EUROPA LEAGUE

Super 3 και στην Αγγλία

Super 3 και στην Αγγλία
INTIME SPORTS

Ο Άρης μπορεί να έχασε τη "μάχη" της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League στο "City of Manchester", ωστόσο οι φίλαθλοί του πέτυχαν... ευρεία νίκη στην άτυπη "μάχη" της εξέδρας (videos).

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να πει κανείς ότι δεν προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε εξ' αρχής όλοι γνώριζαν ότι το έργο κόντρα στον πλουσιότερο σύλλογο της Ευρώπης θα ήταν τουλάχιστον δύσκολο...

Το αποτέλεσμα όμως στη "μάχη της εξέδρας" ήταν τέτοιο που οι Άγγλοι θα κάνουν πολλά χρόνια να το ξεχάσουν, με τον εκπληκτικό κόσμο του Άρη να κάνει το μουντό και νωχελικό Μάντσεστερ να πάλλεται στους ρυθμούς των 5.000 και παραπάνω πιστών... ακολούθων του ελληνικού συλλόγου.

Πρώτος από όλους υποκλίθηκε στον λαό των "κίτρινων" ο τεχνικός των "πολιτών", Ρομπέρτο Μαντσίνι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " ... οι φίλαθλοι του Άρη είναι φανταστικοί".

Τη σκυτάλη από τον Ιταλό τεχνικό πήρε ο αγγλικός ηλεκτρονικός Τύπος γράφοντας διθυραμβικά σχόλια για την... εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Έλληνες φίλαθλοι στις κερκίδες.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά:

" Για να είμαστε δίκαιοι οι πραγματικοί ήρωες ήταν οι 6.000 Έλληνες οπαδοί που δε σταμάτησαν να φωνάζουν καμία στιγμή του στον αγώνα, παρόλο που η ομάδα τους δεν τους έδινε πολλές ελπίδες για πρόκριση", ανέφερε χαρακτηριστικά η Daily Express.




H επίσημη Αρχή του Europa League, η UEFA, έγραψε στην ιστοσελίδα της: " Ο Άρης μόλις είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League, ωστόσο οι οπαδοί του δε σταμάτησαν να τραγουδούν. Περίπου 3.500 πέταξαν από την Ελλάδα στο Μάντσεστερ και μαζί με 1.000 και περισσότερους ομογενείς διατηρούσαν τον εντυπωσιακό τους θόρυβο καθ' όλη τη διάρκεια του ματς".

Η Sun υποστήριξε: " Οι Έλληνες - που κέρδισαν δις την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης, στη φάση των ομίλων - είχαν για κάποια στιγμή την κατοχή δίνοντας στους εκπληκτικούς φιλάθλους τους κάποιες. Σχεδόν 5.000 από αυτούς έκαναν το μακρύ ταξίδι από την Θεσσαλονίκη και τραγουδούσαν σε όλο το 90λεπτο παρόλο που δεν τους έδιναν πολλά για να φωνάξουν".

Τέλος, η Guardian έγραψε για τους Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες του αγγλικού γηπέδου: " Δεν κατάφεραν να σωπάσουν την αδιάπτωτη υποστήριξη των οπαδών του Άρη - οι κίτρινοι έκαναν εντύπωση που θα μείνει ανεξίτηλη, σαν τους πιο θορυβώδεις και με την καλύτερη χορογραφία οπαδούς που έχουν περάσει ποτέ από αυτό το στάδιο".

" Φανταστικοί, εκπληκτικοί, εντυπωσιακοί, θορυβώδεις, θα μείνουν ανεξίτηλοι...", μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν, όχι από εμάς, αλλά από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και Μ.Μ.Ε. για τους φίλους του Άρη, οι οποίοι συνέχισαν την παράδοση που έχουν χτίσει εδώ και αρκετά χρόνια οι Έλληνες φίλαθλοι όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να... κλέψουν οι οπαδοί την παράσταση, στρέφοντας με θεμιτό τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ