ΑΓΓΛΙΑ

Τα 10 γρηγορότερα... πιστόλια της Premier League

Τα 10 γρηγορότερα... πιστόλια της Premier League

Ο Χαβιέρ Ερνάντες είναι αναπληρωματικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως βάσει αριθμών είναι ο πιο αποτελεσματικός σκόρερ από καταβολής Premier League!. Δείτε τους 10 καλύτερους στη σχετική λίστα.

Η διάσημη ιστοσελίδα που ασχολείται με τα στατιστικά, Opta, πέρασε κάτω από το μικροσκόπιό της όλους τους παίκτες που έχουν πετύχει περισσότερα από 20 τέρματα στην Premier League από το έτος θέσπισής της (1992) και έφτιαξε τη λίστα με τους πιο αποτελεσματικούς.

Έχοντας όμως ως κριτήριο όχι μόνο τον αριθμό τερμάτων που έχουν σημειώσει στα αγγλικά γήπεδα αλλά και τις συμμετοχές τους, για να υπολογίσει ανά πόσα λεπτά στέλνει ο καθένας από αυτούς τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Με βάση λοιπόν τη μελέτη αυτών των δεδομένων, ο Χαβιέρ Ερνάντες είναι ο πιο αποτελεσματικός στράικερ στην Πρέμιερ Λιγκ (35 γκολ), αν και "ρεζέρβα" στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς σκοράρει ένα γκολ κάθε 118 λεπτά.

Ο θρυλικός φορ της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί (175 γκολ), έρχεται δεύτερος στο ράνκινγκ με ένα γκολ κάθε 121 λεπτά ενώ ο Σέρχιο Αγουέρο της Μάντσεστερ Σίτι (43 γκολ) συμπληρώνει το πόντιουμ με ένα γκολ ανά 123 λεπτά.

Από εκεί και πέρα ο δανεικός από την Τσέλσι στην Έβερτον, Ρομελού Λουκακού (22 γκολ) είναι στην 4η θέση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ανά 125 συμμετοχής του ενώ ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (95) πετύχαινε ένα γκολ ανά 128 λεπτά συμμετοχής όταν φορούσε τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων".

Το Top-10 της λίστας συμπληρώνουν οι ακόλουθοι παίκτες:

· Ρόμπιν Φαν Πέρσι (129), ένα γκολ κάθε 133 λεπτά.

· Έντιν Τζέκο (33), ένα γκολ κάθε 136 λεπτά.

· Ερνάν Κρέσπο (20), ένα γκολ κάθε 140 λεπτά.

· Άλαν Σίρερ (260), ένα γκολ κάθε 146 λεπτά.

· Ντάνιελ Στάριτζ (44), ένα γκολ κάθε 147 λεπτά.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ