ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Το Sport24.gr συγκέντρωσε όλη την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου. Από τα δύο γκολ του Γκέκα που οδήγησαν σε θρίαμβο, σε αυτό του Σαμαρά που γιόρτασε με την Σέλτικ το πρωτάθλημα και από το διπλό δάγκωμα του Λουίς Σουάρες στο φιλί του Κασίγιας...

Δείτε συγκεντρωμένη όλη την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου που πέρασε στην Ευρώπη.

Κάντε κλικ στα link για να οδηγηθείτε στην κάθε ανασκόπηση και να διαβάσετε λεπτομέρειες, αλλά και να δείτε videos από όλα τα ματς.

Premier League

Η Άρσεναλ το Σάββατο με το "διπλό" επί της Φούλαμ ανέβηκε στην 3η θέση και τελικά διατηρήθηκε σε αυτήν, καθώς την Κυριακή στο 97' ο Λουίς Σουάρες "δάγκωσε" την Τσέλσι (2-2), αφού νωρίτερα είχε δαγκώσει στο χέρι τον Ιβάνοβιτς!

Serie A

Η Ουντινέζε νίκησε την Λάτσιο με γκολ του Ντι Νατάλε το Σάββατο, ενώ την Κυριακή η Γιουβέντους νίκησε την Μίλαν με το πέναλτι του Βιντάλ.

La Liga

Η Μαγιόρκα δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογική ανάσα την Παρασκευή, το Σάββατο η Βαλένθια έριξε "5άρα" στην Μάλαγα, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα νίκησαν επίσης με τον Καζεμίρο και τον Αμπιντάλ στην 11άδα για πρώτη φορά, ενώ Κασίγιας φίλησε τον Ντιέγκο Λόπεθ και αργότερα άκουσε και τις πρώτες αποδοκιμασίες.

Την Κυριακή η Σοθιεδάδ δεν νίκησε, έτσι η Βαλένθια πλησίασε στους 2 βαθμούς την 4η θέση, ενώ η Ατλέτικο με γκολ του Φαλκάο πέρασε από την Σεβίγια.

Bundesliga

Την Παρασκευή η Γκλάντμπαχ διατηρήθηκε σε... τροχιά Ευρώπης, το Σάββατο η Φρανκφούρτη πήρε το ντέρμπι του... Champions League με την Σάλκε και ανέβηκε στην 4η θέση (νίκησαν Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν και Αμβούργο), ενώ την Κυριακή η Γκρόιτερ Φιρτ έμεινε μαθηματικά ζωντανή.

Ligue 1 (+ Coupe de la Ligue)

Την Παρασκευή η Λιόν πήρε "διπλό" στο 93', το Σάββατο η Μαρσέιγ διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση, ενώ την Κυριακή η Παρί Σεν-Ζερμέν διατήρησε το +9 στην κορυφή, με 5 αγωνιστικές να απομένουν.

Το Σάββατο διεξήχθη και ο τελικός του γαλλικού λιγκ καπ, με την Σεντ-Ετιέν να το κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Primeira Liga

Η Πόρτο νίκησε το Σάββατο την Μορεϊρένσε με τον Τζάκσον Μαρτίνες να επιστρέφει στα γκολ, αλλά η Μπενφίκα διατήρησε το +4, καθώς επικράτησε 2-0 της Σπόρτινγκ στο ντέρμπι.

Eredivisie

Ο Άγιαξ την Παρασκευή έχασε δύο βαθμούς με την Χέρενφεν, έτσι το Σάββατο η Αϊντχόφεν νίκησε στο Άλκμααρ και μείωσε την απόσταση στους 4 βαθμούς. Την Κυριακή η Φέγενοορντ νίκησε την Φιτέσε, την προσπέρασε και είναι μαζί με την Αϊντχόφεν στην 2η θέση.

Süper Lig

Την Παρασκευή με δύο γκολ του Ντρογκμπά η Γαλατάσαράι πήρε νέα νίκη, έτσι μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε την Κυριακή ξέφυγε με +7 στην κορυφή, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ενδιάμεσα, πρωταγωνιστής ήταν ο Φάνης Γκέκας, καθώς με δύο γκολ οδήγησε το Σάββατο την Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ σε σπουδαία νίκη με 4-1 επί της Μπεσίκτας.

Pro League

Το Σάββατο ο Γιώργος Γκαλίτσιος επέστρεψε στην 11άδα της Λόκερεν και αυτή νίκησε 4-1 την Σταντάρ, ενώ την Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής η Ζούλτε-Βάρεχεμ επικράτησε της Άντερλεχτ και πέρασε αυτή στην πρώτη θέση.

Scottish Premier League

Η Σέλτικ νίκησε 4-1 την Ινβερνές και κατέκτησε το πρωτάθλημα Σκωτίας και μαθηματικά, με 4 αγωνιστικές να απομένουν. Ο Γιώργος Σαμαράς πέτυχε το 4ο γκολ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια.

Κύπρος

Η "λευκή" ισοπαλία Ανόρθωσης και Ομόνοιας το Σάββατο έβγαλε ουσιαστικά αμφότερες νοκ-άουτ για τον τίτλο, με το το ΑΠΟΕΛ την Κυριακή να επικρατεί της ΑΕΚ και πλέον να είναι αγκαλιά με τον κούπα, έχοντας +8 με 3 αγωνιστικές να απομένουν.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ