LA LIGA

Zoom στην Primera

Zoom στην Primera

Η Primera División στο φακό του Sport24.gr. Όσοι και όσα ξεχώρισαν στο τριήμερο της 35ης αγωνιστικής. Ομάδες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, ρεκόρ, δηλώσεις, παράξενα (pics & videos)

Η 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν σχεδόν ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr αναζητά τους πρωταγωνιστές.

Όσοι και όσα ξεχώρισαν μέσα και έξω από τα γήπεδα της ισπανικής Λίγκας, σε μια ξεχωριστή μίνι ανασκόπηση!

Η 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (28/4, 23:00) με τον αγώνα ανάμεσα στη Θέλτα και την Βαγιαδολίδ. Στην κορυφή κέρδισαν και οι τρεις πρώτοι, όμως το πλεονέκτημα είναι της Ατλέτικο (88), αφού νίκησε μέσα στο "Μεστάγια", διατήρησε τις διαφορές της από Ρεάλ (82 με ματς λιγότερο) και Μπάρσα (84) και πλέον θέλει δυο νίκες για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Στο μεγάλο ντέρμπι για την τέταρτη θέση, η Αθλέτικ (65) επιβλήθηκε 3-1 της Σεβίγια (59) στο "Σαν Μαμές" και σχεδόν εξασφάλισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο κάτω, η Ρεάλ Σοθιεδάδ (57) σιγούρεψε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο, σε αντίθεση με την Βιγιαρεάλ (52) που όμως είναι και αυτή πολύ κοντά στο να κλειδώσει την έβδομη θέση.

Η Βαλένθια (45) μάλλον έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες για μια θέση στο Europa League, ενώ Ράγιο (43), Λεβάντε (42), Εσπανιόλ (41) και Μάλαγα (41) δεν ανησυχούν. Πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει η Θέλτα (που αν κερδίσει απόψε τη Βαγιαδολίδ θα σωθεί και μαθηματικά), ενώ από εκεί και κάτω προβλέπεται χαμός. Γρανάδα (37) και Έλτσε (36) έχασαν βαθμούς και μαζί την ευκαιρία να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Η Οσασούνα έχασε και έμεινε στους 35, ενώ Χετάφε (35) και Αλμερία (33) κέρδισαν και πήραν παράταση ζωής. Στους 32 βρίσκεται η Βαγιαδολίδ (με δυο ματς λιγότερα), ενώ η Μπέτις υποβιβάστηκε και μαθηματικά.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά, τη βαθμολογία και τα βίντεο με όλα τα γκολ της 35ης αγωνιστικής .

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΙΛΑΝΟΒΑ

Zoom στην Primera

Η αγωνιστική στα ισπανικά γήπεδα όλων των κατηγοριών και των αθλημάτων σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Τίτο Βιλανόβα. Παντού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων οι παίκτες αγωνίστηκαν φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους. Στη φωτογραφία βλέπουμε το μάτριξ στο γήπεδο της Εσπανιόλ με την μορφή του εκλιπόντος πρώην τεχνικού της "αιώνιας" αντιπάλου, Μπαρτσελόνα...

ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Zoom στην Primera

Στα αγωνιστικά, σε ότι αφορά την κορυφή, κέρδισαν και οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας. Η σημαντικότερη νίκη ήταν φυσικά το διπλό της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο "Μεστάγια". Οι "ροχιμπλάνκος" βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση απέναντι στους διώκτες τους, αφού απομένουν τρεις αγωνιστικές και χρειάζονται 6 βαθμούς στα επόμενα ματς με Λεβάντε εκτός και Μάλαγα εντός για να εξασφαλίσουν τον τίτλο. Η Ρεάλ συνέχισε τις άνετες νίκες της, αυτή τη φορά επί της Οσασούνα, ενώ η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το σοκ από τον θάνατο του Βιλανόβα, ανέτρεψε το 2-0 της Βιγιαρεάλ και διατήρησε την απόσταση των 4 βαθμών από την Ατλέτικο. Στον πίνακα της As μπορείτε να δείτε τους αγώνες που απομένουν, με την υποσημείωση ότι η Ρεάλ χρωστάει και το ματς στο Βαγιαδολίδ.

ΜΕΙΟΝ ΕΝΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ, ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ

Zoom στην Primera

Η Ατλέτικο είναι αποφασισμένη να ανέβει στην κορυφή της Πριμέρα μετά από 18 χρόνια και την μαγική σεζόν του νταμπλ (1995-96). Αφού ξεπέρασε με επιτυχία και το εμπόδιο της Βαλένθια, της χρειάζονται πλέον δυο νίκες στα τρία παιχνίδια που απομένουν. Αν κερδίσει την Λεβάντε και τη Μάλαγα, θα πάει ως πρωταθλήτρια στο "Καμπ Νόου" για να απολαύσει το "πασίγιο" των "μπλαουγκράνα". Όλα είναι ευνοϊκά για την ομάδα του Σιμεόνε που έφτασε στην τελική ευθεία χωρίς την παραμικρή απώλεια. Απομένουν δυο τελικοί πλέον απέναντι σε δυο αδιάφορες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους και δεν τους απομένει κάποιος άλλος στόχος.

ΕΥΚΟΛΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΟΣΑΣΟΥΝΑ

Zoom στην Primera

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Οσασούνα. Ο Κριστιάνο επανήλθε ορεξάτος μετά τον τραυματισμό του και σκόραρε δις στο τελικό 4-0. Οι "μερένγκες" εκμεταλλεύονται το εύκολο πρόγραμμά τους, παίρνουν τις νίκες και περιμένουν το στραβοπάτημα της Ατλέτικο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού ακόμα και αν κάνει ήττα η Ατλέτικο, η ισοβαθμία δεν ευνοεί την ομάδα του Αντσελότι. Η Ρεάλ για να κατακτήσει τον τίτλο χρειάζεται - δυστυχώς για αυτήν - συνδυασμό αποτελεσμάτων.

ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΟ...

Zoom στην Primera

Η Μπαρτσελόνα, για μια ακόμη φορά φέτος, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή τη φορά όμως οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο ήταν απόλυτα δικαιολογημένοι, αφού προέρχονταν από το σοκ του θανάτου του Τίτο Βιλανόβα. Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε 2-0 και όλα έδειχναν ότι οι "μπλαουγκράνα" θα έφευγαν ηττημένοι από το "Ελ Μαδριγάλ", χάνοντας και τις τελευταίες ελπίδες τους για τον φετινό τίτλο. Όμως δυο αυτογκόλ των αντιπάλων και ένα γκολ του Μέσι υπέγραψαν την ανατροπή σε μια νίκη γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση.

ATHLEEEEEEETIC, EUP!

Zoom στην Primera

Η Αθλέτικ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση της 4ης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, αυτή η ανάσα αντιστοιχεί σε τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε το ματς της χρονιάς απέναντι στην διεκδικήτρια Σεβίγια με το εμφατικό 3-1 και αύξησε ξανά τη διαφορά της στους 6 βαθμούς (στην ουσία 7 αφού πλέον έχει υπέρ της και την ισοβαθμία με τους "σεβιγίστας"). Τα "λιοντάρια" χρειάζονται μια νίκη στους τρεις αγώνες που απομένουν για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την τεράστια αυτή επιτυχία. Θα είναι η πρώτη φορά που η Μπιλμπάο θα επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

ΤΟ "PASILLO" ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥΣ

Zoom στην Primera

Για να μην ξεχνάμε και τις παραδόσεις, οι παίκτες της Οσασούνα σχημάτισαν το περίφημο "pasillo" στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για να τιμήσουν τους συναδέλφους τους της Ρεάλ Μαδρίτης που πριν από μερικές μέρες κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας. Από τις όμορφες εικόνες του ποδοσφαίρου που δυστυχώς δεν θα δούμε ποτέ στη χώρα μας...

ΤΟ COPA DEL REY ΣΤΟ "ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ"

Zoom στην Primera

Και αμέσως μετά το "pasillo" των παικτών της Οσασούνα, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασαν το τρόπαιο του Copa del Rey στο κοινό του "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Οι αρχηγοί Ίκερ Κασίγιας και Σέρχιο Ράμος σήκωσαν ψηλά το "Κύπελλο του βασιλιά" και φυσικά αποθεώθηκαν από τους "μερένγκες" που βρίσκονταν στις κερκίδες.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΣΟΘΙΕΔΑΔ

Zoom στην Primera

Η Ρεάλ Σοθιεδάδ κέρδισε την Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την έξοδό της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Μπορεί να μην πρόκειται για την τέταρτη θέση, την οποία διεκδίκησε για αρκετούς μήνες από την Αθλέτικ, αλλά σίγουρα το εισιτήριο για το Europa League είναι μια δίκαιη ανταμοιβή για μια από τις πιο σταθερές ομάδες της τελευταίας διετίας στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

ΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΤΑΦΕ

Zoom στην Primera

Έστω και προσωρινά η Χετάφε βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού με τη νίκη της επί της Μάλαγα. Η ομάδα της Μαδρίτης θα παλέψει για τη σωτηρία της στα δυο τελευταία παιχνίδια, αφού την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει τους "μπλαουγκράνα" στο "Καμπ Νόου". Στα υπέρ της είναι ότι μετά την Μπάρσα θα παίξει με δυο αδιάφορες ομάδες, την Σεβίγια (εντός) και την Ράγιο (εκτός). Η αποστολή της είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη.

ΣΩΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΡΑΓΙΟ

Zoom στην Primera

Το ανοιξιάτικο "θαύμα" της Ράγιο ολοκληρώθηκε με μια ακόμη εντυπωσιακή νίκη, αυτή τη φορά επί της Μάλαγα μέσα στη "Ροσαλέδα" (0-3). Οι παίκτες της Βαγεκάνο ήξεραν ότι στην ουσία είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους από την προηγούμενη αγωνιστική, όμως πλέον είναι και μαθηματικά ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν για την επόμενη περίοδο. Αυτό που απομένει είναι η μεγάλη φιέστα που θα στήσουν οι εκδηλωτικοί της φίλαθλοι στο Βαγέκας την επόμενη εβδομάδα με αντίπαλο την Αθλέτικ.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ Η ΑΛΜΕΡΙΑ

Zoom στην Primera

Η Αλμερία μπορεί να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, όμως πήρε μια νίκη-χρυσάφι στη Βαρκελώνη απέναντι στην Εσπανιόλ, που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για την σωτηρία της. Και αυτό γιατί η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει στη συνέχεια ένα αρκετά βατό πρόγραμμα σε σχέση με τις υπόλοιπες υποψήφιες για την Σεγούντα. Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί την ήδη καταδικασμένη Μπέτις, στη συνέχεια θα παίξει τον αγώνα της χρονιάς στη Γρανάδα και στο τέλος θα αντιμετωπίσει στην έδρα της την πολύ δυνατή μεν Αθλέτικ, η οποία όμως μέχρι τότε είναι πολύ πιθανό να έχει "κλειδώσει" την τέταρτη θέση και να είναι χαλαρή.

ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΕΓΟΥΝΤΑ Η ΜΠΕΤΙΣ

Zoom στην Primera

Και αν στην ουρά της βαθμολογίας η μάχη της σωτηρίας μαίνεται σε πολλά μέτωπα, από το βράδυ του Σαββάτου γνωρίζουμε επίσημα πλέον την πρώτη ομάδα που θα αγωνίζεται στην Σεγούντα Ντιβισιόν από την επόμενη περίοδο. Η Μπέτις, στην ουσία υποβιβασμένη εδώ και αρκετές εβδομάδες (για να μην πούμε μήνες), μετά την ήττα της από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, έπεσε κατηγορία και μαθηματικά. Οι φίλοι της άπλωσαν ένα μεγάλο πανό στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" στο οποίο έγραψαν: "Διοίκηση και παίκτες, σκοτώνετε ένα συναίσθημα"...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Zoom στην Primera

Δεν θα ασχοληθούμε σήμερα με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Πριμέρα Ντιβισιόν. Θα θυμηθούμε όμως ενδεικτικά τρεις φράσεις που είχε πει ο Τίτο Βιλανόβα, όσο ήταν προπονητής στη Μπαρτσελόνα.

- " Ευχαριστώ Μπάρσα. Μετά από 5 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ήμουν μέλος μιας ομάδας που έκανε πραγματικότητα τα όνειρα κάθε προπονητή, έφτασε η στιγμή να κάνω μια αλλαγή στη ζωή μου για να αφιερώσω τις δυνάμεις και την ενέργειά μου στο να αντιμετωπίσω την ασθένεια που μου διέγνωσαν".

- " Κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε ξανά τους εαυτούς μας. Οι προπονητές έχουμε επιρροή στα πρώτα 80 μέτρα, μετά εμφανίζεται το ταλέντο".

- " Πρέπει να αντικαταστήσουμε τη λέξη πίεση με τον ενθουσιασμό. Όποιος έχει μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη νίκη, είναι εκείνος που κερδίζει. Η πίεση δεν είναι καλή για έναν τελικό".

ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Zoom στην Primera

Και το σημερινό "ρετρό" είναι αφιερωμένο στον Τίτο Βιλανόβα. Δείτε ένα βίντεο με τον Τίτο ως παίκτη και ως προπονητή. Διαβάστε εδώ τον αποχαιρετισμό του Sport24.gr στον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα.

Βίντεο: Τίτο Βιλανόβα (1968-2014)

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, lfp.es

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ