ΕΥΡΩΠΗ

Σούπερ... Τσάμπιονς Λιγκ από το 2016;

Σούπερ... Τσάμπιονς Λιγκ από το 2016;

Ο Μισέλ Πλατινί προσανατολίζεται στην κατάργηση του Γιουρόπα Λιγκ και στην δημιουργία διευρυμένου Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή 64 ομάδων. Διαβάστε λεπτομέρειες!

Τέλος στο Γιουρόπα Λιγκ και δημιουργία Τσάμπιονς Λιγκ με 64 ομάδες από το 2016 είναι το σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Μισέλ Πλατινί.

Όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα "Bild", η επιθυμία του προέδρου της UEFA είναι η κατάργηση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης ώστε να παραμείνει μία μόνο διασυλλογική διοργάνωση στη "Γηραιά Ήπειρο" όπου θα υπάρχει περισσότερος χώρος για πρωταθλήματα δεύτερης ταχύτητας.

Τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως η La Liga, η Premier League, η Serie A και η Bundesliga θα έχουν μέχρι και έξι ομάδες, ενώ θα υπάρχει χώρος και για συλλόγους "μικρών" χωρών όπως για παράδειγμα από τη Λετονία και τη Λευκορωσία.

Το ίδιο μέσο υπογραμμίζει πως με αυτό τον τρόπο ο Πλατινί επιθυμεί να περιορίσει την κυριαρχία των "συνήθων υπόπτων", κυρίως των ισπανικών συλλόγων (να σημειωθεί πως οι Ισπανοί έχουν φέτος 5 εκπροσώπους από τις 8 ομάδες που έχουν μείνει στα ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ), ενώ δεν είναι ευχαριστημένος από το μικρό ενδιαφέρον του κόσμου για το τωρινό Γιουρόπα.

Σε περίπτωση που αυτό το πλάνο πάρει σάρκα και οστά θα έχουμε ουσιαστικά διπλασιασμό των ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ από τις 32 σε 64, με τον Πλατινί να θέλει να "βάλει στο παιχνίδι" και τις ομοσπονδίες των πιο αδύναμων ποδοσφαιρικά χωρών, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να αναδειχτεί πρόεδρος της UEFA το 2007.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ