SERIE A

Στηρίζουν την αλλαγή στις μεταγραφές οι Ιταλοί

Juventuss President Giuseppe Marotta, talks with Massimo Ambrosini, during the Serie A soccer match between Udinese and Juventus at the Friuli Stadium in Udine, Italy, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Paolo Giovannini)
Juventuss President Giuseppe Marotta, talks with Massimo Ambrosini, during the Serie A soccer match between Udinese and Juventus at the Friuli Stadium in Udine, Italy, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Paolo Giovannini) AP PHOTO/PAOLO GIOVANNINI

Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ και άλλοι ιταλικοί σύλλογοι τάσσονται υπέρ της χρονικής αλλαγής στο μεταγραφικό "παράθυρο" της Premier League και ζητούν όμοια μεταβολή.

Η κίνηση της Premier League να μετατοπίσει την "αυλαία" της θερινής μεταγραφικής σεζόν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκει συμμάχους σε πολλές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Οι Ιταλοί αποτελούν ένα τέτοιο παράδειγμα, αφού δια στόματος των αθλητικών διευθυντών των πιο μεγάλων συλλόγων υπήρξε έκκληση στους εγχώριους φορείς να κάνουν το ίδιο.

"Είναι μία απόφαση που περίμενα με μεγάλη ικανοποίηση. Είναι η σωστή επιλογή. Το να έχεις τόσο μεγάλο μεταγραφικό παράθυρο δημιουργεί αναταραχή. Πρέπει να είναι περιορισμένο, δεν μπορείς να έχεις παίκτες να μετακινούνται όταν έχουν αρχίσει τα πρωταθλήματα. Η Serie A πρέπει να συναντηθεί με τη FIGC, με ισχυρές γνώμες από όλους τους συλλόγου. Η απόφαση είναι της ομοσπονδίας, αλλά όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα πρέπει να ευθυγραμμιστούν", τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα.

Ο ομόλογός του της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Μιράμπελι, υπερθεμάτισε: "Είμαι υπέρ της κίνησης. Ειλικρινά, το μεταγραφικό παράθυρο είναι πολύ μακρύ και προκαλεί προβλήματα στους προπονητές που ήδη παίζουν αγώνες. Είναι δίκαιο να το περιορίσουμε χρονικά. Τώρα την 31η Αυγούστου έχουμε δώσει ήδη πολλά παιχνίδια και δεν μπορείς να δουλέψεις πολύ καλά με συγκεκριμένους παίκτες που γνωρίζουν ότι μπορεί να αλλάξουν ομάδα".

"Δεν θεωρώ ότι είναι σωστή ημερομηνία η 31η Αυγούστου. Όλοι οι σύλλογοι, ακόμα κι εμείς, είχαμε προβλήματα με τη συμπεριφορά παικτών και ατζέντηδων. Το σωστό είναι ένα πιο μικρό μεταγραφικό παράθυρο και θα έλεγα ότι και του Ιανουαρίου είναι πολύς ο ένας μήνας. Θα ήθελα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδος να υφίσταται όταν τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει για τον χειμώνα".

Ο Πιέρο Αουζίλιο της Ίντερ, κατέθεσε κι αυτός παρόμοια άποψη: "Είμαι απολύτως υπέρ. Συμφωνώ με το μεταγραφικό παράθυρο να κλείνει μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν. Θα ήταν καλό εάν όλες οι ομοσπονδίες μπορέσουν να υπακούσουν σε αυτόν τον κανόνα, αφού υπάρχει παγκόσμια αγορά, οπότε χρειάζεται να ισχύουν τα ίδια για όλους".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οι σύλλογοι της Bundesliga έχουν πραγματοποιήσει συζητήσεις προς την ίδια κατεύθυνση, την ώρα που ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντ Τσεφέριν, στηρίζει το κλείσιμο του καλοκαιρινού παραθύρου στις 31 Ιουλίου κάθε έτους.

Photo credits: AP Photo/Paolo Giovannini

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ