EURO

Η μεγαλύτερη ημέρα του Γιβραλτάρ

Η μεγαλύτερη ημέρα του Γιβραλτάρ

Μετά από πέντε φιλικά παιχνίδια η εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία δίνοντας το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία της, απέναντι στην Πολωνία για τα προκριματικά του Euro2016. (VIDEOS)

Η μέρα που περίμεναν όλοι στο Γιβραλτάρ με ανυπομονησία, έφτασε. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει την Κυριακή, μετά από πέντε φιλικού χαρακτήρα αναμετρήσεις, το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, στο Φάρο της Πορτογαλίας απέναντι στην Πολωνία για τα προκριματικά (4ος όμιλος) του Euro2016.

Μετά από χρόνια δικαστική διαμάχη, ήταν το 2013 όταν η UEFA δέχτηκε το Γιβραλτάρ ως το μέλος της, υπ' αριθμόν 54. Από τότε η εθνική ομάδα έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια, στα οποία μετρά μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Αλλά, πλέον, ήρθε η ώρα για το επίσημο παιχνίδι.

Το γήπεδο που χρησιμοποιεί η εθνική Γιβραλτάρ για τα φιλικά, είναι πολύ μικρό για να θεωρείται... γήπεδο. Η UEFA έκρινε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τα προκριματικά του Euro2016 και η μετανάστευση ήταν υποχρεωτική.

Επί της Ιβηρικής, στο δεξιό κομμάτι αυτής, λίγο πιο βόρεια γεωγραφικά, το Φάρο στο Νότο της Πορτογαλίας, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη γιορτή του Γιβραλτάρ.

Από τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν, μόνο δύο είναι επαγγελματίες. Ο γεννημένος στο Χαλ της Αγγλίας δεξιός μπακ, Σκοτ Γουάισμαν, που έχει ρίζες λόγω της μητέρας του και αγωνίζεται στην Πρέστον και ο Λίαμ Γουόλκερ που αγωνίζεται στο Ισραήλ με την Μπνέι Γιαχούντα.

Οι υπόλοιποι παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά το κύριο επάγγελμά τους είναι άλλο. Το πρωτάθλημα έχει οκτώ συλλόγους, και μόνο 1.000 ποδοσφαιριστές εγγεγραμμένους.

Το Γιβραλτάρ είναι στον ίδιο όμιλο εκτός από την Πολωνία, με τη Γερμανία, τη Γεωργία, την Ιρλανδία, και τη Σκωτία. Οδηγός προς ναυτιλλομένους; Η φιλική νίκη επί της Μάλτας με 1-0...

πηγή: as.com

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ