EUROPA LEAGUE

Ο Ελληνας οπαδός ΠΑΟΚ-Σάλκε που ζει στο Γκελζενκίρχεν

Ο Ελληνας οπαδός ΠΑΟΚ-Σάλκε που ζει στο Γκελζενκίρχεν

Αφιέρωμα της ιστοσελίδας "waz.de" στον ιδιοκτήτη του "Natassa Grill" στο Gelsenkirchen-Schaffrath που εύχεται για απόψε "ειρήνη ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Σάλκε".

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και ζει από τα μέσα της δεκαετίας του '70 στο Gelsenkirchen-Schaffrath, σερβίροντας καθημερινά γύρο στους κατοίκους της περιοχής. Οπαδός του ΠΑΟΚ, αλλά και της Σάλκε, την οποία έχει δει σε σημαντικά παιχνίδια, φωτογραφίζεται με φανέλα του Δικεφάλου και κασκόλ της Σάλκε παραμονές του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα. Ο λόγος για τον Σταύρο Λεμονάκη, 59 ετών με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα (16/2) αποτελεί θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της " waz.de" και η συμβουλή που δίνει στους οπαδούς των δύο ομάδων είναι: "να κάνετε ειρήνη μεταξύ σας". Από την ταβέρνα του έχουν περάσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Βασιλης Πλιάτσικας, ενώ περηφανεύεται που τον γύρο του δοκίμασε ακόμη και ο Μάνουελ Νόιερ.

Την ώρα που ο αγώνας θα αρχίζει στην Τούμπα, ο κ. Λεμονάκης θα σερβίρει τους πελάτες του. Και θα τους θυμίζει πώς οι δύο σύλλογοι έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. "Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε από πρόσφυγές που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη, ενώ η Σάλκε απέκτησε μεγάλη δύναμη από παιδιά Πολωνών μεταναστών. Επίσης και οι δύο ομάδες έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους".

Ακόμη, τονίζει προς τους οπαδούς της Σάλκε ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν στην Ελλαδα και να απολαύσουν την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη (σ.σ.ορισμένοι από αυτούς βέβαια, έχουν ήδη κάνει μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη). Την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενήσει φίλους του που θα έρθουν από την Κατερίνη για να δουν τον ΠΑΟΚ στη "Φέλτινς Αρίνα".

Τέλος, τονίζει και κάτι για τον χαρακτήρα του ΠΑΟΚ ως ομάδα: "Εκτός Τούμπας παίζει καλύτερα, ίσως γιατί δεν μπορεί να αντέξει την πολύ μεγάλη πίεση των οπαδών του στην έδρα του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο ΠΑΟΚ "παλεύει" για αυτό που δεν έχει πετύχει
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς της Σάλκε
Η Σάλκε πριν τον ΠΑΟΚ
Σάλκε: Τότε και τώρα
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ