PREMIER LEAGUE

Απόφαση-σταθμός απ' την Premier League για τις καλοκαιρινές μεταγραφές

Arsenal's Alex Oxlade-Chamberlain, left, and Arsenal's Danny Welbeck, right, battle for the ball with Liverpool's Georginio Wijnaldum during the English Premier League soccer match at Anfield, Liverpool, England, Sunday, Aug. 27, 2017. (Peter Byrne/PA via AP)
Arsenal's Alex Oxlade-Chamberlain, left, and Arsenal's Danny Welbeck, right, battle for the ball with Liverpool's Georginio Wijnaldum during the English Premier League soccer match at Anfield, Liverpool, England, Sunday, Aug. 27, 2017. (Peter Byrne/PA via AP) AP

Οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν πως η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα ολοκληρωθεί την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος 2018/19 κι όχι στις 31 Αυγούστου!

Απόφαση-σταθμός απ' τους συλλόγους της Premier League! Το μεσημέρι της Πέμπτης (07/09) πραγματοποιήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, όπου κι αποφασίστηκε πως η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα ολοκληρωθεί την τελευταία Πέμπτη πριν απ' την έναρξη του πρωταθλήματος 2018/19 κι όχι στις 31 Αυγούστου!

Το φετινό πρωτάθλημα άρχισε την Παρασκευή 11 Αυγούστου, το οποίο σημαίνει πως αν ήταν σε ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση, τότε η μεταγραφικής περίοδος θα είχε ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου, ήτοι 21 ημέρες νωρίτερα απ' το προγραμματισμένο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούσαν οι σύλλογοι στη λίγκα, οι οποίοι ήθελαν να κλείνει νωρίτερα το μεταγραφικό παράθυρο προκειμένου να μην υπάρχει η... φρενίτιδα των τελευταίων ωρών, αλλά και για να μην αποδυναμώνονται ενώ έχει αρχίσει το πρωτάθλημα.

Η απόφαση θα έχει ισχύ -σίγουρα- για τη σεζόν 2018/19 και αν όλα κυλήσουν ομαλά θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Το πρωτάθλημα πρόκειται να αρχίσει στις 10 Αυγούστου, το οποίο σημαίνει πως το μεταγραφικό παράθυρο θα κλείσει την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 17:00 (19:00 ώρα Ελλάδας).

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αφορά μόνο την Premier League όχι τις υπόλοιπες επαγγελματικές ή μη κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Επίσης, οι σύλλογοι θα μπορούν να πωλούν κανονικά και μετά την 9η Αυγούστου, αλλά δεν θα μπορούν να αγοράζουν παίκτες.

Η μεταγραφική περίοδος θα είναι και πάλι 12 εβδομάδες, απλά θα αρχίζει νωρίτερα και συγκεκριμένα την 9η Ιουνίου. Επιπλέον, η UEFA ή η FIFA δεν έχουν λόγο σε μία τέτοια απόφαση, αφού οι λίγκες είναι αυτές που αποφασίζουν πότε επιθυμούν να αρχίζει και να ολοκληρώνεται μία μεταγραφική περίοδος. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται είτε νωρίτερα είτε αργότερα απ' την 31η Αυγούστου, ανάλογα με το πότε αρχίζει το εκάστοτε πρωτάθλημα.

Η απόφαση:

Απόφαση-σταθμός απ' την Premier League για τις καλοκαιρινές μεταγραφές
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ