ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το υψηλό ποσοστό αποτυχίας του Μέσι στις εκτελέσεις πέναλτι

Το υψηλό ποσοστό αποτυχίας του Μέσι στις εκτελέσεις πέναλτι

Ο Λιονέλ Μέσι νικήθηκε από τον Ντιέγκο Λόπεθ κι έτσι ο Αργεντινός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για 21η φορά με τους "μπλαουγκράνα". Δείτε το υψηλό ποσοστό αποτυχίας (για τα δεδομένα του) στις εκτελέσεις πέναλτι. (video)

Η Εσπανιόλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι της Βαρκελώνης για το Copa del Rey στο "Cornellà-El Prat" και στο 62ο λεπτό ο Ντιέγκο Λόπεθ νίκησε τον Λιονέλ Μέσι σε εκτέλεση πέναλτι των "μπλαουγκράνα".

Ο Ισπανός έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που σταματά δύο πέναλτι του Αργεντινού στην καριέρα του, καθώς το είχε κάνει και πριν δέκα χρόνια σε αναμέτρηση (πάλι κατά σύμπτωση) για το Copa del Rey με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ (τότε).

Βέβαια, από αυτή τη φάση εξήχθη κι ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό για τον Μέσι. Ο "Pulga" έχει αποτύχει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε 21 εκτελέσεις πέναλτι (σε σύνολο 86) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Το γενικό (αθροίζοντας τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής) ποσοστό αποτυχίας του Αργεντινού στις εκτελέσεις πέναλτι είναι ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα του. Αγγίζει το 32%!

Photo credits: Barcelona FC Twitter

Πηγή: Mr Chip

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ