ΚΟΣΜΟΣ

Ο ποδοσφαιριστής που ενώνει την Κορέα

Ο ποδοσφαιριστής που ενώνει την Κορέα

Ο πιο διάσημος άσος της εθνικής ομάδας της Βόρειας Κορέας, Γιονγκ Τάε Σε στέλνει μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης με την μεταγραφή του σε σύλλογο της Νότιας Κορέας! Πως λάτρεψε την Βόρεια Κορέα μολονότι έζησε στην Ιαπωνία και το κλάμα στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Μουντιάλ 2010 που συγκλόνισε (video).

O Γιονγκ Τάε-Σε νιώθει περισσότερος Βορειοκορεάτης και από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Τι και αν γεννήθηκε στην Ιαπωνία; Ο πατέρας του είναι Νοτιοκορεάτης, ωστόσο αποφάσισε να εκπροσωπήσει την Βόρεια Κορέα εκμεταλλευόμενος την καταγωγή της μητέρας του.

Ο 29χρονος στράικερ δεν έχει ζήσει στην διεθνώς απομονωμένη χώρα ωστόσο συγκλόνισε τους πάντες κατά την διάρκεια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής όταν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας του δεν κατάφερε να συγκρατηθεί ξεσπώντας σε λυγμούς.

Πρόκειται τον αδιαμφισβήτητο σταρ της χώρας. Ο "Ρούνεϊ της Βόρειας Κορέας" όπως τον αποκαλούν έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο τέταρτος μόλις ποδοσφαιριστής από την Βόρεια Κορέα που αγωνίζεται στα γήπεδα της μισητής Νότιας Κορέας.

Ο ποδοσφαιριστής που ενώνει την Κορέα

Ο Γιονγκ Τάε-Σε μεταπήδησε έναντι 300.000 ευρώ από την Κολωνία στην Σουγόν Σάμσουνγκ.

Ο διεθνής φορ τόνισε πως επιθυμεί να δράσει ως πρέσβης και των δύο λαών μολονότι τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες στην κορεατική χερσόνησο.

Το 2010 Βόρεια και Νότια Κορέα βρέθηκαν στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης, μετά τον βομβαρδισμό του νησιού Γιονπιόνγκ, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, δύο στρατιωτών και ισάριθμων πολιτών.

Η συγκεκριμένη επίθεση ήταν η πρώτη με θύματα πολίτες μετά τον πόλεμο της Κορέας που έληξε το 1953 με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.

Ο ποδοσφαιριστής που ενώνει την Κορέα

Ο μουντιαλικός άσος δήλωσε πως σκοπεύει να βελτιώσει τις γνώσεις του αναφορικά με την κορεατική γλώσσα.

Ο Γιονγκ Τάε-Σε έχει πετύχει 15 γκολ σε 28 συμμετοχές με τα χρώματα της Βόρεια Κορέας. Η Σουγόν είναι μία από τις πιο γνωστές ομάδες της Νότιας Κορέας, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα τέσσερις φορές αν και μετράει μόλις 18 χρόνια ιστορίας.

" Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι σε μία ομάδα με μεγάλες διακρίσεις . Έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από τη συμμετοχή μου στο γερμανικό πρωτάθλημα και θέλω να κατακτήσω τίτλους.

Ο ποδοσφαιριστής που ενώνει την Κορέα

Τα κορεατικά μου δεν βρίσκονται στο επίπεδο των πολιτών της χώρας, χρειάζεται να μελετήσω για να τα βελτιώσω. Για αυτό τον λόγο σκοπεύω να παρακολουθώ τηλεοπτικές εκπομπές".

Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον 41 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας τιμωρήθηκαν λόγω συμμετοχής τους σε στημένους αγώνες.

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή όπου ο Γιονγκ Τάε Σε ξεσπάσει σε κλάματα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Βόρεας Κορέας.


TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ