EURO

"Περνούν από εκπαίδευση οι Ρώσοι χούλιγκανς"

"Περνούν από εκπαίδευση οι Ρώσοι χούλιγκανς"

Ο εισαγγελέας Brice Robin υποστήριξε ότι 150 εκπαιδευμένοι Ρώσοι χούλιγκαν φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα επεισόδια στην Μασσαλία.

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών στην Μασσαλία, στη διάρκεια του Euro 2016, έφεραν την επέμβαση του εισαγγελέα για την διεξαγωγή ερευνών.

Ο Brice Robin υποστήριξε ότι 150 εκπαιδευμένοι Ρώσοι χούλιγκανς φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για τα επεισόδια στην πόλη.

"Υπήρχαν 12000 Ρώσοι που ταξίδεψαν στην Μασσαλία με τρένο. Ανάμεσα τους και 150 που στην πραγματικότητα είναι χούλιγκανς.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για καταστάσεις ακραίας βίας. Πρόκειται για εξαιρετικά εκπαιδευμένους ανθρώπους", τόνισε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι και οι Άγγλοι οπαδοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Παράλληλα ο αγγλικός Τύπος υποστηρίζει ότι μόνο τυχαίοι δεν είναι οι Ρώσοι χούλιγκανς που δίνουν το παρών σε τέτοιες διοργανώσεις. Σχετικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να επιλεγούν οι... εκλεκτοί.

Διαδικασία που περιλαμβάνει ακόμη και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των Ρώσων χούλιγκανς, σαν εξετάσεις, με σκοπό να ξεχωρίσουν οι καταλληλότεροι για να συνθέσουν τις "ομάδες κρούσης".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ