ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τεν Κάτε:"Είμαι νέος για να τα παρατήσω"

Τεν Κάτε:"Είμαι νέος για να τα παρατήσω"

Ο Χενκ Τεν Κάτε μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από τη ζωή του στην Κίνα για λογαριασμό της Σαντόνγκ Λουνένγκ.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε πως είχε προτάσεις από Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ρασίνγκ Σανταντέρ και έναν σύλλογο στη Ρωσία ωστόσο επέλεξε να ζήσει μία διαφορετική εμπειρία στην Κίνα.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως το επίπεδο στη Σαντόνγκ Λουνένγκ είναι αρκετά υψηλό.

" Προσπάθησα να ζήσω μακριά από το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσα να κάθομαι στο σπίτι. Είμαι αρκετά νέος για να τα παρατήσω" τόνισε ο 57χρονος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε γιατί απάντησε καταφατικά στην κινέζικη πρόκληση.

"Η δουλειά στη Σαντόνγκ είναι θαυμάσια. Πρόκειται για μία διαφορετική κουλτούρα. Το Σαντόνγκ απέχει 450 χιλιόμετρα από το Πεκίνο. Η θερμοκρασία αυτή την εποχή είναι μεταξύ μηδέν και πέντε βαθμών.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 10 Μαρτίου και έτσι επιλέξαμε να προετοιμαστούμε σε ένα προπονητικό κέντρο στη Χαϊνάν. Εδώ η θερμοκρασία είναι 15-20 βαθμούς C".

O Tεν Κάτε εξήγησε πως προσπάθησε να ενημερωθεί για τις δυνατότητες της ομάδας προτού ταξιδέψει για την Κίνα.

"Πριν πάρω την απόφαση μου παρακολούθησα μία σειρά από DVD. Ήταν όμως δύσκολο από την τηλεόραση να αξιολογήσω το επίπεδο. Πρέπει όμως να πω, πως εξεπλάγην θετικά από τις δυνατότητες των παικτών".

Η Σαντόνγκ είναι μία μικρή πόλη για τα δεδομένα της Κίνας με... μόλις 7 εκατ. κατοίκους! Τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε έχει κατακτήσει τρεις τίτλους.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ