ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Εσπανιόλ νίκησε την Μπαρτσελόνα μετά από 11 χρόνια

Η Εσπανιόλ νίκησε την Μπαρτσελόνα μετά από 11 χρόνια

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε πέναλτι και η Εσπανιόλ με γκολ στο 88' νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα, στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τα προημιτελικά του Copa del Rey (videos)

Η Εσπανιόλ πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Copa del Rey, καθώς νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Cornellà-El Prat".

Ο Όσκαρ Μελένδο πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 88ο λεπτό και με αυτό η Εσπανιόλ νίκησε για πρώτη φορά τους "μπλαουγκράνα" μετά από 11 χρόνια!

Τον Ιανουάριο 2007 η Εσπανιόλ είχε νικήσει τελευταία φορά την Μπαρτσελόνα, έχοντας τότε προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

Το σερί αήττητων ματς του Βαλβέρδε με την "Μπάρτσα" σταμάτησε στα 29, σε όλες τις διοργανώσεις, είχε ξεπεράσει πάντως τον Πεπ Γκουαρδιόλα (28).

Μοιραίος πάντως για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Λιονέλ Μέσι, καθώς στο 62ο λεπτό έχασε πέναλτι, με τον Ντιέγκο Λόπεθ α γίνεται ο πρώτος που τον σταματάει δεύτερη φορά απ' τα βήματα (πριν 10 χρόνια η πρώτη).

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μαρκ Ναβάρο, Ντουάρτε, Νάλντο, Ααρόν Μαρτίν (58' Ντίντακ Βιλά), Χάβι Φουέγο (75' Όσκαρ Μελένδο), Νταβίντ Λόπεθ, Βίκτορ Σάντσεθ, Σέρτζι Νταρντέρ (46' Λέο Μπαπτιστάο), Γκρανέρο, Ζεράρ Μορένο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Βερμάλεν, Ντιν, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (54' Ράκιτιτς), Κάρλες Αλενιά (59' Λουίς Σουάρες), Αλέις Βιδάλ, Ντένις Σουάρεθ (78' Ραφίνια), Μέσι.

*χαμένο πέναλτι 62' Μέσι (απόκρουση Ντιέγκο Λόπεθ)

Η Εσπανιόλ νίκησε την Μπαρτσελόνα μετά από 11 χρόνια

Σπουδαίο "διπλό" η Σεβίλλη

Νωρίτερα, η Ατλέτικο προηγήθηκε με τον Ντιέγκο Κόστα στο 73', αλλά η Σεβίλλη νίκησε 2-1 στη Μαδρίτη, με τον Χεσούς Νάβας να απαντάει στο 80' και τον Χοακίν Κορέα να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 88'.

Η Εσπανιόλ νίκησε την Μπαρτσελόνα μετά από 11 χρόνια

Επίσης με 2-1 και ανατροπή νίκησε η Βαλένθια την Αλαβές στο "Mestalla", με τον Γκονσάλο Γκέντες να ισοφαρίζει στο 73' και τον Ροντρίγκο στο 82' να χαρίζει τη νίκη στις "νυχτερίδες".

Η Εσπανιόλ νίκησε την Μπαρτσελόνα μετά από 11 χρόνια

Οι πρώτοι προημιτελικοί:

Τετάρτη

Ατλέτικο - Σεβίλλη 1-2 (73' Ντιέγκο Κόστα / 80' Χεσούς Νάβας, 88' Κορέα)

Βαλένθια - Αλαβές 2-1 (73' Γκονσάλο Γκέντες, 82' Ροντρίγκο / 66' Ρουμπέν Σομπρίνο)

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 1-0 (88' Όσκαρ Μελένδο)

Πέμπτη

Ρεάλ - Λεγανές (22:30)

*οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 1-0

Ατλέτικο - Σεβίλλη 1-2

Βαλένθια - Αλαβές 2-1

photos: Sevilla Fútbol Club twitter / FC Barcelona twitter / valenciacf.com

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ