EURO

Ταχτσίδης: "Υπομονή και θα τα καταφέρουμε"

Ταχτσίδης: "Υπομονή και θα τα καταφέρουμε"
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή, ενώ ο Κώστας Μανωλάς ότι το πάθημα γίνεται μάθημα. Στο άδειο γήπεδο στάθηκε ο Δημήτρης Διαμαντάκος, "όλα τώρα αρχίζουν" η ατάκα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2016 η Εθνική Ελλάδας, η οποία γνώρισε την ήττα από τη Ρουμανία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με 0-1. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Παναγιώτης Ταχτσίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

"Πιστεύω στη νέα αυτή ομάδα πως θα καταφέρει πολλά. Χρειάζεται υπομονή και θα καταφέρουμε με σωστή δουλειά τα αποτελέσματα που θέλουμε" είπε αρχικά στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ και προσέθεσε: "Δεν βγάλαμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής, δεν μας έβγαινε τίποτα, προσπαθήσαμε, αλλά δεν αρκεί αυτό".

Οσο για το λόγο που δεν βγήκαν οι φάσεις μετά την αποβολή του Μάρικα από το 53', ο άσος της Βερόνα επεσήμανε: "Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις γκολ, όταν παίζει ο αντίπαλος με δέκα και αμύνεται τόσο στενά. Είχαμε την φάση με τον «Τόρο» να κάνουμε το 1-1 και θα μπορούσε να αλλάξει η ψυχολογία, όμως δεν τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Τέλος για το αν συνιστά άλλοθι το γεγονός ότι το ματς διεξήχθη στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, όταν μόλις ξεκινά η νέα σεζόν και άπαντες είναι ανέτοιμοι, είπε: "Δεν είναι δικαιολογία, έπρεπε να κερδίσουμε, είμαστε λυπημένοι".

Μανωλάς: "Το πάθημα γίνεται μάθημα"

Ο Κώστας Μανωλάς από την πλευρά του είπε: "Σίγουρα το πάθημα γίνεται μάθημα. Η Ρουμανία είναι επικίνδυνη ομάδα, εμείς δεν είχαμε αρκετά λεπτά στα πόδια μας τη φετινή σεζόν. Aξίζαμε κάτι παραπάνω, αν και δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. θεωρώ πως η πρόκριση για την Εθνική θα πρέπει να είναι δεδομένη

Δεν ήμασταν σε καλή ημέρα, δεν είχαμε αυτοματισμούς και δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, όπως αυτή του Βασίλη Τοροσίδη. Μια ευκαιρία έκαναν και οι Ρουμάνοι, έβαλαν το πέναλτι και πήραν το ματς".

Για τη συνέχεια, πρόσθεσε: "Είναι πάρα πολύ μακρύς ο δρόμος, η Εθνική εννοείται πως θα πάει στη Φινλανδία για τη νίκη, θεωρώ πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Σαλπιγγίδης: "Όλα τώρα αρχίζουν"

Ο αρχηγός Δημήτρης Σαλπιγγίδης σχολίασε: "Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε είχαμε αρνητικό αποτέλεσμα και υπήρχαν ιδιαιτερότητες. Δεν θα πρέπει να μας πιάνει προβληματισμός ή απογοήτευση. Δεν πρέπει να υπάρξει προβληματισμός. Όλα τώρα αρχίζουν. Αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα δεν ήταν η εθνική ομάδα".

Για το αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κρατήσει η Εθνική: "Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές δικαιολογίες. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Ο κορμός είναι ίδιος και έχουν προστεθεί νέα ταλαντούχα παιδιά".

Για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα: "Μπορούμε να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση. Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα και θα το αποδείξει".

Διαμαντάκος: "Ντεζαβαντάζ το άδειο γήπεδο"

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος, που ήταν η πρώτη αλλαγή του Κλάουντιο Ρανιέρι στο ματς περνώντας στο 46' αντί του Σαμαρά, τόνισε: "Δεν μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και φάγαμε ένα γρήγορο γκολ. Μετά πιέσαμε αλλά δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι ενώ δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας".

Για το αν επηρέασε τους παίκτες το άδειο γήπεδο: "Σίγουρα επηρέασε, το είχαμε πει και πριν το ματς ότι αποτελούσε ντεζαβαντάζ για εμάς".

Για το ντεμπούτο του: "Είμαι χαρούμενος, αν ερχόταν και η νίκη θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα".

Για το αν περίμενε να παίξει και μάλιστα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο: "Αυτά τα πράγματα δεν τα περιμένεις, έρχονται και εσύ πρέπει απλά να ανταποκριθείς".

Για το τι του είπε ο προπονητής πριν μπει: "Να δείξω προσωπικότητα, να παίξω αυτό που μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα".

Χολέμπας: "Μπορούμε να βελτιωθούμε"

Ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος ήταν ο μοιραίος με το πέναλτι που έκανε, δήλωσε: "Χάσαμε από δικό μας λάθος, δεν παίξαμε όπως έπρεπε και δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε με τρεις βαθμούς την πορεία μας στον όμιλο. Ήταν όμως μόνο το πρώτο ματς, μπορούμε να βελτιωθούμε και να κυνηγήσουμε τη νίκη από εδώ και πέρα σε κάθε παιχνίδι.

Δεν ξέρω τι έγινε στα άλλα παιχνίδια (σ.σ. ρωτήθηκε για τις πολλές εκπλήξεις στην πρεμιέρα), ξέρω ότι στο δικό μας ματς έμείς κάναμε ένα λάθος και χάσαμε το ματς".

Για το αν ήταν ντεζαβαντάζ το ότι ο Κλάουντιο Ρανιέρι έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, απάντησε: "Όχι, όλοι είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, παίζουμε στην Ελλάδα και θα κοιτάξουμε από εδώ και πέρα να ανατρέψουμε την κατάσταση".

Κονέ: "Να παραδειγματιστούμε από την ομάδα του 2004"

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κονέ υπογράμμισε: "Δεν είχαμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας, ξεκινάει νέα εποχή για μας. Λείπουν παίκτες από την προηγούμενη γενιά που είχαν χαρακτήρα, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ομάδα με πολύ ταλέντο και πρέπει να παραδειγματιστούμε απο την ομαδα του 2004, που έφτασε να πάρει το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα προκριματικά αλλά ακόμα έχουμε πολλά παιχνίδια. Είναι η πρώτη φορά που παίζω χωρίς κόσμο και σίγουρα δεν ήταν καθόλου όμορφο. Ελπίζω στα άλλα ματς το Καραισκάκης να είναι γεμάτο και να μας βοηθήσει. Θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο προκριματικό όμιλο γιατί όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ