EURO

Φέτος "πετούσαν", στο Euro αγνώριστοι

Φέτος "πετούσαν", στο Euro αγνώριστοι

Οι δυο πρώτες αγωνιστικές του Euro έχουν ολοκληρωθεί και το Sport24.gr κάνει... ταμείο, παρουσιάζοντας πέντε παίκτες που φέτος έκαναν πολύ καλή σεζόν με τις ομάδες τους, αλλά στα γήπεδα της Γαλλίας παρουσιάζονται αγνώριστοι προς το χειρότερο.

Είναι δεδομένο πως ύστερα από μια κοπιαστική σεζόν, με πάρα πολλά παιχνίδια, τεράστια πίεση και υψηλές απαιτήσεις, η κούραση είναι μεγάλη για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Γαλλίας.

Όσο και αν όλοι τους είχαν κατά την διάρκεια της σεζόν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα έπρεπε να κρατήσουν δυνάμεις για να είναι όπως πρέπει στο Euro και να βοηθήσουν τις εθνικές τους ομάδες, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά για ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και είναι πρώτα "βιολιά".

Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε παίκτες που πραγματοποίησαν εξαιρετική σεζόν με τους συλλόγους τους και στα γήπεδα της Γαλλίας παρουσιάζονται αγνώριστοι προς το χειρότερο. Όχι ότι δεν μπορούν να βελτιωθούν στην συνέχεια ή ότι σημαίνει κάτι άσχημο για την αξία τους, όμως οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα έλαμπαν και ως τώρα κινούνται σε ρηχά νερά.

Το Sport24.gr, μετά και το πέρας της 2ης αγωνιστικής των ομίλων, κάνει ένα πρώτο "ταμείο" και παρουσιάζει πέντε παίκτες που ως τώρα η παρουσία τους είναι κατώτερη του αναμενόμενου. Με την ελπίδα πάντα να κάνουν κάτι καλύτερο στην συνέχεια, όσο συνεχίζουν να παίζουν σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μεταξύ αυτών οι Ρονάλντο και Ιμπραχίμοβιτς που θέλουν να γίνουν οι πρώτοι που θα έχουν σκοράρει σε τέσσερις σερί τελικές φάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει. Προφανώς, οι πέντε που αναφέρονται, δεν είναι οι μόνο που δεν τα έχουν πάει καλά, όμως είναι σίγουρο πως πρόκειται για ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι είχαν αυξημένες απαιτήσεις.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Η κλάση του είναι δεδομένη και δεν μειώνεται ό,τι και αν (δεν) κάνει σε αυτή την διοργάνωση. Τεράστιος παίκτης, τρεις φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, με τρία Champions League στο ενεργητικό του, με πάνω από 500 τέρματα στην καριέρα του, με το ένα ρεκόρ μετά το άλλο να σπάει από την αφεντιά του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, ακόμα και όσοι τον στήνουν στον τοίχο κάθε λίγο και λιγάκι. Η αλήθεια είναι όμως ότι σε αυτά τα δυο πρώτα ματς με την Πορτογαλία δεν τα έχει καταφέρει καλά.

Στο πρώτο ματς με την Ισλανδία, ήταν εγκλωβισμένος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, δεν κατάφερε να... ξεδιπλώσει τις αρετές του στο χορτάρι και δεν τον ένιωσε όσο θα περίμενε η αντίπαλη άμυνα. Τις λιγοστές φορές που βρέθηκε σε θέση βολής, δεν ήταν ο Ρονάλντο που ξέραμε, ενώ ξέσπασε και σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, αφού τα έβαλε με τον τρόπο παιχνιδιού των Ισλανδών και μάλιστα ειρωνεύτηκε μέχρι και τον τρόπο που πανηγύρισαν.

Όσο για τον δεύτερο αγώνα με την Αυστρία, όπου οι Ίβηρες έμειναν στο 0-0, ο Ρονάλντο ήταν ο μοιραίος παίκτης. Έχασε ευκαιρίες που με τη Ρεάλ δεν θα τις έχανε ούτε για αστείο, ενώ ως αποκορύφωμα είχε το χαμένο πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε, αλλά έστειλε στο δοκάρι. Όποτε βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ είτε νικήθηκε από τον Αυστριακό γκολκίπερ είτε αστοχούσε σε φάσεις που για την δική του κλάση είναι "πάρτο, βάλτο...". Άπαντες περίμεναν ότι αυτό θα ήταν το τουρνουά του και ίσως στην συνέχεια να δώσει τις απαντήσεις του. Ως τώρα όμως, δεν είναι αυτός που όλοι θα περίμεναν, ίσως και ο ίδιος...

Φέτος "πετούσαν", στο Euro αγνώριστοι

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι

Το "βαρύ πυροβολικό" της Μπάγερν Μονάχου ως τώρα έχει σιγήσει για τα καλά. Όσο και αν με τους Βαυαρούς "πυροβολούσε" αδιακρίτως, στο Euro ρίχνει... άσφαιρα. Η Πολωνία τα πηγαίνει πολύ καλά, μετρώντας μια νίκη με την Βόρεια Ιρλανδία (1-0) χάρη σε γκολ του Μίλικ, ενώ απέσπασε 0-0 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γερμανία, όπου θα μπορούσε να είχε νικήσει, αν ήταν πιο ψύχραιμη στις τελικές της προσπάθειες. Ο "Λέβα" όμως δεν είναι αυτός που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι στο χορτάρι και μένει να φανεί αν θα είναι ο κανόνας σε αυτό το Euro ή μια κακή παρένθεση.

Χαρακτηριστικό της αφλογιστίας του δεν είναι ότι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στην διοργάνωση, αλλά το γεγονός πως δεν έχει ούτε μια τελική προσπάθεια εντός της αντίπαλης εστίας. Ναι, αυτός ο στράικερ, που μπορεί να κάνει γκολ την υποψία ευκαιρίας, δεν έχει ενοχλήσει καν τους γκολκίπερ που είχε απέναντί του. Οι άμυνες είναι απόλυτα προσαρμοσμένες πάνω του, τον έχουν "διαβάσει" καλά (δεν ήταν δύσκολο για τους Γερμανούς, που τον ξέρουν απέξω και ανακατωτά), όμως και ο ίδιος δεν έχει απαντήσεις στο μαρκάρισμά του. Από τις απογοητεύσεις σε αυτό το Euro, αλλά "σκεπάζεται" από τους τέσσερις βαθμούς σε δυο ματς της εθνικής του.

Football Soccer - Poland v Northern Ireland - EURO 2016 - Group C - Stade de Nice, Nice, France - 12/6/16
Poland's Robert Lewandowski celebrates at full time 
REUTERS/Eric Gaillard
Livepic
Football Soccer - Poland v Northern Ireland - EURO 2016 - Group C - Stade de Nice, Nice, France - 12/6/16 Poland's Robert Lewandowski celebrates at full time REUTERS/Eric Gaillard Livepic REUTERS

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Εξαιρετικός σε όλη την προκριματική φάση του Euro, όπου σκόραρε 11 τέρματα για την Σουηδία και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στην τελική φάση στα γήπεδα της Γαλλίας, ενώ σε 113 συμμετοχές, πριν την εκκίνηση της φετινής διοργάνωσης, είχε σκοράρει 62 φορές. Με την Παρί Σεν Ζερμέν πετύχαινε το ένα τέρμα με το άλλο και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο καρέ τίτλων εντός Γαλλίας. Θα περίμενε κάποιος και με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για τον ίδιο, αφού είναι ήδη 35 ετών και δεν θα έχει πολλές διοργανώσεις μπροστά του, να έκανε τα πάντα σε αυτό το τουρνουά. Εντούτοις, δεν έχει ακουμπήσει ως τώρα, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα από το 1980 που στα δυο πρώτα ματς της φάσης των ομίλων, δεν έχει ούτε μια τελική προσπάθεια στην εστία. Ναι, μηδέν προσπάθειες, αφού και το γκολ με την Ιρλανδία ήταν αυτογκόλ, στο οποίο πάντως είχε συμμετοχή και ο ίδιος, για να είμαστε δίκαιοι. Πέραν τούτου ουδέν. Μάλιστα, απέναντι στην Ιταλία η Σουηδία πάτησε μόλις πέντε φορές στην αντίπαλη περιοχή και οι τρεις επαφές ήταν του Ζλάταν, χωρίς όμως να απειλήσει τον Μπουφόν. Δεν φταίει βέβαια μόνο ο ίδιος, διότι θα πρέπει να τροφοδοτείται, κάτι που δεν συμβαίνει ιδιαίτερα, όμως είναι ο ηγέτης, ο ποιοτικότερος παίκτης της και οι απαιτήσεις είναι πολλές από τον Ίμπρα. Ως τώρα, τις διαψεύδει στο χορτάρι και μένει να δούμε την συνέχεια.

Φέτος "πετούσαν", στο Euro αγνώριστοι

Χάρι Κέιν

Πρώτος σκόρερ στην φετινή Premier League με 25 γκολ σε 38 αγώνες με την Τότεναμ, εκπληκτικές εμφανίσεις με τα "σπιρούνια" και αναμφίβολα από τους παίκτες που έλαμψαν και ξεχώρισαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, ήταν λογικό πως θα περίμεναν όλοι να αποτελούσε σημείο αναφοράς στην γραμμή κρούσης της εθνικής Αγγλίας σε αυτό το Euro. Παρ' όλα αυτά, ο 23χρονος δεν δικαιώνει τις προσδοκίες και η εικόνα του δεν είναι αυτή που θα περίμενε και ο Ρόι Χόντσον, ο οποίος τον έχει ξεκινήσει βασικό τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουαλία. Παρ' όλα αυτά, περισσότερος ντόρος γίνεται γιατί δεν παίζει περισσότερο ο Βάρντι και αυτό δεν είναι ιδιαιτέρως κολακευτικό για τον ίδιο.

Στο 1-1 με τη Ρωσία, δεν ήταν καλός, ενόχλησε λίγο την εστία του Ακινφέεβ, όμως ακόμα λιγότερα έκανε στο δεύτερο ματς με την Ουαλία, γι' αυτό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Βάρντι. Μάλιστα, είχαν πάρει "φωτιά" τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι έπαιζαν οι Κέιν, Στέρλινγκ και όχι οι Βάρντι, Στάριτζ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο μεν επιθετικός της Λέστερ ισοφάρισε στο 56' και στις καθυστερήσεις ο άσος της Λίβερπουλ, κάνοντας ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τους δυο πρώτους, αφού δύσκολα θα ξεκινήσουν με την Σλοβακία, εκτός αν επιμείνει ο Χόντσον και τους δώσει μια τρίτη ευκαιρία.

Φέτος "πετούσαν", στο Euro αγνώριστοι

Γεβγέν Κονοπλιάνκα

Τέλος, πολύ κακός παρά την εξαιρετική φετινή του σεζόν είναι και ο Γεβγέν Κονοπλιάνκα της εθνικής Ουκρανίας. Ο 27χρονος αριστερός εξτρέμ, φέτος μέτρησε 32 εμφανίσεις και 4 γκολ στην Primera Division, 7 συμμετοχές και 1 γκολ στο Copa del Rey, άλλες 12 συμμετοχές σε Champions League (6) και Europa League (6) με 2 τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ σκόραρε και στο ευρωπαϊκό Super Cup με την Μπαρτσελόνα. Σούπερ σεζόν με τους Ανδαλουσιάνους, άπαντες περίμεναν ότι θα ήταν το σημείο αναφοράς της εθνικής του στο Euro, όμως απογοητεύει.

Μάλιστα, η Ουκρανία έχει αποκλειστεί ήδη από τους "16" και έχει έναν ακόμη αγώνα να δώσει με την Πολωνία, όπου θα προσπαθήσει να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα. Η πολύ καλή εμφάνιση με την Γερμανία δεν είχε συνέχεια, αφού ακολούθησε ήττα με τη Βόρεια Ιρλανδία, με τον Κονοπλιάνκα να κάνει ελάχιστα πράγματα στο χορτάρι, ειδικά σε σχέση με εκείνα που είδαμε καθ' όλη την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου σε Ισπανία και Ευρώπη.

Φέτος "πετούσαν", στο Euro αγνώριστοι

Εσείς ποιος θεωρείτε πως είναι μέχρι στιγμής ο χειρότερος; Ψηφίστε!

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ