ΟΛΛΑΝΔΙΑ

"Ψάχνουν για παράνομα στοιχήματα αντί για τους παίκτες"

"Ψάχνουν για παράνομα στοιχήματα αντί για τους παίκτες"

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Μπαρτ φαν Ντούιζεβεερτ εκφράζει την έκπληξη του μιλώντας στο Sport24.gr για όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο Ζάγκρεμπ και τον αντίκτυπο του αποκλεισμού του Άγιαξ.

Ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας "ΑD.nl" μεταφέρει στο Sport24.gr το κλίμα που επικρατεί στην Ολλανδία μετά τον άδοξο αποκλεισμό του "Αίαντα" από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα τονίζει πως η UEFA ακολουθεί λάθος δρόμο επισημαίνοντας πως αντί η αρμόδια αρχή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τον παράνομο στοιχηματισμό να ψάχνει για ασυνήθιστα πονταρίσματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καλό θα ήταν να επικεντρωθεί στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε δωροδοκία.

"Όπως γνωρίζεις ο Άγιαξ μπορεί να έχασε το ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως θα μπορούσε να προκριθεί εάν η Λιόν νικούσε με μικρότερο σκορ. Υπήρχε περιθώριο για 7 γκολ, έτσι ουδείς περίμενε πως θα συμβεί αυτό το πράγμα.

Ο Άγιαξ βρέθηκε να χάνει 1-0, όμως σκόραρε δύο γκολ τα οποία λανθασμένα ακυρώθηκαν από τον Πορτογάλο επόπτη. Δεν είναι παράξενο που οι διαιτητές προέρχονταν από την ίδια χώρα του προπονητή της Ρεάλ, Μουρίνιο;

Στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, η Ρεάλ απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ. Όμως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, γιατί η Λιόν ήταν ισόπαλη 1-1 στο ημίχρονο. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 28΄, όμως μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε ανησυχία.

Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, η Λιόν έκανε κάτι το απίστευτο σκοράροντας 6 γκολ σε διάστημα 30 λεπτών. Όπως γνωρίζεις ο αμυντικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βίντα ανοιγόκλεισε το μάτι στον Γκομίς της Λιόν, τη στιγμή που είχε γίνει το 5-1 και μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα.

Συμπτωματικά, μία ολλανδική εφημερίδα επανέφερε στην επικαιρότητα μερικές φωτογραφίες από το 2008 που απεικόνιζε τον Βίντα να εξέρχεται από ένα πρακτορείο στοιχημάτων.


Τα ολλανδικά ΜΜΕ άρχισαν να αναφέρουν πως υπήρχε κάτι μεμπτό στο Ζάγκρεμπ. Οι γαλλικοί και βελγικοί μηχανισμοί ενάντια στην ποδοσφαιρική διαφθορά διερευνούν εάν σημειώθηκε ασυνήθιστη στοιχηματική δραστηριότητα.

Γιατί όμως δεν ερευνούν καλύτερα τις ανθρώπινες συμπεριφορές και δεν ανέκριναν τους ποδοσφαιριστές; Αυτό δεν έπρεπε να κάνεις εάν θέλεις να γνωρίζεις εάν υπάρχει πιθανότητα να χρηματίστηκαν ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ χάνοντας με 7-1;

Φυσικά, τίποτα δεν βρέθηκε. Ο Άγιαξ ανακοίνωσε πως θα στείλει επιστολή στην UEFA γιατί στον σύλλογο πιστεύουν πώς μπορεί να υπάρχει κάτι μεμπτό στο Ζάγκρεμπ.

Πέρα από το γεγονός πως ο Βίντα έκλεισε το μάτι του στον Γκομίς, δεν παρατηρήθηκε κάποιο άλλο παράδοξο. Οι παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πανηγύριαν έντονα το πρώτο τους γκολ, ενώ κανένα από τα 7 γκολ που δέχθηκαν δεν προήλθε από προφανές λάθος τους.

Στην UEFA λένε πως θα περιμένουν την επίσημη έκθεση του διαιτητή. Μόλις την λάβουν θα σκεφτούν εάν θα υπάρξει περιθώριο για να προχωρήσουν σε έρευνα".

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ