Ήταν αδύνατο, διότι δεν υπήρχε κάποια ύποπτο κίνηση γύρω από το στάδιο, όπου η παρουσία μιας ή και περισσοτέρων μηχανών δεν προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν" τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία αναλύοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα προσπαθεί προσπαθεί να οδηγηθεί στον άνθρωπο που θεωρείται υπεύθυνος για τις υποκλοπές.

"Γνωρίζουμε ότι η 'Método 3' σχετιζόταν με άτομο από την προηγούμενη διοίκηση", εξήγησε στην εφημερίδα εκπρόσωπος Τύπου των Καταλανών και συνέχισε:

" Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, οι καταγραφές και οι υποκλοπές έχουν αρχίσει εδώ και πάνω από 3 χρόνια, ακόμα κι όταν ήταν επικεφαλής ο προηγούμενος πρόεδρος (σ.σ. Τζουάν Λαπόρτα)".

Ο νυν πρόεδρος της "Μπάρτσα", Σάντρο Ροσέλ, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη στην "El Mundo Deportivo" πως γνωρίζει ότι υπήρξε θύμα κατασκοπείας από ένα μέλος του συμβουλίου κατά την εποχή Λαπόρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η "Método 3" αρνείται τις κατηγορίες παρότι όλα συγκλίνουν πως άνθρωποι της παρακολουθούσαν συνομιλίες των διοικούντων της Μπαρτσελόνα αλλά και την ύπαρξη ηχητικών καταγραφών μέσω "κατασκοπευτικών βαλιτσών"

Στο δημοσίευμα της "El Confidencial Digital", γίνεται επίσης αναφορά σε υποκλοπές που αφορούσαν τον Γεράρδ Πικέ και την σχέση του με την διάσημη τραγουδίστρια, Σακίρα.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ