ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Μπόσκοφ

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Μπόσκοφ

Ο Βούγιαντιν Μπόσκοφ, ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές, άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή. Δείτε και το tweet του Μίτσελ για τον χαμό του Σέρβου.

Ο θρυλικός προπονητής Βούγιαντιν Μπόσκοφ, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την κραταιά Σαμπντόρια του 1990, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή χάνοντας τη μάχη με μία μακροχρόνια ασθένεια.

Ο Σέρβος ήταν ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές όλων των εποχών και ιδιαίτερα αγαπητός στην Ιταλία, στην οποία έκανε μεγάλη καριέρα.

Πανηγύρισε πρωτάθλημα με τις Ντε Χάαχ στην Ολλανδία, έκανε νταμπλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, ενώ τα μεγαλύτερά του επιτεύγματα ήταν με τη Σαμπντόρια. Ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας κι ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Παράλληλα, πήγε τις Ρεάλ και Σαμπντόρια στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αλλά έχασε και τις δύο φορές. Η πρώτη ήταν από τη Λίβερπουλ (1981) και η δεύτερη από την Μπαρτσελόνα (1992).

Αξίζει να σημειωθεί εκτός των άλλων πως ο Μπόσκοφ ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στη Ρόμα ο Τότι. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχει δηλώσει στο παρελθόν το εξής: "Πώς μπορώ να ξεχάσω αυτόν που με έβαλε για πρώτη φορά σε ματς;".

Τέλος, ως παίκτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952 φορώντας τη φανέλα της Σερβίας, την οποία υπηρέτησε και από το πόστο του προπονητή.

Για τον Μπόσκοφ μεταξύ άλλων έκανε tweet και ο Μίτσελ, ο οποίος βρισκόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης όταν ο Σέρβος ήταν προπονητής στους "μερένγκες". "Ένας μύθος έχει φύγει, κομμάτι της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Αιώνιος Μπόσκοφ. Αναπαύσου εν ειρήνη" έγραψε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ