SERIE A

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Από το αριστούργημα του Πιάνιτς και τον μαινόμενο Μπαλοτέλι, ως το ξέσπασμα Κόντε και τις μπανάνες της "Gazzetta dello Sport". H 35η αγωνιστική της Serie A στο πιάτο σας (pics+vids).

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του ιστορικού τρίτου συνεχόμενου σκουντέτο βρίσκεται η Γιουβέντους, μετά και το νικηφόρο πέρασμά της το βράδυ της Δευτέρας από την έδρα της Σασουόλο (3-1).

Η 2η Ρόμα από την πλευρά της συνεχισε την πορεία... πρωταθλητισμού που κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν καθώς νίκησε με 2-0 τη Μίλαν και έφτασε στους 85 πόντους (ρεκόρ στην ιστορία της), ενώ η Φιορεντίνα έκανε 9 τις εκτός έδρας νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα και με το 3-0 εκτός έδρας στη Μπολόνια πήρε ψυχολογία ενόψει του σαββατιάτικου τελικού του Κόπα Ιτάλια απέναντι στη Νάπολι.

"Χαμός" κάτω από την πρώτη τετράδα, με πέντε ομάδες (Τορίνο, Λάτσιο, Ελλάς Βερόνα, Πάρμα, Μίλαν) να κονταροχτυπιούνται για την 6η προνομιούχο θέση και την έξοδο στην Ευρώπη ενώ στην ουρά οι Κιέβο, Σασουόλο, Μπολόνια και Λιβόρνο θα τα δώσουν όλα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για να μην επιβιβαστούν στο τρένο για τη Serie B.

Ποιά ήταν όμως τα πρόσωπα/γεγονότα που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην 35η αγωνιστική της Serie A; Πάμε να τα δούμε μέσα από 11 διαφορετικές κατηγορίες που σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα.

Ο MVP - Κουαδράδο

Καλύτερη πρώτη σεζόν με τη φανέλα της Φιορεντίνα (τον αγόρασε με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013) δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο, με τον Κολομβιανό winger να μετράει ήδη 9 γκολ στη Serie A, ένα παραπάνω από όσα είχε πετύχει τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές του στην Ιταλία. Κόντρα στη Μπολόνια στο "Ρενάτο Νταλ'Άρα" ήταν ο ορισμός της λέξης "εντυπωσιακός" αφού σκόραρε δύο εξαιρετικά γκολ (για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Serie A σε ένα ματς) και ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου και για τις δύο ομάδες. Το δεύτερο μάλιστα είναι από αυτά που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα, με τον Κολομβιανό να κάνει πρώτα σούπερ ντρίμπλα σε αντίπαλο και κατόπιν να κεραυνοβολεί με σουτ εκτός περιοχής τον Κούρτσι. "Ήταν σούπερ, κρίμα που δεν τον έχω κόντρα στη Νάπολι", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Βιτσέντσο Μοντέλα, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κουαδράδο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας (3 Μαΐου) λόγω τιμωρίας.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η απογοήτευση - Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν "ωσεί παρών" στο "Ολίμπικο", με τον Ιταλό επιθετικό να μην μπαίνει ποτέ στο πνεύμα του αγώνα επηρεασμένος και από την εχθρική αντιμετώπιση των φίλων της Ρόμα προς το πρόσωπό του από το ξεκίνημα και να γίνεται αλλαγή από τον Ζέεντορφ στο 69'. Το άσχημο για τον 23χρονο Ιταλό επιθετικό είναι πως δεν έμεινε εκεί αλλά αντέδρασε απέναντι στον προπονητή του την ώρα που αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο ενώ η συνέχεια τον βρήκε να προκαλεί τηλεοπτικό καυγά, επιτιθέμενος στους παλαίμαχους άσους των "ροσονέρι", Μπόμπαν και Πανούτσι .

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το καλύτερο γκολ

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς έχει συνηθίσει το κοινό της Serie A με πολύ όμορφα γκολ όμως στον αγώνα με τη Μίλαν το... παράκανε, θέτοντας αυτόματα υποψηφιότητα για το τέρμα της χρονιάς . Το αριστούργημα του Πιάνιτς όπως το αποκάλεσε σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος περιελάμβανε ντρίμπλες, μοίρασμα σακούλων για εμετό στους παίκτες της Μίλαν και μία υπέροχη εκτέλεση για φινάλε. Αρχικά πέρασε στο χώρο του κέντρου τον Μουντάρι, μετά απέφυγε με προσποίηση τον Μοντολίβο, ακολούθησε η "ποδιά" στον Ραμί, για να μπει στο τέλος στη μεγάλη περιοχή και να νικήσει με φανταστικό δεξί πλασέ τον εξερχόμενο Αμπιάτι. Απολαύστε τον!

Το αποτέλεσμα

Η Γιουβέντους βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ζάζα όμως έκανε την ολική ανατροπή και με σκόρερ τους Τέβες, Μαρκίζιο και Γιορέντε επικράτησε με 3-1 και ετοιμάζεται για... στέψη . Με τη διαφορά από τη δεύτερη Ρόμα να παραμένει (κολλημένη εδώ και καιρό) στο +8, η "βέκια σινιόρα" έχει τη ευκαιρία την ερχόμενη Δευτέρα να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, με νίκη επί της Αταλάντα στο "Juventus Stadium", ενώ αυτό μπορεί να γίνει και νωρίτερα σε περίπτωση που η Ρόμα δεν περάσει νικηφόρα από την έδρα της Κατάνια. Οι τιφόζι της Γιούβε που δίνουν σημασία στα νούμερα θα προτιμούν πάντως ο τίτλος να κατακτηθεί μαθηματικά στις 5 Μάη (με Αταλάντα) καθώς θα έρθει 12 χρόνια ακριβώς από το πρωτάθλημα του 2002 που θεωρείται ως ένας από τους πιο αξέχαστους στην υπεραιωνόβια ιστορία του συλλόγου. Να σημειωθεί πως το φετινό θα είναι το 30ο πρωτάθλημα χωρίς να υπολογίζονται τα δύο που της έχουν αφαιρεθεί ελέω του σκανδάλου Calciopoli, με την ομάδα του Κόντε να κατακτά τρίτο σερί σκουντέτο, κάτι που είχε καταφέρει για τελευταία φορά πριν από 80 χρόνια (είχε πάρει πέντε σερί από το 1931 μέχρι το 1935)!

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το στιγμιότυπο

Θεωρητικά το δεξί πόδι είναι αυτό με το οποίο ο Αντρέα Πίρλο πραγματοποιεί τα μαγικά του, όμως ο μαέστρος της Γιουβέντους μπορεί να "κάνει παπάδες" και με το αριστερό. Μία απλή επίδειξη των ικανοτήτων του πραγματοποιήθηκε στο 58ο λεπτό του αγώνα με τη Σασουόλο στο "Stadio Città del Tricolore". Η μπάλα έφυγε γλυκά από το αριστερό πόδι του και με μοναδικό φάλτσο προσγειώθηκε στο πόδι του Μαρκίζιο, ο οποίος έκανε την κίνηση μετά την κάθετη μπαλιά του συμπαίκτη του και με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-1.

Το στατιστικό

Η 35η αγωνιστική Serie A ήταν ξεχωριστή για τέσσερις ομάδες καθώς κατέρριψαν δικά τους ιστορικά ρεκόρ. Η Γιουβέντους έφτασε στους 93 πόντους ξεπερνώντας την κορυφαία επίδοση που είχε μέχρι πρότινος με 91 πόντους τη σεζόν 2005-06 με προπονητή τον Φάμπιο Καπέλο. Η Ρόμα για πρώτη φορά στην ιστορία της φτάνει τις 26 νίκες σε μία σεζόν αλλά και τους 85 πόντους, ξεπερνώντας τους 82 που είχε από τη σεζόν 2007-08. Η Φιορεντίνα πέτυχε νέο ρεκόρ με την 9η εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και την 28η συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις ενώ και η Ελλάς Βερόνα για πρώτη φορά μετράει 16 νίκες σε μία σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Στον αντίποδα, η Κατάνια έπιασε πάτο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της συμπλήρωσε 16 εκτός έδρας ήττες σε μία σεζόν στη Serie A.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το πρωτοσέλιδο

H απίστευτη αντίδραση του Ντάνι Άλβες σε ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα , με το να σηκώσει μία μπανάνα που του πέταξαν όταν εκτελούσε ένα κόρνερ και να την φάει (!) προκάλεσε παγκόσμια συσπείρωση όσον αφορά στη μάχη κατά των φαινομένων ρατσισμού στα γήπεδα. Ο Νεϊμάρ έκανε την αρχή ανεβάζοντας μία φωτογραφία του στο Twitter που τρώει μία μπανάνα, για να ακολουθήσουν χιλιάδες tweets και φωτογραφίες σε Ιnstagram και Facebook με το hashtag #weareallmonkeys. Σε αυτό το ειρηνικό κίνημα κατά των ρατσιστών που δεν έχουν την παραμικρή θέση στα γήπεδα και όχι μόνο σε αυτά, προστέθηκε και η "Gazzetta dello Sport", με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ιταλίας να έχει στο πρωτοσέλιδο της Τρίτης, κάτω ακριβώς από το όνομά της, μία φωτογραφία με ένα τσαμπί μπανάνες! "Μία παγκόσμια μπανάνα για να νικήσουμε το ρατσισμό", o τίτλος του κειμένου που κάνει αναφορά στην κίνηση του Άλβες και στους αμέτρητους μιμητές που βρήκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το γεγονός

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια έχασε ένα εκλεκτό μέλος της, καθώς ο Βούγιαντιν Μπόσκοφ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών μετά από άνιση μάχη που έδινε με μία μακροχρόνια ασθένεια. Ήταν ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές του προηγούμενου αιώνα ενώ ο ιταλικός Τύπος προχώρησε σε πλήθος αφιερωμάτων για τον θρυλικό allenatore της Σαμπντόρια. Με αυτόν στο τιμόνι η "Σαμπ" έζησε κορυφαίες στιγμές κατακτώντας 5 τίτλους (1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας και 1 Κύπελλο Κυπελλούχων) ενώ ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992 χάνοντας στην παράταση από τη Μπαρτσελόνα του Κρόιφ.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η φωτογραφία

Από τον τελικό του Κόπα Ιτάλια του 2010 που είχε πρωταγωνιστήσει στην περίφημη φάση με τον Φραντσέσκο Τότι (ο καπιτάνο είχε εκνευριστεί με τη συμπεριφορά του και αντίκρυσε απευθείας κόκκινη κάρτα λίγο πριν το φινάλε για ηθελημένη κλωτσιά από πίσω), οι οπαδοί της Ρόμα δεν τρέφουν και τα πιο... ευγενικά αισθήματα για τον Μάριο Μπαλοτέλι. Στον αγώνα της περασμένης Παρασκευής κόντρα στη Μίλαν διατράνωσαν την αντιπάθειά τους για τον "Super Mario" υψώνοντας κατά τη διάρκεια του ματς ένα πανό στην Curva Sud που έγραφε: "Τόσος ντόρος για έναν κακομαθημένο που δεν έχει τιμή".

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η δήλωση

Η Γιουβέντους έχει βάλει και τα δύο χέρια πάνω στο τρόπαιο της πρωταθλήτριας και ο Αντόνιο Κόντε δεν έχασε την ευκαιρία (για μία ακόμα φορά τη φετινή σεζόν) να πετάξει το γάντι στους επικριτές της ομάδας του. "Ακούω να λέγεται από πάρα πολλούς ειδικούς ότι η Ρόμα πραγματοποιεί μία στρατοσφαιρική σεζόν στο πρωτάθλημα. Εάν είναι έτσι τότε η δική μας σεζόν τι είναι; Ας μου πουν εκείνοι ποιο επίθετο θέλουν να χρησιμοποιήσω. Εάν κατακτήσουμε το Europa League θα πουν ότι είναι ένα κυπελλάκι, εάν αντίθετα αποκλειστούμε θα πουν ότι η Γιουβέντους δεν είναι έτοιμη σε διεθνές επίπεδο... O πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι μας ζήτησε να πάρουμε πρωτάθλημα και Europa League, έναν στόχο που δεν είχε καταφέρει με την ομάδα ούτε ο πατέρας του, ούτε ο παππούς του", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κόντε μετά τον αγώνα με τη Σασουόλο.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η WAG

Η "βασίλισσα των προγνωστικών" για λογαριασμό της Corriere dello Sport, Λάουρα Κρεμάσκι, αποφάσισε να δώσει λίγες ημέρες χαλάρωσης στον εαυτό της και για αυτό το λόγο πέρασε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό με προορισμό τις παραλίες του Μαϊάμι. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό αλλά φρόντισε να "απογειώσει" τους φανς ανεβάζοντας στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες με άρωμα... Βραζιλίας και Μουντιάλ.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ