ΙΤΑΛΙΑ

Ο τελικός Γιουβέντους-Λάτσιο στις 20 Μαΐου!

Ο τελικός Γιουβέντους-Λάτσιο στις 20 Μαΐου!

Η πρόκριση της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League αλλάζει την ημερομηνία του τελικού του Coppa Italia η οποία θα διεξαχθεί τελικά 18 ημέρες νωρίτερα απ'ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

"Θα ήταν ωραίο να μεταθέσουμε την ημερομηνία του τελικού του Κυπέλλου Ιταλίας" , είχε δηλώσει στις 8 Απριλίου ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά την επικράτηση της Γιουβέντους μέσα στο "Αρτέμιο Φράνκι" επί της Φιορεντίνα και την πρόκρισή της στον τελικό της δεύτερης τη τάξει ιταλικής διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Ιουνίου.

Ο λόγος που το είχε πει ήταν προφανής καθώς η μοναδική περίπτωση για να γινόταν κάτι τέτοιο, να άλλαζε δηλαδή η ημερομηνία του τελικού, θα ήταν μόνο αν η Γιουβέντους προχωρούσε μέχρι το τέλος του δρόμου στο Champions League και έφτανε μέχρι τον τελικό.

Και τελικά έγινε το θέλημά του. Έκτοτε ακολούθησαν οι δύο προημιτελικοί με τη Μονακό και οι δύο ημιτελικοί με τη Ρεάλ Μαδρίτης που βρήκαν τη "βέκια σινιόρα" θριαμβεύτρια και έτσι Γιουβέντους και Λάτσιο είναι πλέον υποχρεωμένες να διασταυρώσουν νωρίτερα τα ξίφη τους.

Για την ακρίβεια σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τώρα (!), με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ανακοινώνει επίσημα ότι ο φετινός (μονός) τελικός στο "Stadio Olimpico" της Ρώμης θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη, στις 20 Μαΐου.

Ο τελικός Γιουβέντους-Λάτσιο στις 20 Μαΐου!

Η ομάδα του Αλέγκρι θα δώσει αυτό το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ντέρμπι με την Ίντερ και τη Νάπολι στο πρωτάθλημα, στα οποία όμως δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το σκουντέτο εδώ και 2 αγωνιστικές.

Στον αντίποδα, η αλλαγή ημερομηνίας δεν εξυπηρετεί καθόλου τη Λάτσιο καθώς είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει στις 20 Μαΐου το τρόπαιο απέναντι στην πρωταθλήτρια και τέσσερις ημέρες αργότερα να δώσει πιθανότατα το ματς της χρονιάς απέναντι στη Ρόμα.

Οι δύο συμπολίτισσες διεκδικούν φέτος με ίδιες πιθανότητες την 2η θέση που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν και όλα δείχνουν πως από το μεταξύ τους αποτέλεσμα στην 37η αγωνιστική θα κριθεί κατά μεγάλο βαθμό ποια εκ των δύο θα χαμογελάσει στο φινάλε...

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ