EURO

Παγκόσμια υπόκλιση για Πίρλο

Παγκόσμια υπόκλιση για Πίρλο

Κλάση, μεγαλοφυΐα, αφεντικό, φαινόμενο είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς για τον Αντρέα Πίρλο μετά την εκτέλεση του πέναλτι με την Αγγλία από αθλητές στο twitter. Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ. Δείτε ένα απολαυστικό video με τον μαέστρο Πίρλο!

"Θα έπρεπε να υπήρχαν τέσσερα βραβεία για τον MVP του αγώνα. Ένα για κάθε ημίχρονο από τα τέσσερα που παίχτηκαν. Και φυσικά και τα τέσσερα να τα έπαιρνε ο Πίρλο", έγραψε χαρακτηριστικά η ισπανική Marca για την απόδοση του Ιταλού στον αγώνα με την Αγγλία!

Δεν ήταν όμως μόνο η Marca που είχε τα καλύτερα λόγια της για τον Αντρέα Πίρλο αλλά το σύνολο του παγκόσμιου Τύπου.

Εκεί που στέκονται όλοι είναι στο γεγονός ότι η εύστοχη πέναλτι αλά Πανένκα στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των "Ατζούρι".

Ο Ιταλικός Τύπος ...παραληρεί, ενώ και οι Άγγλοι αντίπαλοί του υποκλίθηκαν στον μέσο της Γιουβέντους παρά την πίκρα τους.

Το BBC χαρακτήρισε το πέναλτί του ..."θρασύ", ενώ η Sun ως "εξωφρενικό την ώρα που η αγωνία χτυπούσε κόκκινο". Το SkySports παραδέχεται και αυτό ότι μετά το πέναλτι του Πίρλο άλλαξε όλη η μορφή του αγώνα.

Ένα απολαυστικό video με τον μαέστρο Πίρλο!

Όσο για το twiiter; Πήρε "φωτιά" αμέσως μόλις ο Πίρλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Όχι μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά και μπασκετμπολίστες απένειμαν τα εύσημα στον Ιταλό, όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι που σε ελεύθερη μετάφραση σημείωσε ότι ο Ιταλός ...τα έχει πολλά κιλά!

Ο δικός μας Νίκος Ζήσης που ζει στη Σιένα, τον χαρακτήρισε "πρωταθλητή", ενώ ο Βέλγος Φαν ντε Σπίγκελ θυμήθηκε τον "Πανένκαααααααααααα!".

Την ίδια ώρα συνάδελφοι του Πίρλο ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο της αποθέωσης.

Πικέ και Φάμπρεγκας έκαναν λόγω για την κλάση του Ιταλού, ο Τσάβι μίλησε για "φαινόμενο", ο Φαν Πέρσι έγραψε απλά το όνομά του με θαυμαστικό, ο Ντζέσκο μίλησε για "ΣΕΒΑΣΜΟ", ενώ ο Μάικλ Όουεν έκανε λόγο για πάικτη από άλλο ανέκδοτο.

Ο Ρούουντ Γκούλιτ συμφώνησε με όσα μετέδωσαν τα ξένα μέσα: Ότι αυτή η εκτέλεση ήταν το κρίσιμο σημείο για να κριθεί ο αγώνας υπέρ της "σκουάντρα ατζούρι".

Όταν αστόχησε ο Πίρλο

Το πέναλτι αλά Πανένκα που έβαλε ο Πίρλο απέναντι στην Αγγλία δεν το δοκίμασε για πρώτη φορά. Δείτε την κατάληξη της μπάλας σε παρόμοια εκτέλεσή του στο Καμπ Νόου αλλά και τι έγινε όταν το επέλεξε απέναντι στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν το 2003! Διαβάστε αναλυτικά εδώ

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ