ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ντεν Χάαχ πήγε στα δικαστήρια τους Κινέζους ιδιοκτήτες

Η Ντεν Χάαχ πήγε στα δικαστήρια τους Κινέζους ιδιοκτήτες
Ντεν Χάαχ

Η Ντεν Χάαχ βρίσκεται πολύ κοντά σε βαριές κυρώσεις από την ολλανδική ομοσπονδία λόγω οικονομικών προβλημάτων και ψάχνει χρήματα δικαστικά από τους Κινέζους ιδιοκτήτες.

Η ανάληψη της ιδιοκτησίας της Ντεν Χάαχ από Κινέζους επιχειρηματίες δεν έχει βγει σε καλό για τον σύλλογο, μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, η διοίκηση του συλλόγου πήγε στα... δικαστήρια τους ιδιοκτήτες, αξιώνοντας 2.300.000 ευρώ για υποχρεώσεις της ομάδας.

Η δίκη διήρκεσε λιγότερο από δέκα λεπτά σε περιφερειακό δικαστήριο της Χάγης, με τον νομικό εκπρόσωπο της ομάδας να υποστηρίζει ότι τα χρήματα είναι άμεσα απαιτητά, ώστε να αποφευχθούν οι κυρώσεις από τις ολλανδικές ποδοσφαιρικές αρχές.

Η Ντεν Χάαχ έχει προθεσμία έξι εβδομάδων να ισοσκελίσει τα οικονομικά της, αφού στις αρχές Δεκεμβρίου τοποθετήθηκε στην "Κατηγορία 1" του συστήματος οικονομικού ελέγχου της ομοσπονδίας, δηλαδή στην κατηγορία με τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, ειδάλλως ο σύλλογος κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την άδειά του.

Η Ντεν Χάαχ έχει οδηγήσει στα δικαστήρια τους Κινέζους ιδιοκτήτες για ακόμα μία υπόθεση, με τους δικαστές να θέτουν σε διαθεσιμότητα τον πρόεδρο Γουάνγκ Χούι, ιδιοκτήτη της "United Vansen Limited" που από το 2014 κατέχει το 99% του μετοχικού πακέτου του συλλόγου, και να μεταβιβάζουν τις μετοχές σε ανεξάρτητο φορέα.

Η κινεζική εταιρία φέρεται να μην έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της για επένδυση 3.720.000 ευρώ, με συνέπεια ο σύλλογος να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μάλιστα, στην εκδίκαση της υπόθεσης, απουσίαζε η νομική εκπροσώπηση των Κινέζων, που με παλαιότερες δημόσιες τοποθετήσεις δεν αναγνώριζαν τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας.

Μετά από το πέρας του 1ου γύρου της Eredivisie, η Ντεν Χάα βρίσκεται στη 14η θέση, τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ