ΙΣΠΑΝΙΑ

Έκλεψε την παράσταση ο Μουρίνιο

Έκλεψε την παράσταση ο Μουρίνιο
© REUTERS

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά την λήξη του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα του Ισπανικού Τύπου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς μετά τη νίκη 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Η "Βασίλισσα" σημείωσε δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παρότι η Μπαρτσελόνα μείωσε το σκορ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει το τρόπαιο.

Μετά τον αγώνα την παράσταση, γι' ακόμα μία φορά, έκλεψε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου χωρίς ο ίδιος να δικαιολογήσει την απουσία του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κι' άλλες φορές στο παρελθόν δεν έδωσε το "παρών" σε συνέντευξη Τύπου μετά από ήττα της Ρεάλ ώστε να αποφύγει την πίεση των ερωτήσεων των δημοσιογράφων, αλλά αυτή την φορά δεν ήταν ξεκάθαρος ο λόγος που δεν εμφανίστηκε. Ίσως να θεώρησε ότι ο τίτλος του Σούπερ Καπ δεν άξιζε την παρουσία του.

Έκλεψε την παράσταση ο Μουρίνιο

Ωστόσο, η νίκη αυτή αποτελεί ψυχολογική τόνωση για τους παίκτες του μετά την ήττα από την Χετάφε για το πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην συνέντευξη εμφανίστηκε ο βοηθός του Αιτόρ Καράνκα, ο οποίος αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε ότι η Ρεάλ δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο παρά τα δύο πρόσωπα που εμφάνισε στον τελικό.

" Η ομάδα είχε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έδειξε πολλές αρετές σε αυτό το χρονικό σημείο του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο βάση της απόδοσης των δύο ομάδων. Ήταν ένα ματς για τον τίτλο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα αλλά θέλαμε να συνεχίσουμε όπως δουλεύουμε τα τελευταία δύο χρόνια και να παίξουμε όπως εμείς ξέρουμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι".

Ο Καράνκα σχολίασε και την παρουσία του Πέπε αναφέροντας την διαφορά που εμφάνισε στο παιχνίδι της η Ρεάλ με την επανεμφάνιση του Πορτογάλου στην 11αδα.

" Ο Πέπε είναι παίκτης που δίνει πολλά στην Ρεάλ τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Δίνει τα πάντα στο γήπεδο και ενθαρρύνει και τους υπόλοιπους παίκτες".

Όσον αφορά τους παίκτες που πιθανόν να φύγουν από την Ρεάλ τόνισε: " H μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αν ο Εστεμπάν Γκρανέρο, θέλει να μείνει στην Ρεάλ δεν υπάρχει πρόβλημα και το ίδιο ισχύει για τον Κακά. Αν όχι τότε του εύχομαι να πάρει την σωστή απόφαση γι' αυτόν και να πάει στην ομάδα που αυτός θέλει".

Έκλεψε την παράσταση ο Μουρίνιο
© EPA

Ο Ίκερ Κασίγιας δήλωσε ότι η Ρεάλ απάντησε με νίκη επί της Μπαρτσελόνα μετά την ήττα από την Χετάφε: " Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Ρεάλ Μαδρίτης και γενικότερα σε ολόκληρο το παιχνίδι. Αμφισβητηθήκαμε μετά την ήττα από την Χετάφε αλλά υπάρχουν ημέρες που μία ομάδα έχει τύχη και άλλες που δεν έχει".

Βιλανόβα: "Τυχερή η Ρεάλ"

O προπονητής της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα, στάθηκε στις δηλώσεις του στα δύο γρήγορα γκολ της Ρεάλ: " Δεν θα έλεγα ότι ξεκινήσαμε άσχημα. Η Ρεάλ δεν μας πίεσε επιθετικά αλλά με δύο μακρινές μπαλιές κατάφεραν να σημειώσουν δύο γκολ. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες αλλά εγώ θέλω να βλέπω θετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με παίκτη λιγότερο και δημιουργήσαμε πέντε ευκαιρίες για γκολ απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν βγήκε από την περιοχή του.

Παρά το ρίσκο επιτεθήκαμε. Σημειώσανε δύο γκολ εξαιτίας των λαθών μας. Θέλω να σκέφτομαι θετικά με τον τρόπο που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο και τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε.

Θα προτιμούσα να είχαμε κερδίσει αλλά όπως είπα και πριν το παιχνίδι το αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει την υπόλοιπη σεζόν. Υπάρχει πολύς δρόμος και την Κυριακή έχουμε αγώνα για το πρωτάθλημα".

Έκλεψε την παράσταση ο Μουρίνιο
© GETTY IMAGES

Ο Τύπος τόσο στην Ισπανία αναφέρεται στη νίκη της Ρεάλ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στη Μαδρίτη το πρώτο".

Ο Τσάβι δήλωσε ότι τα δύο λάθη στην άμυνα της Μπάρτσα και η κόκκινη κάρτα στον Αντριάνο ήταν τα δύο καθοριστικά σημεία του αγώνα.

" Τα δύο λάθη και η κόκκινη κάρτα ήταν τα κλειδιά του αγώνα. Αντιδράσαμε σωστά και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το κύπελλο. Αγωνιστήκαμε με το στυλ ποδοσφαίρου που ξέρουμε και στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλές φάσεις για γκολ. Χάσαμε τον τίτλο αλλά υπάρχουν και άλλα τρόπαια στην διάρκεια της σεζόν που πρέπει να κερδίσουμε".

Μπούσκετς: " Ήμασταν καλύτεροι από την Ρεάλ και στα δύο ματς και όμως δεν πήραμε το τρόπαιο. Παρότι μείναμε με δέκα παίκτες δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Η Ρεάλ σημείωσε δύο γκολ στις αντεπιθέσεις. Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως σήμερα, βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να πάμε μπροστά.

Αφήσαμε την εντύπωση ότι είμαστε ανταγωνιστική ομάδα και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε τίτλους. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και πρέπει να επικεντρωθούμε στα θετικά σημεία του αγώνα".

Πικέ: " Η Ρεάλ σημείωσε δύο γκολ ενώ εμείς μείναμε με δέκα παίκτες. Παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο που ξεκινάμε τον αγώνα. Η Ρεάλ κέρδισε τον τίτλο σε διάστημα 20 λεπτών και συγχαίρω τους παίκτες μου για τον τρόπο που παίξαμε στις δύο αναμετρήσεις. Μένω στον τρόπο που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο".

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ