LA LIGA

Έτσι νίκησε ο Γκουαρδιόλα τον Μουρίνιο!

Έτσι νίκησε ο Γκουαρδιόλα τον Μουρίνιο!

Δείτε το τρικ που εφάρμοσε από το 20ο λεπτό του Clásico ο Πεπ Γουαρδιόλα και το οποίο "έδεσε κόμπο" Μουρίνιο και Ρεάλ, οδηγώντας τη Μπαρτσελόνα σε θρίαμβο μέσα στο "Μπερναμπέου" (video)!

Όλα ξεκίνησαν ονειρικά στο τελευταίο Clásico για τη Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να πετυχαίνουν το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα (σκόρερ ο Μπενζεμά στο 22ο δευτερόλεπτο σπάζοντας το ρεκόρ του Αλόνσο από το μακρινό 1940 που είχε σκοράρει στο "Μπερναμπέου" στα 40'') και να μπαίνουν με το καλημέρα στη θέση του οδηγού.

Δεν ήταν μόνο το γκολ-αστραπή του Γάλλου άσου αλλά και το... φουριόζο ξεκίνημα της "βασίλισσας", με τον Ζοζέ Μουρίνιο να έχει έξι παίκτες του πάνω από τη μεσαία γραμμή και αυτοί να πρεσάρουν ασταμάτητα, εμποδίζοντας τη Μπαρτσελόνα να επιβάλλει το passing game της.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 20ο λεπτό γιατί κάπου εκεί αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του το "αντίπαλο δέος" στον απέναντι πάγκο, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος παραμένει αήττητος στο "Μπερναμπέου" σε έξι αναμετρήσεις (4 νίκες-2 ισοπαλίες ο απολογισμός του σε όλες τις διοργανώσις κόντρα στη Ρεάλ) επέλεξε να αλλάξει το 4-3-3 με το οποίο ξεκίνησε το ματς, αφήνοντας τρεις στην άμυνα.

Η τριπλέτα λοιπόν μπροστά από τον Βαλντές απαρτίζοταν (από δεξιά προς τα αριστερά) από τους Πουγιόλ, Πικέ και Αμπιντάλ, με τους δύο παίκτες-κλειδιά σε αυτό το τρικ του Γκουαρδιόλα να είναι οι Ντάνι Άλβες και Σέρχιο Μπουσκέτς.

Ο δεύτερος άφησε το δεξί άκρο της άμυνας και μετατοπίστηκε μπροστά ενώ ο δεύτερος είχε ακόμα πιο σύνθετο ρόλο: γύριζε πίζω όταν η Μπαρτσελόνα αμυνόταν για να έχει η ομάδα του τέσσερις παίκτες στα μετώπισθεν και περνούσε πιο μπροστά όταν η κατοχή ήταν στους "μπλαουγκράνα".

Αποτέλεσμα; Η Μπαρτσελόνα έγινε συμπαγής αμυντικά, ο Πουγιόλ κέρδισε κατά κράτος τον Κριστιάνο Ρονάλντο που "έπεφτε πάνω του" μετά την αλλαγή στο σύστημα (ουσιαστικά "εξαφάνισε" τον Πορτογάλο) ενώ ο Ντάνι Άλβες έκανε όργια από τα δεξιά, υποχρεώνοντας τους Ρονάλντο και Μαρσέλο (κυρίως) να κοιτούν περισσότερο την άμυνά τους και λιγότερο τα επιθετικά τους καθήκοντα.

"Νίκη τακτικής για τον Γκουαρδιόλα", χαρακτήρισε την αλλαγή στο σύστημα ο συνεργάτης του Sport24.gr, Μάικλ Κοξ, στην ανάλυση που έκανε για τον αγώνα μέσω του "Zonal Marking", ενώ ο Τζόναθαν Γουίλσον της εφημερίδας "Guardian" έγραψε χαρακτηριστικά ότι "η Μπαρτσελόνα ήταν σαν να έπαιζε με 3,5 παίκτες στην άμυνα"!

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ