ΠΑΟΚ

Σάλκε: Τότε και τώρα

Σάλκε: Τότε και τώρα
Σάλκε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη (16/2, 22.05) τη Σάλκε και το Sport24.gr θυμάται τους παίκτες της γερμανικής ομάδας που είχαν αγωνιστεί στην άδεια Τούμπα τον Αύγουστο του 2013, ενώ καταγράφει την πορεία τους.

Η Σάλκε επιστρέφει στο γήπεδο που.... είχε τη τύχη να το ζήσει άδειο, λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ, πριν από σχεδόν 3,5 χρόνια. Από τους έντεκα που είχαν ξεκινήσει σε εκείνη την αναμέτρηση, τρεις είναι εκείνοι που παραμένουν στο έμψυχο δυναμικό αλλά μόνο ένας από αυτούς αναμένεται να βρίσκεται εκ νέου στο αρχικό σχήμα των “βασιλικών μπλε”.

Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, και ο καθένας είχε τη δική του ξεχωριστή διαδρομή. Άλλος πέρασε από τον Πειραιά, άλλος έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, και άλλος έχει ήδη κάνει δυο “βαρβάτες” οικονομικά μεταγραφές.

Τερματοφύλακας: Τίμο Χίλντερμπραντ

Ο 37χρονος πλέον Γερμανός είχε πάρει την κατιούσα. Η σεζόν 2013/14 ήταν η τελευταία του με την Σάλκε. Ακολούθησε μισή σεζόν με την Φρανκρούρτη, που ήταν και η τελευταία του, καθώς στη συνέχεια έβαλε τέλος στην καριέρα του. Ο Χίλντερμπραντ έγραψε συνολικά 469 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο και 7 στην εθνική Γερμανίας.

Αριστερό μπακ: Κρίστιαν Φουξ

Ο 30χρονος Αυστριακός έμεινε για τέσσερα χρόνια στην Σάλκε, και όταν έπαιξε αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ έμπαινε στην τρίτη του σεζόν. Έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2015 και αποφάσισε να πει το “ναι” στην πρόταση της Λέστερ. Ο Φουξ έχει γράψει το όνομά του στην ιστορία καθώς ήταν ένα από τα βασικά και αναντικατάστατα στελέχη των “αλεπούδων” την σεζόν που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Κεντρικός αμυντικός: Μπένεντικ Χέβεντες

Ο 28χρονος Γερμανός είναι το “καμάρι” των “βασιλικών μπλε”. Είναι γέννημα – θρέμμα της ομάδας, και μετρά 316 συμμετοχές, με 22 γκολ και 11 ασίστ. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, με 43 συμμετοχές.

Κεντρικός αμυντικός: Φελίπε Σαντάτα

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός αποτελούσε νέο μεταγραφικό απόκτημα των Γερμανών ότανν είχαν αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, καθώς τον είχαν φέρει στο Γκεζελκίρχεν από την “μισητή” Ντόρτμουντ. Τον Ιανουάριο του 2015 βρέθηκε στον Ολυμπιακό, με την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα. Ακολούθησε ένα πέρασμά του από την Κουμπάν, και πλέον, αφούέμεινε και έξι μήνες ανενεργός, επέστρεψε στην Βραζιλία για λογαριασμό της Ατλέτικο Μινέιρο.

Δεξί μπακ: Ατσούρο Ουτσίντα

Ο 28χρονος Ιάπωνας παραμένει στο έμψυχο δυναμικό της Σάλκε. Η σεζόν τον βρήκε με σοβαρό πρόβλημα, που τον έχει αφήσει πίσω. Φέτος, έχει γράψει μόλις μια συμμετοχή ως αλλαγή στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Αμυντικός μέσος: Μάρκο Χέγκερ

Ο 27χρονος Γερμανός παρέμεινε στην Σάλκε μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, όταν και μετά από 127 συμμετοχές, αποχώρησε με προορισμό την Κολωνία, έχει που έχει θέση βασικού.

Αμυντικός μέσος: Ζερμέν Τζόουνς

Ο35χρονος Αμερικανός έμπαινε στην τρίτη του σεζόν στην Σάλκε όταν οι Γερμανοί αντιμετώπισαν τους ασπρόμαυρους. Στα μισά εκείης της σεζόν, ο Τζόουνς μετακόμησε στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Μπεσίκτας, όπου και έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν. Από το καλοκαίρι του 2014 βρίσκεται στο MLS.

Αριστερό εξτρέμ: Κρίστιαν Κλέμενς

Ο 25χρονος Γερμανός ήταν, τότε, μια από τις επενδύσεις της Σάλκε, η οποία τον είχε αποκτήσει εκείνο το καλοκαίρι από την Κολωνία. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν οι “βασιλικοί μπλε” καθώς από τον Ιανουάριο του 2015 και για δυο χρόνια “πηγαινοερχόταν” από την Σάλκε στην Μάινς μέχρι που στις αρχές του χρόνου, η Κολωνία τον απέκτησε από τον Μάινς.

Επιτελικός μέσος: Τζουλιαν Ντράξλερ

Σας λένε τίποτα τα 83 εκ. Ευρώ που έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα για λογαριασμό του; Τον Αλυγουστο του 2015 η Βόλφσμπουργκ... “έσκασε” 43 εκ. Ευρώ στην Σάλκε για να τον αποκτήσει ενόψει της επισυρεφής της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από αυτά, πριν απο σχεδόν ένα μήνα πήρε πίσω στα 40 εκ. Ευρώ, καθώς τόσα έδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Ντράξλερ επιστρέφει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεξί εξτρέμ: Τζέφερσον Φαρφάν

Ο32χρονος Περουβιανός έμπαινε στην έκτη του σεζόν στην Σάλκε όταν αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, και ήταν μια από τις αξιόπιστες λύσεις των Γερμανών. Το καλοκαίρι του 2015 έκανε το... “βήμα συνταξιοδότησης” όπως αποκαλούν αρκετοί τη μεταγραφή σε ομάδα των Εμράτων. Εδώ και δυο εβδομάδες, βρίσκεται στην Μόσχζα για λογαριασμό της Λοκομοτίβ.

Επιθετικός: Άνταμ Σάλαϊ

Ο 29χρονος Ούγγρος προερχόταν απο “γεμάτη” σεζόν με τον Μάιντς και η Σάλκε τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2013 για στήριγμα στον Χούντελααρ. Έμεινε μόλις μια σεζόν στην Σάλκε, καθώς στη συνέχειαπαραχωρήθηκε στην Χόφενχαϊμ.

Προπονητής: Γιένς Κέλερ

Ο 46χρονος τεχνικός βρίσκεται πλέον στην Ουνιόν Βερολίνου. Τότε είχε “εξαργυρώσει” την κατάληψη μιας θέσης που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ και παρέμεινε στο τιμόνι της Σάλκε μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014, γράφοντας 76 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας. Ανέλαβε την Ουνιόν Βερολίνου το περασμένο καλοκαίρι και βρίσκεται στη μάχη για μια θέση που οδηγεί στην πρώτη κατηγορία.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ