EURO

Magnificent seven!

Magnificent seven!

Ο Μισέλ Πλατινί είναι ο πρώτος σκόρερ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 9 γκολ. Ποιοι είναι οι πρώτοι σκόρερ εθνικών ομάδων σε προκριματικούς αγώνες EURO; Δείτε τη λίστα. (VIDEOS)

Έχουν σημειωθεί χιλιάδες γκολ σε αγώνες εθνικών ομάδων για την προκριματική φάση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αλλά λίγοι είναι οι παίκτες που μπήκαν στην λίστα με τους πιο παραγωγικούς. Ο Ντέιβιντ Χίλι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Β. Ιρλανδίας με 36 γκολ, 13 εκ των οποίων τα σημείωσε σε μία προκριματική φάση, αλλά σε αυτά έμεινε!

Ο Ραούλ, ο Ρονάλντο και ο Κλόζε φιγουράρουν, μεταξύ άλλων, στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ σε προκριματικούς αγώνες ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την εθνική τους ομάδα. Δείτε την λίστα με τους κορυφαίους.

Γιον Νταλ Τόμασον (Δανία) - 19 γκολ, 24 ματς (1998-2007)

Ο Γιον Νταλ Τόμασον είχε βάλει δέκα γκολ σε 31 αγώνες προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι αριθμοί του ήταν ακόμα καλύτεροι σε προκριματικούς αγώνες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Στα προκριματικά του EURO 2000, παίζοντας ως μεσοεπιθετικός πίσω από τον Εμπέ Σαντ, έγινε βασικό στέλεχος της Δανίας με 6 γκολ σε 7 ματς.

Στα προκριματικά του EURO 2004 έβαλε πέντε γκολ και στα προκριματικά του ΕURO 2008 αν και έβαλε 8 γκολ, δεν βοήθησαν ουσιαστικά την Δανία να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Magnificent seven!

Χακάν Σουκούρ (Τουρκία) - 19 γκολ, 31 ματς (1994-07)

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Τουρκία και ο πρώτος Τούρκος σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της εθνικής Τουρκίας. Ο Σουκούρ έχει σημειώσει το γρηγορότερο γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ - το 2002 στον μικρό τελικό με αντίπαλο την Κορέα - και ήταν μέλος της Τουρκίας όταν έφθασε στα προημιτελικά του EURO 2000. Στα προκριματικά του EURO 2008 είχε βάλει τέσσερα γκολ στην Μολδαβία.

Ραούλ (Ισπανία) - 18 γκολ, 20 ματς (1998-06)

Ο Ραούλ παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Με την εθνική Ισπανίας έχει 18 γκολ σε 20 ματς προκριματικών αγώνων ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έντεκα γκολ έβαλε στα προκριματικά του EURO 2000.

Γιαν Κόλερ (Τσεχία) - 18 γκολ, 25 ματς (1999-07)

Σε προκριματικούς αγώνες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ο Γιαν Κόλερ έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια με την εθνική Τσεχίας. Σε τρεις περιόδους προκριματικών αγώνων ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σημείωσε από έξι γκολ. Το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα το έκανε σε ηλικία 25 ετών.

Ρόμπι Κιν (Ιρλανδία) - 18 γκολ, 35 ματς (1998-)

Μόνο τέσσερις παίκτες από την Ευρώπη που αγωνίστηκαν στην εθνική τους ομάδα έχουν σημειώσει περισσότερα γκολ από τον Ρόμπι Κιν. Αυτοί είναι οι Φέρεντς Πούσκας, Γκερντ Μίλερ, Σάντρο Κόστιτς και Μίροσλαβ Κλόζε. Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών και έχει 18 γκολ σε προκριματικούς αγώνες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία) - 16 γκολ, 23 ματς (2004-12)

Ο Κλόζε ήταν ο βασικός σκόρερ της εθνικής Γερμανίας μέχρι το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα "πάντσερ" τον Μάρτιο του 2001 και από τότε δεν σταμάτησε να σκοράρει. Στο Μουντιάλ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με 16 γκολ! Στα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχε 16 γκολ σε 23 συμμετοχές.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) - 15 γκολ, 21 ματς (2004-)

Αν δεν ήταν ο Ρονάλντο στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα γκολ σε αγώνες προκριματικών ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ποιος θα ήταν; Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν 11 χρόνια σε αγώνα με το Καζακστάν. Σε 21 ματς προκριματικών έχει 15 γκολ. Διόλου άσχημα.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ