ΕΥΡΩΠΗ

Έσπασε την κατάρα η ΚΠΡ, περιμένουν άλλοι έξι

Έσπασε την κατάρα η ΚΠΡ, περιμένουν άλλοι έξι

Ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατάει για περισσότερα απο 100 χρόνια γλίτωσε με την πρώτη της νίκη η ΚΠΡ. Διαβάστε ποιες ομάδες δεν έχουν ακόμα τρίποντο στην Ευρώπη, ποια δεν είναι τελευταία στη χώρα της και ποια έχει αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Λόγο για να χαμογελούν έχουν από το απόγευμα του Σαββάτου για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην ΚΠΡ.

Αιτία η πρώτη νίκη της ομάδας, η οποία χρειάστηκε να φτάσει η 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ για να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο.

Οι Λονδρέζοι μπορεί να έσπασαν κάθε ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ, πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της λίγκας, όμως, κατάφεραν να αποφύγουν ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ. Αυτό των 17 παιχνιδιών χωρίς νίκη από την αρχή της σεζόν, ένα ρεκόρ που ακόμα κρατάει η Μπόλτον από τη σεζόν 1902/03!

Από εκεί και πέρα, μπορεί η ΚΠΡ να έφτασε στην πρώτη της νίκη κόντρα στη Φούλαμ, όμως, υπάρχουν ακόμα ομάδες στην Ευρώπη (σ.σ. από τα πρωταθλήματα που είναι σε εξέλιξη) που δεν τα έχουν καταφέρει, καμία εκ των οποίων δεν παίζει σε πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας.

Αυτές είναι οι Τόμορι Μπεράτ της Αλβανίας (0-6-7), η Γκραντίνα Σρέμπρενικ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (0-3-12), η Κολκέτι Πότι της Γεωργίας (0-6-7), η Ραμπάτ Άγιαξ της Μάλτας (0-5-10), ο Εθνικός Άχνας της Κύπρου (0-6-7) και η Μέταλουργκ Ζαπορίζια.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Εθνικός Άχνας είναι η μόνη ομάδα από όσες δεν έχουν νικήσει, που δε βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Κύπρου έχει από κάτω της την Πάφο λόγω του -9 με το οποίο άρχισε η τελευταία.

Τέλος, γνωστή και μη εξαιρεταία είναι και η Μέταλουργκ Ζαπορίζια, καθώς οι Ουκρανοί είχαν συστηθεί στο ελληνικό κοινό το 2006, όταν είχαν βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ