EUROPA LEAGUE

Ο τρελός πιστολέρο της Ουντινέζε, Αντόνιο Ντι Νατάλε

Ο τρελός πιστολέρο της Ουντινέζε, Αντόνιο Ντι Νατάλε

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε είναι η... μισή ιταλική ομάδα και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία του ΠΑΟΚ. Ένας επιθετικός που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στον κόσμο πως να σκοράρει.

Η Ουντινέζε είναι η ομάδα του Αντόνιο Ντι Νατάλε . Ο Ιταλός επιθετικός είναι εμβληματική φυσιογνωμία όχι μόνο για τις ηγετικές του ικανότητες αλλά και για τις εκτελεστικές όντας πραγματικός "φονιάς" όταν βρεθεί σε θέση για να σκοράρει.

Στα 34 του χρόνια, ο Ντι Νατάλε είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Ένας παίκτης που δεν έκανε μεγάλη εντύπωση στα θεωρητικά καλά χρόνια της καριέρας του και στα τελευταία κάνει μαγικά.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα των ακαδημιών της Έμπολι με την οποία αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα το 1998 όντας 21 ετών. Δεν κατάφερε να πείσει άμεσα για την αξία του και αναγκάστηκε να κάνερι το αγροτικό του στην Ιπέρτζολα, τη Βαρέζε και τη Βιαρέτζιο. Η μεταγραφή του στην Ουντινέζε το 2004 θεωρήθηκε τότε μία απλά καλή προσθήκη για την ιταλική ομάδα. Ουδείς τότε μπορούσε να φανταστεί τι θα κατάφερνε ο Ντι Νατάλε.

Στο Ούντινε βρήκε τον παράδεισό του

Στην πρώτη του χρονιά αποτέλεσε μέλος μίας εξαιρετικής επιθετικής γραμμής μαζί με τον Ιακουίντα και τον Ντι Μικέλε πετυχαίνοντας 7 γκολ και βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει την τέταρτη θέση και να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η προσαρμογή του και η αγωνιστική του ωρίμανση έφερε ακόμα καλύτερες επιδόσεις. 8 γκολ, 11 γκολ, 17 γκολ στις τρεις επόμενες σεζόν και μετά απ΄τα 12 γκολ της σεζόν 2008-2009 ήρθε η εκτόξευση.

Ο Ντι Νατάλε πήρε το όπλο του και γάζωσε τις αντίπαλες άμυνες φτάνοντας για δύο συνεχόμενες χρονιές στην κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ στο Καμπιονάτο. Το 2009-2010 πέτυχε 29 γκολ και την επόμενη 28 ενώ φέτος συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό έχοντας δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και τρία στην Ευρώπη.

Φυσικά ο Ντι Νατάλε είναι και διεθνής με την εθνική Ιταλίας έχοντας 36 συμμετοχές και δέκα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να τον σταματήσει και αν τα καταφέρει, τότε μπορεί να ελπίζει και στην πρόκριση.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ