EURO

Όταν ο Πίρλο αστόχησε σε πέναλτι-Πανένκα

Όταν ο Πίρλο αστόχησε σε πέναλτι-Πανένκα

Το πέναλτι αλά Πανένκα που έβαλε ο Πίρλο απέναντι στην Αγγλία δεν το δοκίμασε για πρώτη φορά. Δείτε την κατάληξη της μπάλας σε παρόμοια εκτέλεσή του στο Καμπ Νόου αλλά και τι έγινε όταν το επέλεξε απέναντι στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν το 2003!

Ο Αντρέα Πίρλο ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι στην ομώνυμη διαδικασία κόντρα στην Αγγλία, με την Ιταλία να είναι πίσω στο σκορ με 2-1, έχοντας ήδη απολέσει ένα πέναλτι με τον Μοντολίβο.

Έστησε την μπάλα απέναντι από τον Χαρτ και με εκτέλεση αλά Πανένκα βρήκε στόχο, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση της ομάδας του!

Ένα εκπληκτικό πέναλτι που άφησε άφωνους όσους παρακολουθούσαν την διαδικασία και "έκοψε" τα πόδια των ποδοσφαιριστών των "τριών λιονταριών" που δεν βρήκαν ξανά δίχτυα απέναντι στον Μπουφόν.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πίρλο δοκιμάζει τέτοια εκτέλεση πέναλτι.

Τον Αύγουστο του 2010 στο "Καμπ Νόου" και σε φιλική αναμέτρηση με τη φανέλα της Μίλαν απέναντι στην Μπαρτσελόνα, προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να νικήσει τον Πίντο.

Όπως θα δείτε όμως στο βίντεο, ο πορτιέρο των "μπλαουγκράνα" δεν ξεγελάστηκε, παρέμεινε στη θέση του και έπιασε ίσως το πιο εύκολο πέναλτι της καριέρας του.

Το γεγονός ότι ο Αντρέα Πίρλο είχε ήδη εκτεθεί πριν 2 καλοκαίρια χάνοντας παρόμοιο πέναλτι, κάνει ακόμα μεγαλύτερο το ρίσκο του να διαλέξει να χτυπήσει πάλι με αυτόν τον τρόπο το πιο κρίσιμο πέναλτι για την Ιταλία.

Απλά φανταστείτε αν ο Χαρτ έπιανε τόσο εύκολα το πέναλτι όπως ο Πίντο, ποια θα ήταν τα σχόλια για την επιλογή αυτής της εκτέλεσης.

Τελικά όμως ο Ιταλός μέσος δικαιώθηκε απόλυτα και η "σκουάντρα ατζούρα" είναι στα ημιτελικά με τον ίδιο να γνωρίζει πρωτοφανή αποθέωση.

KIEV, UKRAINE - JUNE 24:  Andrea Pirlo of Italy chips the ball in the penalty shootout past Joe Hart of England during the UEFA EURO 2012 quarter final match between England and Italy at The Olympic Stadium on June 24, 2012 in Kiev, Ukraine.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
KIEV, UKRAINE - JUNE 24: Andrea Pirlo of Italy chips the ball in the penalty shootout past Joe Hart of England during the UEFA EURO 2012 quarter final match between England and Italy at The Olympic Stadium on June 24, 2012 in Kiev, Ukraine. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) GETTY IMAGES

Γιατί μπορεί η επιτυχία από την αποτυχία να κρέμονται από μία κλωστή, συνήθως όμως δεν σπάει όταν έχεις τη δύναμη να ρισκάρεις την κρίσιμη στιγμή. Όπως ο Πίρλο!

Το έβαλε στον ...Μπουφόν!

Γυρίζοντας το χρόνο στο 2003 και στο σούπερ καπ της Ιταλίας, ο Αντρέα Πίρλο στο 103' της παράτασης εκτέλεσε με τη φανέλα της Μίλαν πέναλτι αλά Πανένκα απέναντι στον Μπουφόν.

Ο Ιταλός μέσος νίκησε τον νυν του συμπαίκτη στη Γιουβέντους και στην Εθνική, ενώ σκόραρε και στη διαδικασία των πέναλτι όπου κρίθηκε ο τίτλος υπέρ της "μεγάλης κυρίας".

Ο Ανρέα Πίρλο έχει ευστοχήσει σε πέναλτι-Πανένκα και στους αγώνες Μίλαν-Ρετζίνα (πρωτάθλημα 2003/04) και Ιταλία-Μαυροβούνιο (2009).

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ