ΑΓΓΛΙΑ

Ντι Κάνιο: "Θέλω Μουντιάλ με την Αγγλία"

Ντι Κάνιο: "Θέλω Μουντιάλ με την Αγγλία"

Ο Πάολο Ντι Κάνιο αποκάλυψε πως το όνειρό του είναι να προπονήσει για 10 χρόνια στην Premier League και έπειτα να οδηγήσει την Εθνική Αγγλίας σε τελικό Μουντιάλ. Διαβάστε για το δίδυμο τεχνικών που αποτελεί το πρότυπό του.

Η περσινή σεζόν βρήκε τον Πάολο Ντι Κάνιο "καβάλα στο άλογο" καθώς στην πρώτη του χρονιά στη Σουίντον πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στη League 1 με απολογισμό 93 πόντων, όμως η φετινή ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες για τον Ιταλό τεχνικό.

Και αυτό γιατί η Σουίντον μετράει ήδη τρεις συνεχόμενες ήττες, αρνητικό ρεκόρ από τότε που την προπονεί, ενώ η εβδομάδα που ολοκληρώνεται βρήκε τον αγγλικό Τύπο να τον στήνει στο... εκτελεστικό απόσπασμα!

Αιτία το επεισόδιο που είχε με τον 21άχρονο γκολκίπερ Γουέσ Φοντέρινααμ στο πλαίσιο αγώνα πρωταθλήματος με την Πρέστον, με τον ιδιόρρυθμο Ιταλό να τον κάνει εξοργισμένος αλλαγή μόλις στο 21ο λεπτό θεωρώντας τον υπεύθυνο για το γεγονός ότι η ομάδα του είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.

Ο ίδιος πάντως θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μέσω μίας απολαυστικής συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα "Daily Mail". Ιδού χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξής του:

"Εάν οι σημερινοί παίκτες είναι κακομαθημένοι, αυτό είναι ευθύνη των ενήλικων. Τους χαρίζουμε στα 10 τους χρόνια κινητά τελευταίας γενιάς.

Τους κλείνουμε σε ένα δωμάτιο όπου περνούν το χρόνο τους με κομπιούτερ, βιντεοπαιχνίδια και τηλέφωνα. Δεν επικοινωνούμε μαζί τους.

Όταν μεγαλώνουν και πέφτουν πάνω στις πρώτες δυσκολίες, δεν ξέρουν πως να το χειριστούν. Είναι πολύ αδύναμοι. Η προτεραιότητα των νεαρών παικτών δεν είναι να αγωνίζονται και να προπονούνται αλλά να έχουν χρυσά ρολόγια.

Ντι Κάνιο: "Θέλω Μουντιάλ με την Αγγλία"
© DARREN JACK

Με σταύρωσαν επειδή στο ματς με την Πρέστον έκανα αλλαγή τον τερματοφύλακα. Εάν δεν το είχα κάνει θα χάναμε 8-0.

Τελείωσε το ματς 4-1, όμως είμαι πεπεισμένος πως πήρα την σωστή επιλογή", τόνισε χαρακτηριστικά ο 44άχρονος πρώην άσος των Λάτσιο, Μίλαν, Σέλτικ και Γουέστ Χαμ, ο οποίος έριξε επίσης τη "μπηχτή" του για τον Ρίο Φέρντιναντ αλλά και αποκάλυψε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια καθώς και το... χαστούκι που έφαγε από τον πατέρα του το 1994!

"Το παράδοξο είναι πως είμαι ένας Ιταλός που προσπαθεί να επιβάλλει πειθαρχεία και σεβασμό στην Αγγλία, αλλά μου ασκούν κριτική.

Διάβασα αυτά που έγραψε στο Twitter ο Ρίο Φέρντιναντ. Αγαπώ τον Ρίο επειδή είναι φίλος μου και έχουμε παίξει μαζί, αλλά θέλω να του πω "Ρίο τα δύο τελευταία χρόνια είσαι περισσότερο στο Twitter παρά στο γήπεδο".

Ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος και η μητέρα μου έκανε οικιακά. Έκαναν τεράστιες θυσίες για να μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά, ζούσαμε όλοι με 250 δολάρια το μήνα.

Θυμάμαι καλά ότι σε ηλικία 26 ετών, το 1994, ήμουν εκτός εαυτού που δεν είχα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Ιταλίας για το Μουντιάλ των ΗΠΑ.

Στο τραπέζι μίλησα άσχημα στη μητέρα μου. ο πατέρας μου σηκώθηκε τότε και μου έδωσε ένα χαστούκι μπροστά στη γυναίκα και στην κόρη μου. Είναι το καλύτερο μάθημα ζωής που έχω πάρει".

Ντι Κάνιο: "Θέλω Μουντιάλ με την Αγγλία"
© ALAN WALTER

Φυσικά, μία τόσο έντονη προσωπικότητα όπως ο Ντι Κάνιο, δεν θα μπορούσε να μην έχει καταστρώσει τα σχέδια για το μέλλον. Όπως παραδέχτηκε στη "Daily Mail" αυτά είναι:

"Έχω ψύχωση με την δεύτερη συνεχόμενη άνοδο της ομάδας. Θέλω να ξαναφέρω ψηλά την Σουίντον, μετά να προπονήσω 10 χρόνια στην Premier League και μετά να οδηγήσω την Εθνική Αγγλίας σε έναν τελικό Μουντιάλ.

Αυτό είναι το σχέδιό μου. Μετά θα σταματήσω, θα αποσυρθώ στο Πιεμόντε και θα αφοσιωθώ στα εστιατόριά μου και στην παραγωγή κρασιού.

Ως προπονητής θα ήθελαν να ήμουν ένας συνδυασμός Φάμπιο Καπέλο και Χάρι Ρέντναπ. Ο Καπέλο είναι νικητής και ο Ρέντναπ είναι πολύ έξυπνος, μία πονηρή αλεπού".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ