CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 5-2

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) celebrates with teammates Real Madrid's Brazilian midfielder Kaka (L) and Real Madrid's German born Turkish midfielder Hamit Altintop (C) after scoring during the UEFA Champions League second leg quarter-final football match Real Madrid against Apoel Nicosia at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid on April 04, 2012.AFP PHOTO/ DANI POZO (Photo credit should read DANI POZO/AFP/Getty Images)
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) celebrates with teammates Real Madrid's Brazilian midfielder Kaka (L) and Real Madrid's German born Turkish midfielder Hamit Altintop (C) after scoring during the UEFA Champions League second leg quarter-final football match Real Madrid against Apoel Nicosia at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid on April 04, 2012.AFP PHOTO/ DANI POZO (Photo credit should read DANI POZO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ρεάλ νίκησε με 5-2 το ΑΠΟΕΛ και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου την περιμένει η Μπάγερν. Γκολάρες οι Κακά, Ρονάλντο και Ντι Μαρία. Οι Μαντούκα και Σολάρι τα ιστορικά τέρματα των Κυπρίων στο "Μπερναμπέου" (videos)

Η Ρεάλ νίκησε με 5-2 το ΑΠΟΕΛ στην Μαδρίτη και πέρασε στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.

Κακά, Ρονάλντο και Άνχελ ντι Μαρία πέτυχαν γκολάρες, ο Πορτογάλος σκόραρε 2 φορές φτάνοντας τα 8 τέρματα φέτος, ενώ σκόραρε και ο Καγεχόν για την "βασίλισσα".

Το ΑΠΟΕΛ έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και αφού έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια, πέτυχε δύο γκολ με Γκουστάβο Μαντούκα και Εστέμπαν Σολάρι, ενώ έχασε και δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 5-2

Σκόρερς: 26' και 75' Κρ. Ρονάλντο, 36' Κακά, 80' Καγεχόν, 84' Ντι Μαρία / 67' Μαντούκα, 82' Εστέμπαν Σολάρι

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Μόλις στο 2ο λεπτό η κοντινή κεφαλιά του Γκονσάλο Ιγκουαΐν πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 5' το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο απέκρουσε σε κόρνερ ο Πάρντο.

Η κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο στο 25', αλλά στο 26' ο Πορτογάλος με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 για την Ρεάλ, έπειτα από την σέντρα του Μαρσέλο από αριστερά.

Ακριβώς με την συμπλήρωση 36 λεπτών η "βασίλισσα" έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Κακά να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα, με φανταστικό αριστοτεχνικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Κακά στο 41' είχε δοκάρι σε νέο του σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 44' ο Ραφαέλ Βαράν έκανε δυνατό μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το πρώτο σουτ του ΑΠΟΕΛ σε όλη την προημιτελική σειρά ήρθε στο 55', με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να το επιχειρεί έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Στο 62' ο Πάουλο Ζόρζε "συγκρούστηκε" με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και εν συνεχεία έβγαλε ο ίδιος το δόντι του με το χέρι του και το πέταξε στο γρασίδι, με τον γιατρό και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν συνεχεία να το ψάχνουν!

Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 5-2

Το ΑΠΟΕΛ στο 67' κατάφερε να πετύχει ένα ιστορικό σκορ, με τον Γκουστάβο Μαντούκα να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να νικά με πλασέ τον Κασίγιας, μειώνοντας σε 2-1 από την εξαιρετική πάσα του Αΐλτον.

Στην 3η τελική προσπάθεια των Κυπρίων παραλίγο να έρθει η ισοφάριση, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Χαραλαμπίδη.

Το 3-1 για την Ρεάλ έκανε με το 2ο τέρμα του στο ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο με φανταστική εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά.

Ο Χαμίτ Αλτιντόπ ανέτρεψε στην περιοχή τον Άλντο Αντόρνο και ο Εστέμπαν Σολάρι που ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι στο 82' μείωσε σε 4-2 για το ΑΠΟΕΛ.

Στο 84' ο Άνχελ ντι Μαρία έκανε το 5-2, με την Ρεάλ να πετυχαίνει ένα ακόμη όμορφο γκολ, καθώς ο Αργεντινός είδε την κακή τοποθέτηση του Πάρντο και με εξαιρετικό πλασέ τον "κρέμασε".

Δύο λεπτά αργότερα ο Εστέμπαν Σολάρι έχασε απίστευτη ευκαιρία για 3ο γκολ, αλλά μετά την κεφαλιά του Χαραλαμπίδη, αστόχησε όντας μόνος με τον τέρμα δίπλα στο δοκάρι!

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο (46' Καγεχόν), Γκρανέρο, Νουρί Σαχίν, Κακά, Χαμίτ Αλτιντόπ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55' Ντι Μαρία).

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Κακά, Πάουλο Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (68' Αντόρνο), Αΐλτον (70' Εστέμπαν Σολάρι).

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

5 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Κακά (Ρεάλ), Μπενζεμά (Ρεάλ), Ριμπερί (Μπάγερν), Γκαϊτάν (Μπενφίκα). Μαρσέλο (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 5-2 (highlights)

Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 5-2 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ