ΓΑΛΛΙΑ

Σκάνδαλο με στημένα ματς στη Γαλλία

Σκάνδαλο με στημένα ματς στη Γαλλία

Το γαλλικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από αποκαλύψεις για στημένους αγώνες στην περσινή Ligue 2 αλλά και τις συλλήψεις του προέδρου της Καέν και της Νιμς. Στο σκαμνί και η... Μαρσέιγ.

Πλήγμα στο γόητρο του γαλλικού ποδοσφαίρου έρχονται να δώσουν οι αποκαλύψεις για στημένα παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, οι οποίες βλέπουν εδώ και λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν την Τρίτη (18/11) εφόδους σε πάρα πολλά σπίτια και προχώρησαν ακόμα και σε συλλήψεις προέδρων που είναι ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνων ή προσπάθεια επηρεασμού αποτελεσμάτων σε ματς της περσινής Ligue 2.

Η εφημερίδα "Le Parisien" υποστηρίζει πως έγιναν συνολικά 10 συλλήψεις, με τους δύο από τους δέκα που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας να είναι ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν-Φρανσουά Φορτίν και ο ομόλογός του της Νιμς, Ζαν-Μαρκ Κονράντ.

Οι δύο αυτοί πρόεδροι είναι ύποπτοι μάλιστα για το στήσιμο του αγώνα μεταξύ των ομάδων τους τον Μάιο του 2013 από τον οποίο προέκυψε μία "βολική" για όλους ισοπαλία: η Καέν πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία και η Νιμς απέφυγε τον υποβιβασμό στην τρίτη.

Σκάνδαλο με στημένα ματς στη Γαλλία

Ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν-Φρανσουά Φορτίν

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο μέσο, η γαλλική αστυνομία ερευνά και άλλα παιχνίδια στα οποία συμμετείχε η Νιμς την περασμένη σεζόν, έχοντας την υποψία πως και εκεί υπήρχαν προσυνεννοημένα αποτελέσματα.

Το εντυπωσιακο είναι πώς πέρα από αυτό το σκάνδαλο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει ένα ακόμα στο οποίο εμπλέκεται το όνομα της Μαρσέιγ, με τρεις παράγοντές της να συλλαμβάνονται την Τρίτη με την κατηγορία ότι "εξαφάνισαν" χρήματα από τα ταμεία του συλλόγου στο πλαίσιο της μεταγραφής του Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ από την Τουλούζ το 2010 έναντι 18.000.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι της Μαρσέιγ που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα με τη δικαιοσύνη είναι ο πρόεδρος Βινσέντ Λαμπρούν, ο Ζαν-Κλοντ Ντασιέρ που κατείχε το πόστο αυτό από το 2009 ως το 2011 και ο νυν γενικός διευθυντής Φιλίπ Περέζ.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ