ΠΑΟΚ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Πριν 11 χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μία πολύ μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Ουντινέζε που και τότε ήταν πρώτη στο Καμπιονάτο. Θυμηθείτε τη μεγάλη πρόκριση του "Δικεφάλου"

Στο άκουσμα του ονόματος της Ουντινέζε ουδείς τρόμαξε στον ΠΑΟΚ. Τι και αν η Ιταλική ομάδα είναι στην πρώτη θέση στο Καμπιονάτο, τι και αν διαθέτει μεγάλους παίκτες. Οι μνήμες είναι πολύ "γλυκές" καθώς με τις ίδιες συνθήκες ο Δικέφαλος τη βρήκε μπροστά του και το 2000 και την απέκλεισε...

Μετά από μια εύκολη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπειτάρ Ιερουσαλήμ με νίκη 3-1 στην Τούμπα και ισοπαλία 3-3 στο Ισραήλ, η Ουντινέζε βρέθηκε στο δρόμο του με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο Φρίουλι και ο δεύτερος στην Τούμπα.

Στις 24 Οκτωβρίου του 2000, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από το πρώτο παιχνίδι να δείξει στους Ιταλούς πως δε θα ήταν εύκολη λεία. Και τα κατάφερνε περίφημα παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας ευκαιρίες και για να σκοράρει.

Στο τελευταίο λεπτό, όμως, ο Μαρτζιότα πέτυχε το γκολ και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Ουντινέζε με το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στις 9 Νοεμβρίου 2000 έγινε το δεύτερο παιχνίδι. Η Τούμπα κατάμεστη και οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποφασισμένοι να... τρελάνουν τους πάντες. Όπως και έκαναν.

Στο 64', ο Μπάγεβιτς είχε την έμπνευση να αντικαταστήσει τον Μπράντιτς με τον Καμπς. Στο 73', ο Βενετίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Οκκάς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο καμπς στο δεύτερο δοκάρι επίσης με κεφαλιά έγραψε το 1-0 και έστειλε το ματς στην παράταση παρότι ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Τελικά η μεγάλη γιορτή έγινε στην παράταση. Στο 102' ο Καμπς και πάλι βρέθηκε στη μικρή περιοχή της Ουντινέζε και με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0.. Οι Ιταλοί αναγκάστηκαν να ανοιχτούν και σε μια αντεπίθεση στο 108' ο Φρούσος πέτυχε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ και εκτόξευσε την Τούμπα στα ουράνια. Ο Δικέφαλος είχε πετύχει μία πολύ μεγάλη πρόκριση...

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βεντίδης, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Μπράτιτς (64' Καμπς), Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Τετράτζε, Οκκάς (74' Φρούσος), Ναλιτζής (114' Καφές).

Ουντινέζε: Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε, Πιντσι, Τζιανικέντα (70' Μαρτζότα), Γιόργκενσεν, Τζαμπόνι Αλμπέρτο (77' Ελγκέρα), Ντίαζ (103' Εσπόζιτο).

Και η φιλική νίκη

Στις 6 Αυγούστου του 2008 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε και σε φιλικό την Ουντινέζε στην Τούμπα και τη νίκησε πάλι (3-1). Για τον "Δικέφαλο" σκόραρε για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθείς τότε Μουσλίμοβιτς και οι Αθανασιάδης, Λάκης ενώ για τους Ιταλούς είχε ισοφαρίσει ο Ντι Νατάλε.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ