LA LIGA

Η αλληλεγγύη μιας εργατικής γειτονιάς

Η αλληλεγγύη μιας εργατικής γειτονιάς
PABLO MORENO ARRIERO

Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο ανήρτησαν πανό με αφορμή την στήριξη στην 85χρονη, Κάρμεν Αγιούσο Μαρτίνες, στον εντός έδρας αγώνα με την Θέλτα.

Το "κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος" στην πιο πιστή και όμορφη εφαρμογή του. Γιατί μπορεί η Ράγιο Βαγιεκάνο να μην έχει να υπερηφανεύεται για τίτλους και διακρίσεις, αλλά για τις κινήσεις της έξω από τα γήπεδα, είναι στην κορυφή και τυγχάνουν του σεβασμού όλων.

Η ομάδα δε μένει σε όσα διαδραματίζονται στο χορτάρι, αλλά παίζει... μπάλα και μακριά απ' αυτό. Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην ευαισθητοποιηθεί στο δράμα της 85χρονης, Κάρμεν Αγιούσο Μαρτίνες, η οποία έμεινε άστεγη εξαιτίας δάνειου του γιου της στην τράπεζα που δεν πληρωνόταν και στο οποίο η ίδια ήταν εγγυήτρια.

Το Κράτος και η τράπεζα την πέταξαν στον δρόμο και οι εικόνες με τις στιγμές απελπισίας της έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η Ράγιο μπήκε μπροστά, έσωσε το σπίτι της και έβαλε "πλάτη" γι΄αυτή την ανήμπορη γυναίκα.

Στο νικηφόρο αγώνα με την Θέλτα, οι οπαδοί της ανήρτησαν πανό, το οποίο έγραφε το εξής υπέροχο μήνυμα: "Οι εξώσεις ενός άρρωστου κράτους, η αλληλεγγύη μιας εργατικής γειτονιάς".

Η αλληλεγγύη μιας εργατικής γειτονιάς
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ