EUROPA LEAGUE

AEK - Άντερλεχτ 1-2

AEK - Άντερλεχτ 1-2
INTIME SPORTS

Μεταξύ συγγενών και φίλων, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Άντερλεχτ. Παρά τις πολλές απουσίες, η Ένωση θα μπορούσε να είχε γλιτώσει τουλάχιστον με την ισοπαλία. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση της δεν τα κατάφερε απέναντι στους βασικούς της Άντερλεχτ που έδειχναν να θέλουν τη νίκη περισσότερο, παρά την δεδομένη πρόκριση τους. Παρά τις πολλές αλλαγές όμως η Ένωση προσπάθησε για κάτι καλό και υπήρχαν διαστήματα που απείλησε για την ισοφάριση.

Άσχετά με την εξέλιξη του ματς, αλλά σχετικό με την κρίσιμη μέρα της Γενικής συνέλευσης, ο Σταύρος Αδαμίδης και ο μεγαλομέτοχος Νίκο Νοτιάς, εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ στο 61', αποτέλεσμα των επαφών που είχαν για την Παρασκευή και τις επαφές με επενδυτή.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης ΑΕΚ - Άντερλεχτ.


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Ρόμπερτ Μάλεκ / Κρίστοφ Μίρμους / Ματσέι Βιερμπόφσκι (Πολωνία)

4ος Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Κάλα, Γκερέιρο, Σιαλμάς, Μάκος, Μπερνς, Εγγλέζου, Κλωναρίδης

Άντερλεχτ (Γιάκομπς): Πρότο, Σουάρεζ, Κανού, Γιοβάνοβιτς, Κουατέ, Μάρετσεκ, Κλιέσταν, Σαφάρι, Γιουχάζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ

Σκόρερ: 19' Σιαλμάς - 3', 36' Ζιλέ,

Κίτρινες κάρτες:Κοντοές, Λεονάρντο, Ζιλέ

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Νίκο Κωστένογλου να έχει κάνει αρκετές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα, ενώ από την άλλη μεριά η Άντερλεχτ κατέβηκε με τα βασικά της όπλα για τη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Βέλγους αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα μεταξύ 15-30 που η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει.

Η Άντερλεχτ μπήκε δυνατά, βγήκε νικήτρια σε όλες τις προσωπικές μάχες και κατάφερε να προηγηθεί με την πρώτη ευκαιρία, ενώ απείλησε και για δεύτερο γκολ με τον Κωνσταντόπουλο όμως να είναι σε καλή μέρα.

Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ξεθάρεψε και με πρωταγωνιστή τον Γκερέιρο κατάφερε να βγάλει κάποιες φάσεις, αλλά και να ισοφαρίσει με τον Σιαλμά στο 19'. Μέχρι και το 30' το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, αλλά το κλείσιμο του ημιχρόνου βρήκε τους Βέλγους και πάλι μπροστά.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και πάλι ρυθμό, πίεσαν δημιούργησαν καλές φάσεις και φυσικά πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με πρωταγωνιστή τον Ζιλιέ που πέτυχε και τα δύο γκολ του πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν παγωμένες, με την ΑΕΚ να κάνει δύο αλλαγές τους Μπέλεκ και Βάργκας προκειμένου να χτυπήσει το ματς. Μάλιστα με την συμπλήρωση του 60λεπτου ο Κολομβιανός έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού και τη θέση του μπήκε ο Λεονάρντο.

Από το 65' και μετά ο ρυθμός ανέβηκε και πάλι κατακόρυφα και για τις δύο ομάδες, με τον Λεονάρντο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του δικεφάλου. Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ προσπαθούσε να απαντήσει στο γκολ και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά με τα τρία συνεχόμενα τετ α τετ!

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον δικέφαλο να γνωρίζει την πέμπτη ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα, το πρωτάθλημα καλός ή κακός είναι ο Νο 1 στόχος. Η Άντερλεχτ πέρασε μαζί με την Λοκομοτίβ στη φάση των 32'

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Στις πολλές και αναγκαστικές αλλαγές του Κωστένογλου, θέλοντας να προστατέψει παίκτες για το πρωτάθλημα. Με την είσοδο των βασικών, η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στην περιοχή των Βέλγων. Πάλι ελάχιστος ο κόσμος εκτός των οργανωμένων.

Η συνέντευξη Τύπου

Δεν περίμενε το 5 στα 5 για την ομάδα του ο Γιάκομπ που δήλωσε πως: "πάμε με την Λοκομοτίβ για τη νίκη και μια καλή κλήρωση". Όσον αφορά τον Νίκο Κωστένογλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, εάν δεν υπάρξει λύση στο διοικητικό κομμάτι.

Στατιστικά αγώνα

Γκολ

Ασίστ

Σουτ

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

Κεφαλιές

Αποκρούσεις

Επεμβάσεις

Κλεψίματα

Φάουλ

Οφσάιντ

Κόρνερ

Λάθη

Γεμίσματα

Το φιλμ του αγώνα

3': ΓΚΟΛ (0-1) Πρώτη επίθεση στο ματς και πρώτο γκολ, για την Άντερλεχτ, όταν ο Κανού από τα αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή και με παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζιλιέ ανενόχλητος άνοιξε το σκορ.

11': Η απάντηση της ΑΕΚ με την πρώτη της επίθεση ήρθε με τον Γκερέιρο, όταν ο Σιαλμάς έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια στα αριστερά, κόπηκε, αλλά το κακό διώξιμο εκμεταλλεύτηκε ο Κλωναρίδης που έδωσε στον Βραζιλιάνο, εκείνος μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, αλλά το σουτ βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

13': Τρομερή απόκρουση από των Κωνσταντόπουλο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Βασιλέφσκι στην καρδιά της άμυνας έπιασε την κεφαλιά, αλλά Έλληνας τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του.

19': ΓΚΟΛ (1-1) Απάντηση του δικεφάλου στο γκολ της Άντερλεχτ, όταν ο Μπερνς από τα δεξιά, έκανε ατομική προσπάθεια, έβγαλε την σέντρα, ο Σιαλμάς κοντρόλαρε στην μικρή περιοχή, και με κίνηση 180 μοιρών πλάσαρε στην απέναντι γωνία φέρνοντας το ματς στα ίσα.

24': Αντεπίθεση της Άντερλεχτ, ο Γιοβάνοβιτς βγάζει δεξιά μπαλιά, ο Ζιλιέ δίνει στον Βασιλέφσκι μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ πήγε άουτ.

30': Στην αντεπίθεση και πάλι οι Βέλγοι με τον Γιοβάνοβιτς, ο Μανωλάς προσπαθεί να τον κόψει, δεν τα καταφέρνει μέσα στην περιοχή ο Σέρβος, αλλά το σουτ έδιωξε ο Κωνσταντόπουλος και στη συνέχεια ο Μανωλάς μακριά σε πλάγιο.

36': ΓΚΟΛ (1-2) Η διαφορά ύψους των παικτών της Άντερλεχτ με της ΑΕΚ είχε ως αποτέλεσμα το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στα αριστερά, σέντρα και ο Ζιλιέ μέσα στην μικρή περιοχή, στο δεύτερο δοκάρι, πιάνει την κεφαλιά ανάμεσα από δύο παίκτες και διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

40': Πολύ καλή φάση για την Άντερλεχτ, ο Ζιλιέ από τα δεξιά βγάζει σέντρα, ο Σουάρες στο δεύτερο δοκάρι στοπάρει με το στήθος, κάνει το σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος διώχνει σε κόρνερ.

65': Η ΑΕΚ στην αντεπίθεση, μπαλιά τρύπα του Λεονάρντο στον Σιαλμά, ο τελευταίος τετ α τετ πλασάρει αλλά η μπάλα περνάει μόλις άουτ.

67': Ο Λεονάρντο με όμορφη ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε ψηλά αλλά ο Πρότο έδιωξε σε κόρνερ

68': Στην επίθεση η Άντερλεχτ, ο Γιοβάνοβιτς μπήκε από τα αριστερά, πλάσαρε τον Κωνσταντόπουλο, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

77': Στην περιοχή της ΑΕΚ ο Ζιλιέ από τα δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

79': Μπαλιά τρύπα του Γκερέιρο στον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε τετ α τετ με τον Πρότο, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Λεό και έδιωξε σε κόρνερ.

88': Πολύ καλή φάση για την Άντερλεχτ, παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή των κιτρινόμαυρων, ο Ντε Σουτέρ πετάχτηκε και με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και την αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ