ΓΑΛΛΙΑ

Γκμοχ:"Λυπημένοι και θυμωμένοι λόγω κρίσης"

Γκμοχ:"Λυπημένοι και θυμωμένοι λόγω κρίσης"

Ο Γιάτσεχ Γκμοχ μίλησε στον πολωνικό Τύπο για τον τεχνικό του Άρη, Μίχαλ Πρόμπιερζ αλλά και την οικονομική κρίση που έχει αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων.

Ο Ελληνοπολωνός τεχνικός στάθηκε στους πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές των "κιτρίνων" αλλά και το πολυάριθμο ρόστερ του, χαρακτηρίζοντας τον σύλλογο "πύργο της Βαβέλ".

Παράλληλα αποκάλυψε τι ζητούσε από τους παίκτες του για να αφομοιώσουν την ελληνική πραγματικότητα.

"Ο Άρης είναι ένας πύργος της Βαβέλ. Στο ματς με τον Ολυμπιακό στην ενδεκάδα αγωνίστηκαν μόλις δύο Έλληνες. Ο Άρης διαθέτει πολυάριθμη ομάδα με 36-37 παίκτες.

Θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με ένα τόσο μεγάλο γκρουπ ποδοσφαιριστών. Εύχομαι με όλη μου τη καρδιά στον Πρόμπιερζ το καλύτερο, όμως δεν μπορώ να κρύψω πως τον περιμένει δύσκολο έργο" τόνισε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού για να συμπληρώσει:

"Δεν είναι εύκολο για τους ξένους παίκτες να μάθουν ελληνικά. Όταν όμως δούλεψα στον Ιωνικό αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα. Κατάφερα να το λύσω με απλό τρόπο. Ζήτησα από όλους τους παίκτες να μάθουν 100 ελληνικές λέξεις".

Ο Γκμοχ αποκάλυψε το μυστικό για να πετύχει ένα ξένος τεχνικός στην Ελλάδα. "Πρέπει να είναι καλός ψυχολόγος. Δεν πρέπει να χρεώνει τις ήττες στους παίκτες και τον διαιτητή.

Πάνω από όλα θα πρέπει να φέρει καλά αποτελέσματα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλοί και μέτριοι τεχνικοί, παρά μόνο θαυμάσιοι και απελπισμένοι".

Ο βετεράνος προπονητής άφησε το καλύτερο για το τέλος, όπου αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έχει αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων.

"Εάν 11 εκατομμύρια πολίτες εργάζονται στο δημόσιο, δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να προβλέψεις πως η χώρα θα μπλέξει σε περιπέτειες. Η κρίση έχει επηρεάσει την συμπεριφορά των ανθρώπων στους δρόμους. Η χώρα ήταν φτωχή, όμως όλοι κατάφερναν να χαίρονται.

Ανεξαρτησία, ούζο, χορός και τραγούδι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των Ελλήνων. Τώρα είναι διαφορετικά. Λύπη και θυμός. Η αβεβαιότητα του αύριο έχει αλλάξει την φύση των Ελλήνων".



TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ